Stirile din ziua: 24 aprilie 2019

craiova - timisoara

Leii din Banat au învins în primul meci din play-off pe terenul Leilor din Oltenia

Leii din Banat au învins în primul meci din play-off pe terenul Leilor din Oltenia

SCM Timișoara a învins pe terenul lui SCM U Craiova, scor 71-69, în meciul de deschidere al seriei contând pentru primul tur al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul a fost intens, cu foarte multe răsturnări de situaţie şi cu un final pe muchie de cuţit, favorabil bănăţenilor.

scm poli

Înfrângere la Bucureşti. Poli pierde şanse mari de a lupta pentru o medalie

Etapa a III-a din play-off a fost cu multe patimi pentru SCM Poli Timişoara. Handbaliştii violeţi au pierdut şanse importante de-a se mai lupta la locul 2 în grupă, echivalentul unei finale mici, după ce au fost învinşi la Bucureşti, de CSM, 22-25 (7-12). Bucureştenii au jucat foarte dur, au avut şi doi eliminaţi, dar şi-au atins scopul, profitând şi de faptul că violeţii nu au profitat de minutele în superioritate.

gunoaie padurea verde

Ce au găsit voluntarii care strâng mizeria aruncată de alții în Pădurea Verde: ambalaje de mâncare, băutură, folie termică

Ce mai găsesc voluntarii de la „Dumbrăvița curată” prin Pădurea Verde? Ambalaje de mâncare, băutură, folie termică și alte lucruri pe care le adună din iarbă sau de la rădăcina copacilor și le pun în saci sau plase pentru a le duce acolo unde le este locul – coșul de gunoi.

camera deputatilor

Codurile penale adoptate pe repede înainte în Camera Deputaţilor. “Mingea” ajunge din nou la CCR

Ceea ce a refuzat Tudorel Toader să adopte prin OUG, respectiv modificarea Codurilor penale, s-a produs în Parlament. În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a votat modificările la Codul penal și Codul de procedură penală. Opoziţia anunaţă că va sesiza Curtea Constituţională.

cj timis

Timișul are buget pe 2019! Fonduri pentru demolarea stadionului, bazin de înot, centru legume-fructe

În sfârşit, judeţul Timiș are buget. Cu mare întârziere, consilierii județeni au votat bugetul pe acest an în săptămâna premergătoare Paștelui. Aproximativ 161 de milioane de euro este bugetul Consiliului Județena Timiș pe anul 2019, mai mare cu aproximativ 6,7 milioane de euro față de anul trecut.

ANUNŢ DE PARTICIPARE

Lansarea licitaţiei de proiecte culturale în vederea acordării finanţării nerambursabile din fonduri alocate de Comuna Ghiroda pentru activităţi nonprofit de interes general, conform Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

scm timisoara

Undă verde la play-off! Leii din Banat joacă în Bănie

Liga Națională de baschet masculin a ajuns în faza meciurilor eliminatorii, pe care echipa violetă le abordează de pe locul al cincilea. Astfel, Leii din Banat vor juca împotriva formației de pe locul al patrulea, SCM U Craiova, cu oltenii avantajaţi în cazul unui meci decisiv, în seria de partide cel mai bun din 5 jocuri.

studenti uvt

Studenții UVT au descoperit care este rolul asistentului social în Penitenciarul Arad

Peste 50 de studenţi de studenți de la Departamentul de Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara au participat la Seminarul organizat de către Penitenciarul Arad, cu tema „Rolul asistentului social în sistemul custodial”. Cu ocazia acestui eveniment, studenții au avut prilejul de a descoperi chiar în penitenciar aspecte din activitatea asistenților sociali și a celorlalți specialiști din departamentul psiho-social.

Top