Arhiva pentru eticheta: onomastica

Aproape 1,5 milioane de români își celebrează onomastica în Duminica Floriilor

Aproape 1,5 milioane de români își celebrează onomastica în Duminica Floriilor

În fiecare an, în Duminica Floriilor, le transmitem urări  și felicitări celor dragi care poartă nume de flori. Anul acesta, Floriile sau Duminica Stâlpărilor se sărbătoresc în 17 aprilie, fiind cea mai importantă sărbătoare care vestește venirea Paștelui. Sărbătoarea marchează ziua în care Iisus a intrat in Ierusalim, fiind întâmpinat de către localnici cu frunze

Jean Cojocari nu mai da de baut de ziua lui de cand Robu conduce Timisoara

Vremurile în care secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, îşi sărbătorea onomastica cu mare tam-tam au apus demult. Cu ani în urmă, „nea Jean” dădea pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion, petreceri cu sute de invitaţi, la sala Lira sau în alte spaţii generoase. Acum, va sărbători doar cu… șampanie și cârnați! Acasă.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Peste 1,3 milioane de români îşi vor serba marţi onomastica, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, 586.395 femei şi 735.450 bărbaţi poartă numele unuia dintre cei doi sfinţi.

Zeci de mii de timisoreni isi serbeaza azi onomastica

Credincioşii ortodocşi şi catolici îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul, profetul care a descoperit că Iisus este Mesia trimis de Dumnezeu şi l-a botezat pe acesta în apa râului Iordan. Această zi marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Top