În data de 21 Decembrie 2023 , de la ora 16:30, Culinaria Banatica pregătește povești și gusturi de iarnă cu și despre carnea din șpais în Piața Victoriei, la scena de la Operă! Discuțiile vor aborda teme contemporane despre hrană, sacrificarea animalelor și gusturi autentice de la noi.
Carmangeria Nora și Carmangeria Mangalița Tradițională NIA vă așteaptă cu o prezentare cu degustare și vânzare la preț de producător a produselor din carne ce se regăseau în șpaisul bănățenilor de altă dată. Toți cei dornici de o experiență culinară autentică sunt invitați să savureze aceste preparate.
Evenimentul „Ignat ca-n Banat” este deschis publicului și încurajează participarea activă a tuturor celor dornici să contribuie la promovarea bogăției gastronomice din zona Banatului.
Importanța proiectului Culinaria Banatica a atras parteneri strategici care s-au alăturat pentru a susține și transmite mai departe poveștile autenticității bucatelor bănățene. Astfel, Comtim, lider în producția de carne, este unul dintre susținătorii evenimentelor susținute în Timișoara și împrejurimi.
Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și a savura gastronomia autentică a regiunii Banatului.
Proiectul cultural Culinaria Banatica se adresează unui public divers cu o pasiune comună pentru preparatele culinare, cu un interes deosebit pentru cultura locală și istoria gastronomică și o sete de cunoaștere care cuprinde domenii culturale și istorice mai largi.
Inițiativa este destinată atât locuitorilor din întreaga regiune a Banatului și din zonele învecinate, precum și persoane cu interese culturale și gastronomice din întreaga țară și din întreaga lume.
Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” si este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.
Comentarii prin facebook