O nouă revoltă a primarilor PNL din Timiş. Scrisoare către Vasile Blaga: “Filiala noastră județeană este îngenunchiată în mod repetat în fața PSD”

O parte din primarii PNL din Timiş se revoltă din nou, aşa cum au mai făcut-o şi în perioadele în care Nicolae Robu şi Alin Nica erau la şefia organizaţiei judeţene. Pe Grupul intern de WhatsApp al primarilor liberali a fost postată o scrisoare deschisă adresată preşedintelui interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, în care sunt prezentate mai multe nemulţumiri.

Principala acuză este faptul că organizaţia a fost pusă la picioarele PSD, făcându-se foarte multe concesii social-democraţilor. Printre acestea se numără împărţirea locurilor pe lista alianţei la CJ Timiş sau renunţarea la candidaţi în localităţi importante. Aminitim că PSD şi PNL au candidaţi comuni la preşedinţia CJ Timiş, Primăria Timişoara, dar şi în alte localităţi din judeţ.

Vă prezentăm integral scrisoarea de pe Grupul primarilor PNL:

Scrisoare deschisă. Domnului președinte interimar al PNL Timiș, Vasile Blaga

 Domnule președinte numit de conducerea centrală PNL la conducerea filialei din Timiș a Partidului Național Liberal,

 Suntem extrem de îngrijorați de modul în care filiala noastră județeană este îngenunchiată în mod repetat în fața PSD. De la numirea dumneavoastră la conducerea PNL Timiș, filiala noastră s-a remarcat exclusiv prin concesiile și favorurile făcute PSD-ului. Am cedat candidatura la președinția Consiliului Județean în conditiile în care, de peste 30 de ani de când s-a reînființat PNL, nu s-a întâmplat niciodată ca partidul nostru să nu aibă candidat la această funcție importantă în judet. Am cedat apoi PSD-ului candidaturi în localități relevante, după care, am acceptat ceea ce părea imposibil: am împărțit unu la unu pozițiile pe lista comună la Consiliul Județean. Noi avem acum 17 consilieri județeni, iar PSD-ul 7. Care poate fi justificarea acestei aberații, domnule Blaga?

 Ați negociat cu PSD-ul redistribuirea banilor din sumele de echilibrare tăind de la primarii liberali. Probabil că numirea dumneavoastră neașteptată într-un județ de care sunteți cam străin v-a împiedicat să vă informați corect. Distribuirea inițială a banilor, așa cum a propus Alin Nica, președintele CJ Timiș, a fost justă pentru că restabilea dreptatea în rândul primarilor PNL, primari care au fost ocoliți de banii distribuiți cu mărinimie de deputatul Simonis. Domnule Blaga, astăzi ați contribuit la premierea primarilor PSD, a celor care au dezertat din PNL (asumat public sau nu) și a celor care au semnat adeziuni la PSD.

 Dacă dumneavoastră considerați acceptabil că au fost tăiate sumele celor care au rămași fideli PNL și ați  acceptat să fie recompensați cei care au trădat partidul nostru, dați-ne voie să vă anunțăm și să atragem atenția în mod public că suntem revoltați și nu susținem acest mod în care gestionați filiala!

 Vă cerem să încercați măcar să fiți loial intereselor PNL. Nu vă cerem să ne ajutați cu nimic pentru că nu aveți cu ce. Singura noastră dorința este sa nu trădați partidul din care faceți parte servind la masa unor stăpâni conjuncturali.

 Pentru viitorul foarte apropiat, vă mai solicitam să îi lăsați pe consilierii județeni PNL să voteze așa cum le cere conștiința liberală și să nu mai puneți presiune pe ei transformând filiala într-o grupare dubioasă. În cele din urmă, dacă vă lasă inima să nu ne mai amenințați și pe noi, primarii, căci astfel, ați contribui la o atmosferă un pic mai sănătoasă în interiorul PNL Timiș.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Old M. a spus: (mai 14th, 2024 at 16:55 )

Vă **te-n **r Securitatea și voi îi cereți să fie mai tandră și „să contribuie la crearea unei atmosfere mai sănătoase” !!! Sunteți tâmpiți?

dan a spus: (mai 14th, 2024 at 16:56 )

Citind comunicatele astea nu poti decat sa iti dai seama ca primarii astia ai PNL sunt doar un grup de interese. Asculta la ei cum li se pare normal sa fie facuta impartirea de nica, cel care le dadea totul lor. Pai foarte bine mai ca nu ati mai primit mare lucru acum . Voi trebuie in rimul rand sa invatati arta dialogului si s arenuntati la spiritul asta de gashka mafioata. Auzi cata nesimtire ma la ei. Ce ati facut mai pt comunitatile voastre ? Cu exceptia lui sorin munteanu, cam ZERO pe linie sunteti…. Vi se pare normal sa primiti doar voi la redistribuire si acu cand ati fost lasat in offside ca ce sa vezi, asa e democratia, va aruncati fierea pe canalele de whapp…

Domnule Coifan, cum stam cu PTF de trafic greu la Cenad ? Cum stam cu nulitatea horia cristian care a taiat spitalul regional TM de pe lista ? Sa va mai amintesc de cele zero priecte cauzate de alianta nociva cu nica ,ai liberalilor care acum nu faceti decta sa sabotati colaborarea cu psd pt dezvoltarea judetului ?

@Dan a spus: (mai 14th, 2024 at 19:00 )

@dan, PTF Cenad nu a fost niciodată gândit pentru trafic greu. Din start partea maghiară nu ar fi fost de acord pt. că localitatea Kiszombor are o culă, patrimoniu național. Pe partea română, DN6 ar fi trebuit să fie ranforsat și eventualul trafic greu să fie preluat de centura Timișoarei care încă este în construcție. Mai citiți și informați-vă înainte de a scrie!

Daniel a spus: (mai 14th, 2024 at 19:05 )

Acum s-a primit o mostră despre cum se pune problema și cum se vor desfășura lucrurile cu baronul PSD Simonis în fruntea județului. Cel mai simplu ar fi ca Blaga să treacă la PSD acolo unde de fapt îi este locul.

liberal a spus: (mai 14th, 2024 at 19:08 )

În 10 iunie, după victoria lui Nica și câștigarea celui de al doilea mandat la CJT, vom regla conturile în partid. Iar unda seismică se va propaga până la București.

Jonny a spus: (mai 14th, 2024 at 20:13 )

După ce v ați căcat pe voturile de dreapta in frunte cu Iohannis acuma sunteți mari liberali, sper sa mergeți acolo unde e PNȚ ul pentru că este clar pentru oricine că nu sunteți soluția, dimpotrivă sunteți un cancer mai mare că PSD ul.In afara de pacaleala Iohannis nu ați avut voturi de dreapta in Timiș niciodată, sunteți doar niste fripturiști.

Iobagul a spus: (mai 14th, 2024 at 20:43 )

Ați ajuns pe,,mâini bune „,dar și să vă spună cineva liberali este o blasfemie. Acest individ care a fost revoluționar,membru FSN ,PD, PDL,sef de vamă, prefect de Bihor ,a ,,împrumutat” 800000 de euro de la Verestoy Attila ca să-și cumpere casă în București, a fost prins cu portbagajul de BMW plin de bani ,ministru de interne ,parlamentar român și european, a venit să facă ordine la Timișoara. Pe vremea când era secretar pcr și șef de secție la Mecanica Ștei dădea 3(trei)zile libere pentru un litru de pălincă!I se spunea,,palincaru”!Urâtă formă de om ,și fizic și după caracter!Om de nimic…

Victor a spus: (mai 14th, 2024 at 21:20 )

Ne-am luat teapa cu PNL, si in special cu securistul Iohannis, nu ne-am așteptat.. Ne-ati fript bine, bravo vouă. Dar, nu va faceți griji, O SA VA ARDEM LA VOT. PNL = PSD = ciunea roșie.

Voi credeți ca mai prindeți voturile noastre în Timiș ? Simonis baron local sau Nica nulitatea absoluta, visați dragilor. Și nu sunt singurul cu opinia de mai sus, e un curent care circula puternic în rândurile populației, tineri și bătrâni. O sa aveți o surpriza la alegeri, abia aștept.

Costel a spus: (mai 14th, 2024 at 21:24 )

Îl și văd pe Blaga dansu-se cu curu’ de pământ de supărare, după amenințările primatelor liberale: „Pentru viitorul foarte apropiat, vă mai solicitam să îi lăsați pe consilierii județeni PNL să voteze așa cum le cere conștiința liberală și să nu mai puneți presiune pe ei transformând filiala într-o grupare dubioasă. În cele din urmă, dacă vă lasă inima să nu ne mai amenințați și pe noi, primarii, căci astfel, ați contribui la o atmosferă un pic mai sănătoasă în interiorul PNL Timiș.”
Nu vă supărați, noi doar am ridicat două degete, să aflați că existăm.

Gicu a spus: (mai 14th, 2024 at 21:33 )

Dar cât curaj pe băieții ăștia, să facă publică o scrisoare (pe grupul lor) nesemnată și neasumata. O fi și asta o scrisoare pierdută. Caragiale să trăiască.

Romanoff a spus: (mai 15th, 2024 at 00:43 )

Oare în Statutul PNL nu există nicio prevedere de pedepsire a unor măgării de genul celei făcute de Blaga? Probabil că da, dar până acolo, trebuie curajul asumării unei reclamații. Chiar dacă forul respectiv (comisie de etică, de onoare, de disciplină ???) va da o soluționare de 2 lei, evident favorabilă pârâtului, se merită!!! Pentru istorie și pentru a lăsa amprentele unor testicule.

ion a spus: (mai 15th, 2024 at 06:29 )

Dar Nicolae Robu ce spune? Sau dansul nu-i nici ipocrit, nici populist, asa ca nu-l intereseaza cine il propune primar? Adica PSD, AUR, clanul Carpaci?

@@Dan a spus: (mai 15th, 2024 at 07:49 )

Ce simplube sa ne ascundem incompetenta dupa faptul ca vezi Doamne, DN6 nu poate fi ranforsat. puteati porni o lucrare, mai incompetentilor, pt a favoriza investitoriibdin zonabsannicolau care va plateau voua salariile devalesi locali. Sau puteati sa faceti un pod nou peste mures si schimbati putin ruta fara afectarea patrimoniului cultural. Asa ati condamnat fabricile din zona sannicolau la ocol prin nadlac. V-a convins greuvaradul sa nu le facem concurenta pe partea cu Timisul. Domnule Coifan, eu ma documentez cand comentez. Dumneatabti-ai dat interesul sa dezvolti Timisul mai multbdecat a gasi scuze pt inactiune ? Exact asta face peste ani si nica: niste sensuri guratorii lilipu spre giric. Vai de noi daca avem asa i mentalitate la fruntea cjt. Mentalitate de bygetar neimokicat care condamna comunutatea locala la mediocritate prin inactiune.

Gigi a spus: (mai 15th, 2024 at 07:59 )

Sa reactivat Danut Groza, primarul din Sanicolau. Acest cancer al tuturor presedintilor pe unde a fost. Pana nu scapati de acest gainar pe nume Groza organizatia PNL Timis nu va avea liniste. Popoviciu ar trebui sa fie lasat sa il execute. Succes!

Giugiuca a spus: (mai 15th, 2024 at 07:59 )

Ba baieti, il doare pe Blaga la patina de voi.
El se sfatuieste cu ceata lui Robu si cu Busoi.
PNL nu mai exista decat in capul vostru…
PNL=PSD

Juravle Vasile a spus: (mai 15th, 2024 at 23:09 )

Pas cu pas PSD face ce știe maibine ,adică elimina de la ciolan pe aliații sai din PNL,si acest lucru se întâmplă și în județul nostru, unde își impun pri forta oameni lor ,Simonis și mai nou Robu, Dar cred ca timisoreni vor da dovada ca au mai mare libertate în cuget și gândire, si vor vota pe cine cred ei și nu pe cine li se impune

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

Primaria Timisoara

Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată

Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, vrea să schimbe tradiția politică a Timișoarei și anunță că formațiunea pe care o conduce nu va lua parte la o coaliție locală împotriva actualului și viitorului primar, Dominic Fritz. O majoritate ”anti” nu va face nimic bine și va fi o piedică în dezvoltarea orașului, susține social-democratul.  Posibil, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Politehnica are o nouă conducere executivă şi tehnică, după plecările lui Pantilimon şi Codrea

După o perioadă de instabilitate, echipa de fotbal Politehnica Timișoara are o nouă conducere executivă și tehnică, după plecările lui Costel Pantilimon și Paul Codrea. Consiliul de Administrație este format din conf. univ. dr. ing. Simon Pescari (președinte), Călin Pașca (vicepreședinte), prof. univ. dr. ing. Matei Tămășilă, Cristian Romoniță și Sașa Moza. Astfel, prof. univ....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica are o nouă conducere executivă şi tehnică, după plecările lui Pantilimon şi Codrea
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Una dintre cele mai mari companii germane din domeniul automotive, a inaugurat, în cadrul uneia dintre unitățile sale de producție pe care o deține la Timișoara, o nouă locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților din Europa. Noul laborator, proiectat de la zero, are în componență spații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara a fost inaugurat cel mai mare laborator de testare din rețeaua unui important producător german din domeniul automotive

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O femeie a fost rănită grav chiar pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat în amiaza zilei de astăzi, 26 iulie. „Un tânăr în vârstă de 20 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Șag înspre municipiul Timișoara, iar la un moment dat a surprins și accidentat o femeie, în vârstă de 56 de ani,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Izbită pe trecerea de pietoni! Accident grav din cauza unui tânăr care nu a respectat o lege de circulaţie elementară
Încărcarea autobuzelor electrice din Timișoara va fi acum mai ușor de realizat. În această perioadă, municipalitatea montează 15 stații de încărcare rapidă pentru noile autobuze electrice.  Avantajul stațiilor rapide de încărcare este că permit încărcări de câte 10 minute între curse, iar astfel autobuzele pot avea continuitate pe traseu. În rest, la stațiile rapide încărcarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara montează mai multe stații de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, vrea să schimbe tradiția politică a Timișoarei și anunță că formațiunea pe care o conduce nu va lua parte la o coaliție locală împotriva actualului și viitorului primar, Dominic Fritz. O majoritate ”anti” nu va face nimic bine și va fi o piedică în dezvoltarea orașului, susține social-democratul.  Posibil, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liderul PSD Timiș refuză o alianță în consiliul local împotriva conducerii Timișoarei. O colaborare politică alături de USR nu a fost (încă) discutată
Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, spune că este dispus să sprijine echipa de fotbal Poli Timișoara, dar numai până va atinge nivelul primei ligi, acolo de unde trebuie să se susțină singură, cu ajutorul sponsorilor și a drepturilor de televizare. Iar momentul în care echipa orașului va ajunge la acest nivel de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis vrea să ajute echipa de fotbal Poli Timișoara pentru a ajunge în Liga 1. Momentul va coincide cu finalizarea noului stadion
După o perioadă de instabilitate, echipa de fotbal Politehnica Timișoara are o nouă conducere executivă și tehnică, după plecările lui Costel Pantilimon și Paul Codrea. Consiliul de Administrație este format din conf. univ. dr. ing. Simon Pescari (președinte), Călin Pașca (vicepreședinte), prof. univ. dr. ing. Matei Tămășilă, Cristian Romoniță și Sașa Moza. Astfel, prof. univ....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica are o nouă conducere executivă şi tehnică, după plecările lui Pantilimon şi Codrea
Potrivit unei inițiative legislative a senatorului USR de Timiş, Raoul Trifan, autoritățile vor notifica cetățenii că urmează să le expire cartea de identitate, pașaportul sau carnetul de conducere. Doar că, adoptată de Senat, iniţiativa USR este ţinută la sertar de PSD-PNL. Totuşi, de la 1 iulie, toți posesorii de permis sunt notificați automat prin SMS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Apel la normalitate. Iniţiativa senatorului Raoul Trifan în care statul te notifică la expirarea actelor, pusă în practică… parţial!
Abandonul de deșeuri rămâne o problemă de actualitate, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului acționând permanent pentru descurajarea acestui fenomen. Deși sancțiunile sunt semnificative, în special acolo unde este vorba despre depozitatea pe domeniul public de cantități semnificative de deșeuri, dar și pentru cei care le predau unor operatori neautorizați, există persoane care încalcă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sancțiuni mari aplicate de polițiștii locali celor care abandonează deșeuri
Jocurile Olimpice de vară de la Paris încep oficial vineri seara, cu o ceremonie de deschidere inedită, desfăşurată în premieră în afara unui stadion, pe fluviul Sena, care străbate capitala Franţei. Practic Jocurile au început de miercuri, fotbalul deschizând balul. Începând cu ora 20:30, cele 206 de delegaţii vor „defila” pe 85 de ambarcaţiuni pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toate drumurile duc la… Paris! 10.500 de sportivi se întrec în peste 300 de probe, iar România are 106 olimpici
Primăria Timișoara a realizat o estimare a prețurilor care vor fi practicate la furnizarea de energie termică pentru populație, în sistem centralizat. Calculele au fost făcute ca parte a documentației aferente depunerii unei noi solicitări de fonduri nerambursabile, în vederea îmbunătățirii sistemului de termoficare și reprezintă o actualizare a tarifelor deja stabilite în prima parte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Știm cât va costa încălzirea în sistem centralizat în următorii ani, la Timișoara/Doc.
Top