Peste zece mii de oameni sâmbătă şi tot atâţia duminică la un festival al cărui succes a depăşit deja graniţele judeţului şi ţării. Festivalul Papricaşului şi Vinului de la Buziaş este încă în desfăşurare şi de el se bucură oameni din toată ţara, dar şi din vecini.
Atmosfera este excelentă, mii de oameni, dar şi mulţi copii se infruptă din „deliciile” toamnei şi din celebrele ceaune cu papricaş. Vinul curge şi el în valuri, iar lumea este prezentă şi la evenimentele festivalului.
Şi deoarece vorbim de un festival cu bun gust, duminică a fost ziua în care cele mai bune ceaune au fost recompensate.
Aşadar, marele premiu merge în judeţul Arad la Arro Food Expres, care la ediţia trecută a luat primul loc. Locul 1 în 2024 merge la Doringo Dream SRL Timişoara, locul 2 a fost câştigat de Berinda Petra din Satu Mare – câştigătoarea marelui premiu de anul trecut, iar un loc pe podium, 3, a fost obţinut de Rebelya Food Timişoara la fel ca în ediţia precedentă.
Şi pentru că ceaunele au fost cu adevărat gustoase s-au dat şi trei menţiuni: Big Art Food – Crama Dealu Dorului Buziaş, Szekely Csarda – Covasna şi Golden Grill din Satu Mare.
De-a lungul anilor, organizatorii festivalului şi-au propus să promoveze folclorul autentic şi tradiţiile bănăţene, iar la această ediţie s-a păstrat tradiţia. La fel ca în fiecare an, pe scenă au urcat zeci de ansambluri de dansuri şi cei mai cunoscuţi solişti din zona Banatului.
Petrecerea va continua până duminică seară, astfel că dacă doriţi încă puteţi să ajungeţi la faţa locului.
Comentarii prin facebook