Câţiva timişoreni pasionaţi de fabricarea berii artizanale au descoperit o metodă inedită pentru valorificarea malţului rezultat. Este vorba de producerea pâinii din malţ, despre care spun că este extrem de gustoasă, dar şi sănătoasă. Dacă au sau nu dreptate, puteţi să verificaţi direct, vineri, când 1.000 de astfel de pâini vor fi distribuite gratuit.
În urma procesului tehnologic de fabricare a berii artizanale sau nu, rămâne o cantitate însemnată de malţ. Câţiva timişoreni care fac bere artizanală i-au dat malţului o întrebuinţare inedită: panificaţia. „Facem pâine din malț, una mult mai gustoasă decât produsele clasice, fără glucide și cu un aport semnificativ de fibre”, spun ei.
Şi pentru a convinge lumea de acest lucru, ei vor oferi gratuit timişorenilor 1.000 de pâini din malț. Acțiunea va avea loc vineri, în 8 februarie, de la ora 10:00, în fața Craft Pup (în parcarea Modex). „În plus, putem livra pâinea la orice înstituție de ocrotire a copiilor sau a bătrânilor, cu rugămintea ca cei interesați să ne scrie pe pagina noastră de Facebook”, au mai comunicat întreprinzătorii.
Comentarii prin facebook