Arhiva pentru eticheta: biserica ortodoxa

Plen CJT

Biserica ortodoxă primește 2,1 din cei 2,8 milioane de lei acordați cultelor de Consiliul Județean Timiș

Biserica ortodoxă primește 2,1 din cei 2,8 milioane de lei acordați cultelor de Consiliul Județean Timiș

Consilierii județeni au aprobat modul în care se vor distribui banii alocați sub formă de sprijin pentru cultele din Timiș. După cum era de așteptat, cultul ortodox român primește cei mai mulți bani de la bugetul județului, la mare distanță fiind cultul catolic și cel penticostal. Sprijinul financiar acordă pentru completarea fondurilor proprii ale unităților

Imaginea BOR si reclama, tata comertului

Biserica Ortodoxă Română prin postul său TV Trinitas a desfășurat o campanie publicitară dedicată perioadei de înscriere școlară la ora de religie. Pentru cine nu a făcut-o încă prin cereri scrise în școlile gimnaziale, telespectatorii BOR și nu numai se puteau lăsa convinși de personalități ale vieții publice să-și trimită copiii spre studiul religiei creștin ortodoxe.

Paisie Lugojanu

De o bună perioadă de timp, Paisie Lugojanul a devenit un star mediatic în presa locală, dar și centrală. Ce-i drept, un star negativ, fiindu-i imputate toate relele din lume. Așa o fi? Este Paisie cel mai rău dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române? Sau e la fel ca marea majoritate a acestor ierarhi?

Sugestie pentru petitionarii anti-Paisie

Un grup de intelectuali și preoți din zona Banatului a elaborat o petiție on-line (textul acesteia poate fi găsit integral pe deBanat.ro) prin care se solicită, ba chiar se imploră, strămutarea din Timișoara a deja celebrului Paisie Lugojanul, pe numele său real Ion Gheorghe. Petiția la care sunt așteptați să se alăture cât mai mulți mireni, dar și fețe bisericești, îl are ca destinatar pe Patriarhul Daniel.

Incepe postul Craciunului

Postul Crăciunului în bisericile ortodoxe începe marţi. Al doilea ca importanţă după postul Paştilor, el începe în 15 noiembrie şi se încheie în 24 decembrie. Cea mai aspră zi de postire pentru Sărbătoarea Crăciunului este 24 decembrie, ajunul Naşterii Domnului.

Top