Curg sesizările timișorenilor pe platforma stopabuz

Platforma lansată de Primăria Timișoara, stopabuz.primariatm.ro, atrage tot mai mult interesul cetățenilor. Aceștia reclama constant diferite probleme în cadrul acesteia.

Echipele municipalității analizează 37 de cazuri de terenuri ocupate abuziv, 14 apartamente/case ocupate abuziv, 27 de cazuri unde s-au executat lucrări fără autorizație, 10 situații de terorizare/intimidare și 26 de situații care se află sub categoria „Altele”, fiind prezente mai multe tipuri de abuz într-o singură sesizare.

Cei de la primărie spun că un element comun al sesizărilor este legat de pasivitatea altor instituții ale statului în rezolvarea problemelor.

„Este copleșitor numărul mare de persoane care ni s-au adresat în doar câteva zile pe platform stopabuz. E o dovadă că timișorenii își recapătă încrederea în instituțiile statului, care ani de zile au stat pasive în multe cazuri de abuz evident. Noi luăm dosar cu dosar, acolo unde deja avem dosare deschise în primărie vom corela informațiile primite de la cetățeni cu datele pe care le avem. În funcție de competențele pe care legea ni le dă, fie intervenim noi direct, fie sesizăm alte instituții ale statului. Vreau să fiu foarte clar: aceste abuzuri pot fi stopate doar dacă toate instituțiile cu rol de control cooperează și își fac treaba. Voi invita pentru analiză și soluții mai multe instituții din oraș ca să accelerăm ritmul de soluționare a celor sesizate de timișoreni”, a spus primarul Dominic Fritz.

În baza sesizărilor de pe platformă, administrația locală va dispune măsuri administrative interne și externe, va face demersuri în instanță și va sesiza instituțiile abilitate. Cei de la primărie mai recomanda ca dacă vă aflați într-o situație de pericol, sunați la 112.

Ca și exemplu este dat cazul din piața Corneliu Micloși. Acolo, spun cei de la primărie, sunt demarate acțiuni ale poliției locale și ale Direcției de Asistență Socială.

“Direcția de Asistență Socială are în atenție copiii implicați în actele de violență/distrugere din data de 17.05.2024. Specialiștii apreciază că părinții nu respectă anumite drepturi ale copilului, așa cum sunt ele prevăzute în Legea 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Astfel, actele de violență/distrugere săvârșite în prezența copiilor și cu participarea lor sunt de natură să pună în pericol siguranța, securitatea și dezvoltarea morală, socială, spirituală și mentală a copiilor. În plus, au fost făcuți pașii necesari pentru a identifica domiciliul din Germania al familiei, cu scopul de a informa autoritățile germane despre abuzul la care sunt supuși copiii și pentru a veni în sprijinul minorilor”, mai anunță cei de la primărie.

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Alin a spus: (iunie 3rd, 2024 at 18:24 )

Sa vedem cate rezolva primaria… zero. Macar daca ar fi de competenta primariei si nu a politiei/justitiei. Sa fim seriosi, timp pierdut cu vanatoarea de vrajitoare. Atata a putut Fritz. Mai bine ar mai trece pe la Solventul sa vada care-i treaba, ca daca beneficiarul nu viziteaza santierul propriu, atuncu cine? Ana a lui Manole?

Petru a spus: (iunie 3rd, 2024 at 19:15 )

Și unul dintre foștii sefi ai IPJ Timis a avut rablele cu „bastanii”niste ani in urma ,dacă și PD ala l-au amenințat atunci ce sa spuna niste oameni pe card nu-i apară nimeni inafara de Dumnezeu ,
Axeste clanuri au puz stăpânire pe diferite imobile din oraș cu ajutorul cuiva din primărie card le-a dat ponturile , de unde stiau ei altuia a fost imobilul x sa y și undr locuiesc moștenitorii acestora ,desigur au fost și falsuri destule la aceste revendicări.

@Alin, cetățean de etnie rrobă a spus: (iunie 3rd, 2024 at 19:26 )

Ogoaie-te, măi Daniele !!! După mintea ta, un pod sau un pasaj făcut în oraș scuză borfășia rromă. Ce-are Solventul cu o situație ce face rușine orașului, administrațiilor trecute, poliției, jandarmeriei, procuraturii, politicienilor locali și partidelor locale și, de ce nu, băieților care văd și aud tot ???

Wanda89 a spus: (iunie 3rd, 2024 at 20:02 )

@Alin
Ai ceva dreptate. Fritz devine om politic, adevărat. Nu l-am votat la precedentele alegeri, o voi face acum. Nu l-am votat pentru că/după ce am luat țeapă de la cel cu gura plină de România Educată, Pas cu Pas și Ciuma Roșie. L-am votat cu ochii închiși, îmi cer scuze.

Daniel a spus: (iunie 3rd, 2024 at 20:03 )

@@Alin, cetățean de etnie rrobă
Nu înțeleg ce treabă are comentariul tău cu mine din moment ce nici nu mi-am exprimat opinia legată de subiectul articolului. Se pare că nu este posibil ca cineva să critice primarul fără să fie categorisit de parca ar fi un geniu și un sfânt. Știu că așa este văzut în filială dar asta nu înseamnă că toți trebuie cu forța să gândească la fel.
În altă ordine de idei inițiativa este bună și cam atât poate primăria să facă, adică să strângă dovezi pentru justiție. Sigur că nu asta este treaba ei dar considerând ca e vorba de cetățeni ai orașului pe care îi ajută este de apreciat. Problema majoră este însă că restul activităților de care este responsabilă primăria nu stau atât de bine pe cât ar fi de dorit iar dacă este nevoie să se concentreze pe ceva anume ar avea de unde alege. Nu există dubiu că aceasta este o acțiune eminamente dedicată campaniei electorale prin care Fritz a reușit să se erijeze în luptător anti crima organizată ca temă principală de campanie. Nu tu realizări, nu tu reformă instituțională, nu tu digitalizare autentică, care sunt în atribuțiile tale, ci luptător anti mafia. Dacă electoratul naiv va merge pe fenta de campanie prin care a dat puțin către fiecare în ultimele luni, își va asigura încă 4 ani de mandat cu efort minim. Vom vedea atunci dacă va mai candida sau nu, dacă va mai achiziționa vreo vilă sau dacă vicele va mai cumpăra de la un condamnat penal un apartament într-o clădire istorică la preț de garsonieră la ISHO.

Valentin a spus: (iunie 3rd, 2024 at 21:32 )

Clanurile mafiote conduc Timișoara (Romii), rușine poliției,politia locală trebuie desființata!!iau salarii degeaba!

@Mai dispersează, Daniel, mai dispersează ! a spus: (iunie 3rd, 2024 at 22:22 )

Nu-i așa că-i CLAR și EVIDENT că Fritz n-are realizări? Și că-i INCOMPETENT?
Ce mama dracului de reformă instituțională vrei să facă un primar? Să impună parlament unicameral, să reorganizeze poliția, să ce? Ai trăit la oi, pe munte, în ultimii 4 ani? N-ai văzut ce mobilizare (a competenților, desigur) pentru a bloca toate încercările de reorganizare a PMT? Cu participarea grațioasei justiții de Bega! (A propos, compară cu tăierile operate de idolul tău de la Oradea și rezistența întâmpinată de el!)
Și dacă Fritz și-a cumpărat vilă, a făcut-o cu banii tăi sau a delapidat bugetul? Iar dacă tranzacția făcută de vice cu un condamnat penal e dubioasă, crezi că nu săreau pe el ceilalți danieili din structuri? A făcut tranzacția în timp ce condamnatul se afla în închisoare? Și vrei ca asta să contrabalanseze sutele de tranzacții dubioase făcute cu clădiri istorice, nu?
Ce „informatizare reală” vrei, când susții pe unul care-a fost 8 ani primar, de meserie … PROFESOR DE CALCULATOARE !?!?!?!?! Și-a făcut nimic.
Pare că comentezi de formă, ca să iasă la număr postările pentru când se face decontul cu fraierii de la PNL. Pentru tine și „firma de comunicare”, ar fi bine să vă intre banii în cont înainte de 09 iunie. Și ăsta e un sfat ce ține doar de business, crede-mă.

Ion Vidu a spus: (iunie 3rd, 2024 at 23:19 )

Primăria trebuie să fie în sprijinul cetățenilor cinstiți!
„Opriți orânduiala cea crudă și nefastă!”

Gruneantu a spus: (iunie 4th, 2024 at 00:22 )

Doamne cum s-a creat platforma inainte de alegeri! In 4 ani nu a stiut nimeni nuimic de abuzuri, acum se rezolva toate, adica au aparut ideile bune! si acum ca au fost descoperite pb nevazute in 4 ani sa votam ca sa fie si rezolvate! La sfarsitul urmatorilor 4 ani cel mai probabil, atunci trebuie miscat ceva, trei ani jumate va fi relas si apoi ultima suta iar descoperiri miraculoase ale unor pb vechi de cand lumea….pacat, mare pacat….

ion a spus: (iunie 4th, 2024 at 07:08 )

Daca cere interesul politic sau antipatia personala vom apăra și clanurile din oraș. Și îi vom da in cap și celui care încearcă să facă ceva împotriva clanurilor. Sunteți timișoreni adevărați, babaieti.

Un USR-ist a spus: (iunie 4th, 2024 at 09:26 )

Măi, Danieluț, ești incorigibil, PUNCT.

Adrian a spus: (iunie 4th, 2024 at 12:28 )

Domnilor,
Votati Fritz si DREAPTA UNITA. SUCCES.

Cetatean a spus: (iunie 4th, 2024 at 13:35 )

Daca si institutiile statului incep sa isi faca treaba, poate revine Timișoara la normalitate desi e cam tarziu, multi oameni deja au plecat in tari unde nimeni nu e mai presus de lege.

Dan a spus: (iunie 4th, 2024 at 13:43 )

Cam mult se ingrasa porcul in ajun de alegeri.

Platforma asta este ca si sistemul video a lui Robu din intersectii. Functional dar degeaba.

Daniel a spus: (iunie 4th, 2024 at 14:17 )

@@Mai dispersează, Daniel, mai dispersează !
Competența și oportunismul sunt două concepte disjuncte. Asta nu e deloc competența și dacă ar fi avut o astfel de aptitudine s-ar fi lăudat cu realizări majore ca în Oradea. Ar fi știut să facă reformă în primărie ca și Bolojan infrastructura s-ar fi dezvoltat la fel de alert.
Că le-a crescut portofoliul imobiliar edililor este cel puțin suspect prin prisma vânzătorilor și a prețului, un fapt incontestabil iar banii nu au cum să vină din câștigurile lor salariale, și asta e clar. Dar sunt ambii șmecheri, știu cum merge treaba și mai ales vicele nu se cramponează de reguli și legi. Până una alta măcar acesta este cercetat de ANI deși acum când toți scapă, mare lucru nu se va întâmpla.
Eu nu-l susțin pe Robu ci susțin schimbarea, de preferat ar fi Marian Vasile sau măcar Raul Olajos dar Fritz în niciun caz. Dacă ne mai păcălește odată este vina noastră.
Stai liniști că nu primesc niciun ban și îmi exprim opinia personală. Ceea ce îmi doresc este un primar care se pricepe, e gospodar și are realizări tot mandatul nu vine cu petarde de presă în ultimele săptămâni dinainte de alegeri.

Bucur Eugenia a spus: (iunie 4th, 2024 at 15:10 )

Începutul e greu….în 35 de ani nimeni, NIMENI ,nu a dorit sa deschidă acest subiect.
Fie ca se recunoaște sau nu este una din cele mai mari probleme pe care le are Timișoara.

ares a spus: (iunie 4th, 2024 at 15:54 )

Fritz si mai ales alegatorii au uitat sloganul de la alegerile trecute: „Ca la neamt in spais”. Pai Fritz nu si-a facut randuiala nici la el in spais darmite in oras. Acum, la alegerile astea a devenit justitiarul, fiindca nu are pur si simplu cum sa spuna ca a facut ceva notabil, ne abureste si ne manipuleaza din nou cu alta poveste. Bineinteles ca primaria nu are nimic de-a face cu chestiunea, nu are nici o putere, ci doar politia, respectiv justitia poate face ceva. Dar na, circ si paine, atata poate Fritz. Si lumea, incitata la ura, aplauda fericita maretele nerealizari.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria vrea să modernizeze mai multe străzi din zona Blașcovici, cu peste 21 de milioane de lei

Suma de 21,5 milioane de lei va fi alocată de Primăria Timișoara pentru reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din zona Blașcovici, a decis, marți, 24 septembrie, Consiliul Local. Contractul a fost oferit societății Drumuri Municipale (SDM). Se va lucra la drumuri, trotuarele, spații verzi și canalizarea existentă în zonă. Străzile vizate sunt: strada Academician...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria vrea să modernizeze mai multe străzi din zona Blașcovici, cu peste 21 de milioane de lei
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Rapid

Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă

Echipa de old-boys a Rapidului va întreprinde la finalul acestei săptămâni un turneu cu două meciuri demonstrative la Timișoara și Arad, anunţă clubul giuleştean. Vineri, 27 septembrie, de la ora 16:000, Rapid o va înfrunta pe Politehnica Timișoara pe arena Dan Păltinișanu, acesta fiind unul din ultimele meciuri pe acest stadion înainte de demolare. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

La Prefectura Timiș s-a discutat despre Planul de acțiune împotriva violenței şcolare

La Palatul Administrativ din Timișoara la sediul Prefecturii Timiș a avut loc ședința, condusă de subprefectul Raul Ambruș, în cadrul căreia au fost stabilite acțiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea Planului de acțiune împotriva violenței şcolare. “Obiectivele acestei inițiative includ prevenirea și combaterea violenței de orice tip – verbală, fizică, psihologică (bullying), emoțională, sexuală, socială,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Prefectura Timiș s-a discutat despre Planul de acțiune împotriva violenței şcolare
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

A început licitația pentru lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost lansată licitația pentru stabilirea firmei care va realiza lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița, cel cuprins între Remetea Mare și Jebel. Data limită pentru depunerea ofertelor este 11 noiembrie 2024. Valoarea estimată a contractului pentru cei 35,67 km ai acestui lot:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A început licitația pentru lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor din România (ACoR) – Filiala Timiş. În acest sens, la Şag se construieşte un nou sediu pentru asociaţia, care acum este condusă de primarul comunei Birda, Marius Stoian. Plasat pe lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, Flavius Roşu anunţa, zilele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş
Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de la promovarea culturii maghiare, la sport, protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unui stil de viață sănătos, dar mai ales toleranța interetnică. Începând de astn diverse spații din oraș vor avea loc expoziții, cercuri literare si spectacole. A 9-a ediție a acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare
Un festival inedit, dedicat uneia dintre cele mai populare băuturi, are loc în acest final de săptămână în Iulius Town. Prima ediție a Cheers & Beers – Oktoberfestu’ din Iulius aduce în locația Czech In Iulius Town by Staropramen muzică live, un meniu specific bavarez, bere și atmosfera de la Oktoberfest. În perioada 26 –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzică live și atmosferă bavareză, la prima ediție de Cheers & Beers – Oktoberfestu’ din Iulius, la berăria Czech In din Iulius Town
Agenţia de AsTour Timişoara organizează, la finalul lunii octombrie, o excursie în Malta, cea mai exotică destinație din Uniunea Europeană. O insulă înconjurată de apele azurii ale Mării Mediterane, un amalgam de istorie, religie, traditii si cosmopolitism. PROGRAMUL PE ZILE: ZIUA I: 26.10.2024 Plecare din Belgrad, Aeroportul Nikola Tesla. Sosire Aeroport Luqa, Malta. Transfer hotel,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul AsTour vă invită într-o excursie de vis în Malta – locul in care spiritul Evului Mediu este încă prezent
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a fost lansată licitația pentru stabilirea firmei care va realiza lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița, cel cuprins între Remetea Mare și Jebel. Data limită pentru depunerea ofertelor este 11 noiembrie 2024. Valoarea estimată a contractului pentru cei 35,67 km ai acestui lot:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A început licitația pentru lotul 1 din autostrada Timișoara – Moravița
La Palatul Administrativ din Timișoara la sediul Prefecturii Timiș a avut loc ședința, condusă de subprefectul Raul Ambruș, în cadrul căreia au fost stabilite acțiunile care trebuie întreprinse pentru implementarea Planului de acțiune împotriva violenței şcolare. “Obiectivele acestei inițiative includ prevenirea și combaterea violenței de orice tip – verbală, fizică, psihologică (bullying), emoțională, sexuală, socială,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Prefectura Timiș s-a discutat despre Planul de acțiune împotriva violenței şcolare
Performanță și recunoaștere! În Anul Alumni, când Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri, ne îndreptăm atenția și către cadrele didactice care i-au format și care dau prestigiul instituției. Iată că, din nou, Politehnica timișoreană este prezentă în topul celor mai citați 2% autori din lume în cel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fruncea într-un domeniu foarte important. UPT, cea mai bună dintre universitățile tehnice din România, în 2023, după numărul de autori citați
Suma de 21,5 milioane de lei va fi alocată de Primăria Timișoara pentru reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din zona Blașcovici, a decis, marți, 24 septembrie, Consiliul Local. Contractul a fost oferit societății Drumuri Municipale (SDM). Se va lucra la drumuri, trotuarele, spații verzi și canalizarea existentă în zonă. Străzile vizate sunt: strada Academician...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria vrea să modernizeze mai multe străzi din zona Blașcovici, cu peste 21 de milioane de lei
Universitatea de Vest din Timișoara derulează o serie de activități specifice în seara zilei de 27 septembrie, cu ocazia Nopții Cercetătorilor, cu participarea și implicarea cercetătorilor și a cadrelor didactice din cele 11 facultăți din cadrul instituției. Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment anual început din 2005, are menirea de a aduce știința mai aproape de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara pregătește o serie de acțiuni pentru Noaptea Cercetătorilor
Timp de șase zile, în parcarea Modex, din centrul Timișoarei, nu se va mai parca. Acolo va fi unul dintre locurile de desfășurare a unei noi ediții a Zilelor Maghiare. La solicitarea Asociației Bastion – Varbastya, comisia de circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a avizat rezervarea parcării din Piața Iancu Huniade (Parcarea Modex, respectiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcarea Modex se închide timp de șase zile
Top