Arhiva pentru eticheta: franci elvetieni

Romanii cu credite in franci elvetieni pregatesc blocarea bancilor

Romanii cu credite in franci elvetieni pregatesc blocarea bancilor

Românii cu credite în franci elvețieni pun la cale o nouă metodă de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă. Prima acțiune este programată miercuri, 11 februarie, și presupune plata în bancnote de câte un leu și apoi conversia leului în CHF. Ineditul protest a fost anunțat pe Facebook, pe Grupul Clienților cu credite în CHF.

Protest anti-CHF la Timisoara: Nu suntem sclavii bancilor! / FOTO

Câteva zeci de „posesori” de credite în valută, mai ales în franci elveţieni, au protestat, duminică la prânz, în Piața Operei. Oamenii le-au cerut autorităților să convertească, în lei, aceste credite. Unii au venit însoțiți și de copii, afișând pancarte pe care scria „Creditul dacă-l plătesc, copilul din ce-l hrănesc?”.

Timisorenii cu credite in valuta ies in strada duminica

Timișorenii care au credite în valută sunt așteptați duminică la un miting în Piața Operei. Grupul Clienților cu Credite în CHF organizează proteste similar în cinci orașe din țară, solicitând Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută.

Rata in franci elvetieni, platita in monede! Protestul anti-CHF a ajuns si la Timisoara / FOTO

Un timișorean și-a plătit, marți, o parte din rata în franci elvețieni în monede de 10 și 50 de bani. Omul a venit la bancă „înarmat” cu o pungă de plastic în care avea firfiricii și spune că aceasta este forma sa de protest, pentru că acum trebuie să plătească aproape dublu decât în momentul în care a luat banii. Duminică, în Piața Victoriei, ar putea avea loc și un miting al celor cu credite în franci elvețieni.

Top