Primaria ii imputa 500.000 de euro fostului director de la Liceul de Arte

Primăria Timișoara face plângere penală împotriva fostului director și a contabilului șef de la Liceul de Arte Plastice. Municipalitatea a scăpat ca prin urechile acului de o executare silită, pentru o datorie de jumătate de milion de euro către proprietarii imobilului în care funcționează această școală.

Municipalitatea datorează Fundației Caritatea, proprietarul imobilului în care se află Liceul de Arte, suma de 2,1 milioane de lei, reprezentând chiria neplătită pentru perioada 1 ianuarie 2010 – 30 aprilie 2011. Proprietarul clădirii a cerut, la începutul lunii, executarea silită a PMT. Tentativa a eșuat doar dintr-un motiv strict tehnic: pe executarea silită era trecut indicativul codului fiscal vechi.

În iulie 2011, CL Timișoara a votat, cu o singură abținere, mutarea liceului în clădirea fostei școli generale 9, pe Bd. Rebreanu. Chiria de peste 31.000 de euro a fost considerată inacceptabilă de vechea administrație, care însă nu a întreprins și alte măsuri. Părinții elevilor de la Arte nu au fost de acord cu mutarea. De atunci, la liceul de arte nu s-au acumulat decât datorii peste datorii, atât la chirie, cât și la utilități.

În noiembrie 2003, comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase a decis retrocedarea imobilului către Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, respectiv Fundaţia „Caritatea”. În acel an, Eugenia Drăgoi, directorul școlii, a încheiat cu noii proprietari un contract pe cinci ani, cu o chirie lunară de 600 de euro.

În 2008, acelaşi director de liceu a semnat un act adiţional, prin care chiria a a crescut fabulos, la 31.000 de euro. Alte acte adiționale au fost semnate în 2009 și 2010, cu prelungire pe câte un an. Toate aceste acte au fost semnate doar de Eugenia Drăgoi, nefiind avizate de primărie.

Viceprimarul Traian Stoia a anunțat că PMT va depune vineri plângere penală împotriva fostului director Eugenia Drăgoi și a contabilului șef de la Liceul de Arte. „Cei vinovați trebuie să plătească. Primăria a fost păgubită cu 500.000 de euro în acest caz”, a declarat Stoia. Nicolae Robu a promis că liceul de arte va fi mutat din centrul Timișoarei în acest an.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Timişorenii vor putea vizita târgul de Crăciun din centrul Timişoarei începând cu data de 1 Decembrie. Ziua naţională a României va corespunde cu inaugurarea evenimentului special dedicat sărbătorilor de iarnă.  Târgul de Crăciun din Timişoara se va deschide oficial în data de 1 decembrie, marcând Ziua Naţională a României, a anunţat Primăria Timişoara. Şi în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Târgul de Crăciun din centrul Timişoarei se va deschide pe data de 1 Decembrie
Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș reia seria evenimentelor de promovare a turismului de iarnă în județ. Puteți merge la Târgul de Crăciun la Casa Ferch din Deta sau puteți urmări dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina. Dar, pentru că prima dată omul se gîndește la… mâncare, ei bine,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce poate face un turist, iarna, în Timiș. Locuri de vizitat
Top