O nouă revoltă a primarilor PNL din Timiş. Scrisoare către Vasile Blaga: “Filiala noastră județeană este îngenunchiată în mod repetat în fața PSD”

O parte din primarii PNL din Timiş se revoltă din nou, aşa cum au mai făcut-o şi în perioadele în care Nicolae Robu şi Alin Nica erau la şefia organizaţiei judeţene. Pe Grupul intern de WhatsApp al primarilor liberali a fost postată o scrisoare deschisă adresată preşedintelui interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, în care sunt prezentate mai multe nemulţumiri.

Principala acuză este faptul că organizaţia a fost pusă la picioarele PSD, făcându-se foarte multe concesii social-democraţilor. Printre acestea se numără împărţirea locurilor pe lista alianţei la CJ Timiş sau renunţarea la candidaţi în localităţi importante. Aminitim că PSD şi PNL au candidaţi comuni la preşedinţia CJ Timiş, Primăria Timişoara, dar şi în alte localităţi din judeţ.

Vă prezentăm integral scrisoarea de pe Grupul primarilor PNL:

Scrisoare deschisă. Domnului președinte interimar al PNL Timiș, Vasile Blaga

 Domnule președinte numit de conducerea centrală PNL la conducerea filialei din Timiș a Partidului Național Liberal,

 Suntem extrem de îngrijorați de modul în care filiala noastră județeană este îngenunchiată în mod repetat în fața PSD. De la numirea dumneavoastră la conducerea PNL Timiș, filiala noastră s-a remarcat exclusiv prin concesiile și favorurile făcute PSD-ului. Am cedat candidatura la președinția Consiliului Județean în conditiile în care, de peste 30 de ani de când s-a reînființat PNL, nu s-a întâmplat niciodată ca partidul nostru să nu aibă candidat la această funcție importantă în judet. Am cedat apoi PSD-ului candidaturi în localități relevante, după care, am acceptat ceea ce părea imposibil: am împărțit unu la unu pozițiile pe lista comună la Consiliul Județean. Noi avem acum 17 consilieri județeni, iar PSD-ul 7. Care poate fi justificarea acestei aberații, domnule Blaga?

 Ați negociat cu PSD-ul redistribuirea banilor din sumele de echilibrare tăind de la primarii liberali. Probabil că numirea dumneavoastră neașteptată într-un județ de care sunteți cam străin v-a împiedicat să vă informați corect. Distribuirea inițială a banilor, așa cum a propus Alin Nica, președintele CJ Timiș, a fost justă pentru că restabilea dreptatea în rândul primarilor PNL, primari care au fost ocoliți de banii distribuiți cu mărinimie de deputatul Simonis. Domnule Blaga, astăzi ați contribuit la premierea primarilor PSD, a celor care au dezertat din PNL (asumat public sau nu) și a celor care au semnat adeziuni la PSD.

 Dacă dumneavoastră considerați acceptabil că au fost tăiate sumele celor care au rămași fideli PNL și ați  acceptat să fie recompensați cei care au trădat partidul nostru, dați-ne voie să vă anunțăm și să atragem atenția în mod public că suntem revoltați și nu susținem acest mod în care gestionați filiala!

 Vă cerem să încercați măcar să fiți loial intereselor PNL. Nu vă cerem să ne ajutați cu nimic pentru că nu aveți cu ce. Singura noastră dorința este sa nu trădați partidul din care faceți parte servind la masa unor stăpâni conjuncturali.

 Pentru viitorul foarte apropiat, vă mai solicitam să îi lăsați pe consilierii județeni PNL să voteze așa cum le cere conștiința liberală și să nu mai puneți presiune pe ei transformând filiala într-o grupare dubioasă. În cele din urmă, dacă vă lasă inima să nu ne mai amenințați și pe noi, primarii, căci astfel, ați contribui la o atmosferă un pic mai sănătoasă în interiorul PNL Timiș.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Old M. a spus: (mai 14th, 2024 at 16:55 )

Vă **te-n **r Securitatea și voi îi cereți să fie mai tandră și „să contribuie la crearea unei atmosfere mai sănătoase” !!! Sunteți tâmpiți?

dan a spus: (mai 14th, 2024 at 16:56 )

Citind comunicatele astea nu poti decat sa iti dai seama ca primarii astia ai PNL sunt doar un grup de interese. Asculta la ei cum li se pare normal sa fie facuta impartirea de nica, cel care le dadea totul lor. Pai foarte bine mai ca nu ati mai primit mare lucru acum . Voi trebuie in rimul rand sa invatati arta dialogului si s arenuntati la spiritul asta de gashka mafioata. Auzi cata nesimtire ma la ei. Ce ati facut mai pt comunitatile voastre ? Cu exceptia lui sorin munteanu, cam ZERO pe linie sunteti…. Vi se pare normal sa primiti doar voi la redistribuire si acu cand ati fost lasat in offside ca ce sa vezi, asa e democratia, va aruncati fierea pe canalele de whapp…

Domnule Coifan, cum stam cu PTF de trafic greu la Cenad ? Cum stam cu nulitatea horia cristian care a taiat spitalul regional TM de pe lista ? Sa va mai amintesc de cele zero priecte cauzate de alianta nociva cu nica ,ai liberalilor care acum nu faceti decta sa sabotati colaborarea cu psd pt dezvoltarea judetului ?

@Dan a spus: (mai 14th, 2024 at 19:00 )

@dan, PTF Cenad nu a fost niciodată gândit pentru trafic greu. Din start partea maghiară nu ar fi fost de acord pt. că localitatea Kiszombor are o culă, patrimoniu național. Pe partea română, DN6 ar fi trebuit să fie ranforsat și eventualul trafic greu să fie preluat de centura Timișoarei care încă este în construcție. Mai citiți și informați-vă înainte de a scrie!

Daniel a spus: (mai 14th, 2024 at 19:05 )

Acum s-a primit o mostră despre cum se pune problema și cum se vor desfășura lucrurile cu baronul PSD Simonis în fruntea județului. Cel mai simplu ar fi ca Blaga să treacă la PSD acolo unde de fapt îi este locul.

liberal a spus: (mai 14th, 2024 at 19:08 )

În 10 iunie, după victoria lui Nica și câștigarea celui de al doilea mandat la CJT, vom regla conturile în partid. Iar unda seismică se va propaga până la București.

Jonny a spus: (mai 14th, 2024 at 20:13 )

După ce v ați căcat pe voturile de dreapta in frunte cu Iohannis acuma sunteți mari liberali, sper sa mergeți acolo unde e PNȚ ul pentru că este clar pentru oricine că nu sunteți soluția, dimpotrivă sunteți un cancer mai mare că PSD ul.In afara de pacaleala Iohannis nu ați avut voturi de dreapta in Timiș niciodată, sunteți doar niste fripturiști.

Iobagul a spus: (mai 14th, 2024 at 20:43 )

Ați ajuns pe,,mâini bune „,dar și să vă spună cineva liberali este o blasfemie. Acest individ care a fost revoluționar,membru FSN ,PD, PDL,sef de vamă, prefect de Bihor ,a ,,împrumutat” 800000 de euro de la Verestoy Attila ca să-și cumpere casă în București, a fost prins cu portbagajul de BMW plin de bani ,ministru de interne ,parlamentar român și european, a venit să facă ordine la Timișoara. Pe vremea când era secretar pcr și șef de secție la Mecanica Ștei dădea 3(trei)zile libere pentru un litru de pălincă!I se spunea,,palincaru”!Urâtă formă de om ,și fizic și după caracter!Om de nimic…

Victor a spus: (mai 14th, 2024 at 21:20 )

Ne-am luat teapa cu PNL, si in special cu securistul Iohannis, nu ne-am așteptat.. Ne-ati fript bine, bravo vouă. Dar, nu va faceți griji, O SA VA ARDEM LA VOT. PNL = PSD = ciunea roșie.

Voi credeți ca mai prindeți voturile noastre în Timiș ? Simonis baron local sau Nica nulitatea absoluta, visați dragilor. Și nu sunt singurul cu opinia de mai sus, e un curent care circula puternic în rândurile populației, tineri și bătrâni. O sa aveți o surpriza la alegeri, abia aștept.

Costel a spus: (mai 14th, 2024 at 21:24 )

Îl și văd pe Blaga dansu-se cu curu’ de pământ de supărare, după amenințările primatelor liberale: „Pentru viitorul foarte apropiat, vă mai solicitam să îi lăsați pe consilierii județeni PNL să voteze așa cum le cere conștiința liberală și să nu mai puneți presiune pe ei transformând filiala într-o grupare dubioasă. În cele din urmă, dacă vă lasă inima să nu ne mai amenințați și pe noi, primarii, căci astfel, ați contribui la o atmosferă un pic mai sănătoasă în interiorul PNL Timiș.”
Nu vă supărați, noi doar am ridicat două degete, să aflați că existăm.

Gicu a spus: (mai 14th, 2024 at 21:33 )

Dar cât curaj pe băieții ăștia, să facă publică o scrisoare (pe grupul lor) nesemnată și neasumata. O fi și asta o scrisoare pierdută. Caragiale să trăiască.

Romanoff a spus: (mai 15th, 2024 at 00:43 )

Oare în Statutul PNL nu există nicio prevedere de pedepsire a unor măgării de genul celei făcute de Blaga? Probabil că da, dar până acolo, trebuie curajul asumării unei reclamații. Chiar dacă forul respectiv (comisie de etică, de onoare, de disciplină ???) va da o soluționare de 2 lei, evident favorabilă pârâtului, se merită!!! Pentru istorie și pentru a lăsa amprentele unor testicule.

ion a spus: (mai 15th, 2024 at 06:29 )

Dar Nicolae Robu ce spune? Sau dansul nu-i nici ipocrit, nici populist, asa ca nu-l intereseaza cine il propune primar? Adica PSD, AUR, clanul Carpaci?

@@Dan a spus: (mai 15th, 2024 at 07:49 )

Ce simplube sa ne ascundem incompetenta dupa faptul ca vezi Doamne, DN6 nu poate fi ranforsat. puteati porni o lucrare, mai incompetentilor, pt a favoriza investitoriibdin zonabsannicolau care va plateau voua salariile devalesi locali. Sau puteati sa faceti un pod nou peste mures si schimbati putin ruta fara afectarea patrimoniului cultural. Asa ati condamnat fabricile din zona sannicolau la ocol prin nadlac. V-a convins greuvaradul sa nu le facem concurenta pe partea cu Timisul. Domnule Coifan, eu ma documentez cand comentez. Dumneatabti-ai dat interesul sa dezvolti Timisul mai multbdecat a gasi scuze pt inactiune ? Exact asta face peste ani si nica: niste sensuri guratorii lilipu spre giric. Vai de noi daca avem asa i mentalitate la fruntea cjt. Mentalitate de bygetar neimokicat care condamna comunutatea locala la mediocritate prin inactiune.

Gigi a spus: (mai 15th, 2024 at 07:59 )

Sa reactivat Danut Groza, primarul din Sanicolau. Acest cancer al tuturor presedintilor pe unde a fost. Pana nu scapati de acest gainar pe nume Groza organizatia PNL Timis nu va avea liniste. Popoviciu ar trebui sa fie lasat sa il execute. Succes!

Giugiuca a spus: (mai 15th, 2024 at 07:59 )

Ba baieti, il doare pe Blaga la patina de voi.
El se sfatuieste cu ceata lui Robu si cu Busoi.
PNL nu mai exista decat in capul vostru…
PNL=PSD

Juravle Vasile a spus: (mai 15th, 2024 at 23:09 )

Pas cu pas PSD face ce știe maibine ,adică elimina de la ciolan pe aliații sai din PNL,si acest lucru se întâmplă și în județul nostru, unde își impun pri forta oameni lor ,Simonis și mai nou Robu, Dar cred ca timisoreni vor da dovada ca au mai mare libertate în cuget și gândire, si vor vota pe cine cred ei și nu pe cine li se impune

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Paula Romocean

Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea

Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”

Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă ediție a Turului ciclist Timișoara – Szeged. a treia, așteaptă pasionații plimbărilor cu bicicleta să pedaleze de la Timișoara la Szeged și retur în acest weekend. Asociaţia Bastion-Varbastya şi Clubul Velocitas organizează între 25 și 26 mai 2024 a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timişoara (România) – Szeged (Ungaria),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turul ciclist Timișoara-Szeged se mută sâmbătă și duminică, odată cu Zilele Triplex Confinium
Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Bucurie mare în sânul prim-divizionarei de handbal SCM Poli. Dacă în ultimele două sezoane echipa a trecut prin emoţii mari, reuşind să se menţină în elită după turneele de baraj, acum alb-violeţii au reuşit să evite partidele suplimentare. Pentru acest lucru era nevoie de o mică minune. Care însă de această dată s-a produs. Bănăţeanii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli învinge clar Minaur, iar Turda încurcă Steaua. Timişoara scapă de baraj
Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026
Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Și în acest an, la Triplex Confinium, la punctul de întâlnire al granițelor României, Serbiei și Ungariei, autoritățile din cele trei țări se vor reuni la punctul de trecere al frontierei situat între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), pentru a sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, o frumoasă tradiție anuală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschid din nou granițele între România, Serbia și Ungaria, la Triplex Confinium
Într-o exacerbare la maxim a unor declarații făcute, marți, de fosta directoare a Spitalului Municipal Timișoara de pe vremea primarului Nicolae Robu, Olimpia Oprea, referitoare la mai multe RMN-uri realizate pentru un membru al familiei Cârpaci, primarul Dominic Fritz folosește la maxim mingea ridicată la fileu și anunță că a decis azi să trimită Corpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Dominic Fritz a decis că va trimite corpul de control să verifice RMN-urile de care ar fi beneficiat familia Cârpaci
În urma celor 24 de percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au fost reținute 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai puţine droguri pe stradă. Lovituri date traficanţilor din Timiş/FOTO
Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
Top