Raoul Trifan despre PNL: “Fie-i țărâna ușoară”

Dezintegrarea grupului parlamentar al PNL Timiș este aproape completă, afirmă senatorul USR, Raoul Trifan. El a observat că, odată cu plecarea deputatului Ben-Oni Ardelean “în căutarea votanților conservator – trumpiști”, delegația de parlamentari peneliști din Timiș rămâne într-un singur om.

 Raoul Trifan a remarcat că, din varii motive, grupul parlamentarilor PNL de Timiş s-a subţiat foarte mult în ultima perioadă.

 “Cu Claudiu Chira plecat la Forța Dreptei, Alina Gorghiu autoexilată în Argeș și Cosmin Șandru trimis în judecată de DNA, singura voce parlamentară credibilă care mai reprezintă interesele timișenilor care au votat PNL rămâne cea a lui Marilen Pirtea”, arată Trifan

Convulsiile interne care au dus la acest rezultat au fost multe și previzibile, afirmă Trifan.

“După înlocuirea lui Nicolae Robu cu Alin Nica în funcția de președinte, peneliștii pare că nu au reușit să-și depășească condiția. Filiala locală este în continuare spartă între mai multe facțiuni care se luptă pentru supremație. Miza? Joburi călduțe oferite pe linie de partid și bugetele instituțiilor publice pe care PNL Timiș a pus mâna. Nici situația națională nu i-a avantajat, lipsa de interes a conducerii față de filiala din Timiș fiind mai mult decât evidentă. PNL, la nivel național, pare mai interesat să joace rolul de chelner al PSD, decât să-și impună propria viziune asupra politicilor publice pe care guvernarea le promovează”, a continuat Trifan

El aduagă că asta nu înseamnă că PNL are neapărat o viziune, sau că ar fi, așa cum pretinde, un partid liberal,

“Este suficient să verifici voturile peneliștilor din Parlament și proiectele de lege pe care aceștia le propun ca să-ți dai seama că PNL are tot atâta de a face cu liberalismul cât are pisica de a face cu lătratul. Acest lucru se vede și în numărul tot mai mare de parlamentari peneliști care sar barca zilele acestea. Există și o parte bună în trădarea președintelui Iohannis față de electoratul de dreapta. Măștile au picat în sfârșit, iar PNL cu PSD nu mai pot juca teatrul puterii și opoziției. Cele două partide sunt mult mai similare decât au vrut să lase să se vadă. Regruparea în același bloc electoral care reprezintă Sistemul și luptă pentru continuarea sa era de așteptat. USR, adevăratul partid liberal din Parlament, se va opune acestei alianțe construite prin fraudă. România trebuie modernizată, iar forța care va face acest lucru nu va veni nici de la reprezentanții Sistemului, nici de la băieții de galerie care urlă lozinci pe străzi. Modernizarea României va veni de la polul de dreapta – dreapta autentică, liberală – construit în jurul USR. Despre PNL nu pot spune decât: „fie-i țărâna ușoară””, a încheiat Trifan.

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

viorel coifan a spus: (septembrie 29th, 2023 at 20:58 )

Domnule întâmplător senator Raul Trifan,
Sunt membru PNL din 1990, unul din fondatorii filialei Timiș a partidului. Nu știu ce ați făcut în anii ’90 când PNL se lupta pt.democratizarea Românirei și nici nu mă interesează, dar vă atrag atenția, în termeni respectuoși, să vă vedeți de treabă. Nu aveți statura morală și nici activitatea politică de anvergură de a ura PNL-ului să-i fie tărâna ușoară. Nu voi vorbi despre structura doctrinară a USR, fiind convins că nu ați auzit de Școala de la Frankfurt aka neomarxism, ci doar despre fair play-ul care ar trebui să domine spațiul public timișorean. De fapt doriți moartea unui partid istoric, cu păcatele lui, pt. a vă justifica activitaytea politică. Care? Vă este PNL-ul dușmanul de moarte? Vedeți să nu pățiți ca și ucenicul vrăjitor care nu a mai reușit să oprească răul dezlănțuit. Să știți că pe cai mari sunt alții care nu vă iubesc de loc. Și, un sfat, nu dărâmați înainte de a construi!

Costel a spus: (septembrie 30th, 2023 at 08:16 )

Domnule Coifan, am fost și eu membru PNL de la începutul anului 1990. Am lipit afișe electorale, nu pot să spun că m-am implicat politic. Doar că PNL-ul m-a scârbit înainte de Duminica Orbului, când la sediul PNL s-a organizat o ședință cu membrii PNL, unde au venit Tăriceanu și Cataramă. Tăriceanu ne îndemna să mergem și să convingem populația să voteze listele PNL, unde pe primul loc era Cataramă. Adică organizația județeană nu avea membri care să reprezinte zona, trebuia să vină cineva care n-avea nici o legătură cu Timișul? Aceeași situație e și acum, se impun pe liste catindati care n-au nici o legătură cu Timișul, vezi cazul Alinei.

cetatean a spus: (septembrie 30th, 2023 at 08:37 )

Decât să interziceți altor oameni să critice construcția măreață a PNL mai bine ați folosi energia să faceți ceva pozitiv pentru Timișoara. Adevărul este că PNL nu mai este partidul care a fost, cu un președinte venit din neantul PSD-ului. Înainte de a întreba pe alții ce făceau în 90 mai bine îl întrebați pe Ciucă ce făcea și ce legătură are cu liberalismul. Problema este ÎN INTERIOR.

Greșeli de narație. Din nou. a spus: (septembrie 30th, 2023 at 09:14 )

Când un domn începe o adresare cu o formulă care conține o flegmă, știi sigur că nu-i domn. (Trifan a ajuns la fel de întâmplător senator cum au ajuns și alții. Când ne înscriem în alegeri, acceptăm că poporul are întotdeauna dreptate.)
În 1990, Raoul Trifan avea vârsta de 5 ani, când dumneavoastră vă luptați pentru democratizarea României (lucru pe care ar fi trebuit să-l reușiți pentru c-ați fost mult timp la putere! sau măcar să avansați în această direcție).
Nu poți să rogi pe cineva persoană publică să-și vadă de treabă, ca un bulibașă deranjat.
Critica Școlii de la Frankfurt nu e pentru ingineri, cu tot respectul! Plus că Raoul Trifan nu s-a reclamat ca neomarxist de la Școala de la Frankfurt.
Fair-play-ul care ar trebui să domine spațiul public timișorean ar fi cerut un articol de răspuns (drept la replică), neîmpănat cu mișto-uri de popotă securistă, mustind de ironie fină, cu ștaif. Dacă nu putem, rămânem în stilul școlii robuliene de la Timișoara aka violența de limbaj.
Într-un singur punct greșește Raoul Trifan: la noi, la ortodocși, sinucigașilor nu li se face slujbă publică de înmormântare. Dar ne putem ruga pentru ei chiar dacă ne-au înșelat crunt așteptările

„Duminică la Casa de cultură a studenților a avut loc deschiderea cenaclului științifico-fantastic „G. Wells” — al doilea de acest fel din țara noastră. Ca președinte a fost ales scriitorul Laurențiu Cerneț. In cadrul primei ședințe, a citit studentul Viorel Coifan, după care au vorbit I. Cartianu, L. Cerneț, L. Tonică, B. Rusu, D. Treta, L. Voinea și invitatul de onoare al ședinței, scriitorul dr. I. Șurianu. Vorbitorii au remarcat ideea interesantă a povestirii, atrăgînd atenția asupra greșelilor de narație. Ședința următoare, la care pot participa iubitorii genului, va avea loc la 8 decembrie a.c. ora 10 sala 20.” (Drapelul roșu, 1969-11-12)

Jack a spus: (septembrie 30th, 2023 at 10:50 )

Da, Psd=Pnl=mafia. Din pacate Usr promoveaza ateismul si homosexualii. Fapt pentru care sunt nevoit sa votez Aur pe viitor.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”

Malurile Begăi vor ajunge la fel cum erau în 1966, o zonă de care să se bucure toţi timişorenii, spun reprezentanţii USR Timiş, însoţind afirmaţia cu o fotografie din anul invocat. O zonă de odihnă, liniște și promenadă, iar nu una de care să profite doar unii.  Zona de pe malurile Begăi trebuie să redevină...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât o arată scorul pe Rapid Bucureşti în etapa a 5-a a sezonului regular. A fost 37-14 (11-3) pentru echipa bănăţeană. Per-total, meciul a avut încărcătură, s-a pus umărul serios, de ambele părţi, Rapidul a dat o replică bună, dar a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), investiţia fiind de 14,7 milioane de lei.  Lucrarea a fost recepţionată în prezența reprezentanților Aquatim, ai constructorului, ai Primăriei Moşniţa Nouă, ai ADI Apă Canal, Consiliului Județean Timiș etc. Valoarea lucrărilor de extindere a canalizării, conform procesului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

autostrada belgrad

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de granița cu Serbia, singura problemă este că nu se știe dacă va avea la ce să se ”lege” de partea cealaltă. Sorin Grindeanu spune că există un acord, la nivel de state, pentru continuarea și pe partea sârbă a autostrăzii....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce să să crească artificial prețurile de despăgubire pentru unele terenuri aflate pe traseul viitorului drum expres Lugoj – Filiași, pe ultima sută de metri, pentru că nu vor fi plătiți. Aici, în iunie ar urma să se termine prima etapă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți
Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’. În următoarele 2-3 săptămâni vor fi finalizate toate procedurile necesare pentru ca toate cabinetele să se mute în dispensar.  Consiliul Local Ghiroda a atribuit această denumire în onoarea doctor Grațian Miclăuș, medic primar în Radiologie și imagistică medicală, originar din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda
Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), investiţia fiind de 14,7 milioane de lei.  Lucrarea a fost recepţionată în prezența reprezentanților Aquatim, ai constructorului, ai Primăriei Moşniţa Nouă, ai ADI Apă Canal, Consiliului Județean Timiș etc. Valoarea lucrărilor de extindere a canalizării, conform procesului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare
Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la sfârşit. Au fost câteva zile extraordinare, care lansează astfel o provocare şi pe anul următor. Tech Talks by UPT, conferința de tehnologie organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, care crește de la an la an, a devenit un eveniment emblematic pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător
Malurile Begăi vor ajunge la fel cum erau în 1966, o zonă de care să se bucure toţi timişorenii, spun reprezentanţii USR Timiş, însoţind afirmaţia cu o fotografie din anul invocat. O zonă de odihnă, liniște și promenadă, iar nu una de care să profite doar unii.  Zona de pe malurile Begăi trebuie să redevină...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR Timiş: „Pe 9 iunie tu alegi dacă vrei să redai puterea interlopilor sau dacă Timișoara va continua pe un drum corect și modern”
Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara. La Retro Parada vei descoperi 10 mașini de colecție, iar în cadrul Florall – Festivalul Artei Florale sunt pregătite aranjamente realizate din mii de flori. În Iulius Town sunt pregătite și provocări pentru copii: la Caravana Dințișorului își pot învinge...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town
Top