Arhiva pentru eticheta: daniel

Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva Covid-19!

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva Covid-19!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a răspuns afirmativ, miercuri, în momentul în care a fost întrebat de reporteri dacă s-a vaccinat împotriva Covid. El a făcut declarația la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale. Patriarhul Daniel a refuzat însă să dea mai multe date despre vaccinul pe care l-a făcut,

Paisie Lugojanu

De o bună perioadă de timp, Paisie Lugojanul a devenit un star mediatic în presa locală, dar și centrală. Ce-i drept, un star negativ, fiindu-i imputate toate relele din lume. Așa o fi? Este Paisie cel mai rău dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române? Sau e la fel ca marea majoritate a acestor ierarhi?

Sugestie pentru petitionarii anti-Paisie

Un grup de intelectuali și preoți din zona Banatului a elaborat o petiție on-line (textul acesteia poate fi găsit integral pe deBanat.ro) prin care se solicită, ba chiar se imploră, strămutarea din Timișoara a deja celebrului Paisie Lugojanul, pe numele său real Ion Gheorghe. Petiția la care sunt așteptați să se alăture cât mai mulți mireni, dar și fețe bisericești, îl are ca destinatar pe Patriarhul Daniel.

Scrisoare catre patriarh: „Uneltiri pizmase au urzit o conspiratie ticluita”

Câteva mii de oameni au semnat o scrisoare adresată Patriarhului României, Daniel, în care îl fac cu ou şi cu oţet pe episcopul vicar al Timişoarei, Paisie Lugojeanu, pledând cauza mitropolitului Nicolae. Aceasta urmează momentului în care oficialii Bisericii Ortodoxe Române au decis decăderea din drepturi a mitropolitului Banatului, pe motiv de boală şi vârstă înainatată.

Top