Cum a făcut Nicolae Robu din PNL Timiş un partid de „mărima a a 4-a, a 5-a etc”. Antologia aroganţei

Cum era de aşteptat, obţinând doar 23 de procente pe Timişoara (USR-PLUS – 41%), şi pierzând şi judeţul în faţa Alianţei 2020, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, nu şi-a găsit nicio vină. Ce, am candidat eu?”. Ba, s-a declarat fericit că a scos un procent peste media naţională a PNL. Adică pe locul 18, dar putea fi şi pe 30. E adevărat a luat mai mult decât PNL Teleorman, dar mai puţin decât PNL Vrancea sau PNL Botoşani (sic!). Nu mai spun că şi scorul mai bun pe judeţ (28%) a fost posibil datorită rezultatelor bune luate în oraşele conduse de primarii care nu-l mai vor în fruntea filialei.

Nicolae Robu la PNL Timiș,

Nicolae Robu la PNL Timiș,

Dar nici asta nu contează. Relevantă este însă imensa sa ipocrizie. Imediat după alegeri a declarat că nu i-a desconsiderat niociodată pe cei din USR-PLUS. Ba mai  mult, se aştepta la acest rezultat: Este real, s-a întâmplat, este fenomenul USR-PLUS, care nu are nicio legătură cu persoanele aflate la conducerea partidului nostru. Este o tendinţă peste tot (…) semnalele erau clare în această direcţie”.

Haideţi să vedem cum nu-i desconsidera pe cei din USR-PLUS cu doar opt zile înaionte de alegeri. Se întâmpla pe 18 mai, când declanşa un faimos sondaj pe pagina sa de Facebook, iar USR-PLUS era catalogată o formaţiune de mâna a doua sau a treia.

Alegerile europarlamentare din 26.05.2019 sunt cruciale pt. România. Pt noi, românii și pt toată lumea democratică aflată cu ochii pe noi, până la urmă important nu e cât au luat partidele de categoriile de mărimea a 2-a, a 3-a etc., ci cine câștigă alegerile. Iar lupta pt primul loc se dă, evident, între PNL și PSD. Așadar, e simplu: dacă nu vrem să mai câștige PSD, trebuie să votăm PNL. De acord?”, scria Robu pe 18 mai. Şi n-a fost îndeajuns, completând în aceeaşi zi: “Niște minți încețoșate, incapabile de o logică elementară, au interpretat sondajul ca un joc în doi în alt sens decât e, de fapt, lupta electorală. Chiar nu e limpede pt oricine că lupta pt întâietate politică în România se dă între PNL și PSD?”.

Şi iată un limbaj de universitar tot cu ocazia acelui sondaj: DOAMNE, CE BINE CĂ PROSTIA NU DOARE, CĂ AR TREBUI SĂ UMBLĂM CU CĂȘTI PE URECHI SĂ NE PROTEJĂM DE URLETELE PE CARE UNII LE-AR SCOATE! Te-apucă râsu-plânsu, un plâns compătimitor până aproape de lacrimi. Căci, bieții, cei cu șansă că prostia nu doare, ne sunt, totuși, tovarăși de specie!”.

Cum stă treaba cu anticiparea fenomenului USR-PLUS”? Priviţi ce sigur era pe 4 mai: „Pe Timiș, noi suntem pe primul loc. Sunt sondaje de uz intern și nu încercați să mă trageți de limbă, nu vă pot da cifre. Suntem pe locul întâi și în sondajele noastre, şi pe județul Timiș și pe municipiul Timișoara suntem pe primul loc.”

Cât despre desconsiderare, pe 3 mai avea o revelaţie: „Zilele trecute cineva mă întreba simplu: Ăştia sunt satanişti? M-a întrebat o persoană, pentru că ar fi spus cineva de acolo că învierea e cea mai mare minciună”.

Pe 23 martie, făcea băşcălie de veleitarii” USR-PLUS care anunţau că vor să câştige alegerile la nivelul Timişoarei: „Eu zic că e bine dacă se amăgesc cu asemenea cifre, momentul adevărului e foarte aproape: Credeţi că noi nu avem sondaje? Mă vedeţi pe mine crispat? Lumea s-a săturat de aceşti veleitari, pentru că sunt nişte veleitari, atâta tot. Care debitează nişte prostii de te cruceşti! Asta e alternativa României, formată din patru litere? Cred că alternativa trebuie să fie una sănătoasă cu confirmări, nu una cu lozinci. Ce au iei în spate, domne, hai să vedem concret? Noi avem în spate realizări concrete. Ce oameni noi? Şi oamenii noi trebuie să aibă realizări în spate, noi nu avem oameni noi? Am fost la o întâlnire cu studenţii liberali, avem sute de studenţi, avem tineri de nici nu mai ştiu numărul”. Cum e cu tinerii care au ieşit la vot?

Pe 4 martie posta pe Facebook: „Cum se explică isteria liderilor USR Timiş”. Şi explica” iar treaba cu veleitarii”: „Se știe că în această perioadă toate partidele fac sondaje. Și ce ne spun sondajele, stimați timișoreni? Ne spun clar -toate, absolut toate, fără excepție!-, că PNL e de departe favoritul dv, că USR s-a plafonat de mult, la un scor ce-i scoate din minți pe veleitarii din fruntea sa. Ei bine, în disperarea lor, veleitarii pe care nu-i ia nimeni în seamă sau îi ia negativ, mă atacă săptămână de săptămână pe mine, ca lider PNL cu scor dublu față de scorul PNL acum, ca și în 2016 și ca întotdeauna (…) doar-doar le voi pomeni numele să-i fac să pară importanți și socotind că astfel vor îndepărta de mine și de PNL o parte dintre simpatizanți și-i vor atrage spre ei”.

Pe 3 martie făcea psihanalize cu liderii USR: Mintea liderilor locali USR, însă, e umbrită de ambiții personale fără acoperire și de frustrări, frustrări, după o psihanaliză ultrasumară, cumulate în timp, probabil, începând de când erau la grădiniță și accentuate la pubertate, în adolescență, în studenție și și mai și, la pășirea plenară în viață. Eu i-am tratat cu respect chiar  dacă unii sunt foarte limitaţi la cap şi nu pricep nimic oricât le explici. Bieții de ei!”.

 

Cîteva zile mai înainte, pe 1 martie, liderii USR Timiş erau şi proşti şi nesimţiţi: “Dar dacă eşti şi prost si nesimţit, nu mai stau de vorbă. Eu nu vorbesc despre toţi, vorbesc despre liderii pe care i-am văzut manifestându-se în Timişoara. Nu le ştiu nici numele. Pe unul îl ştiu, dar mereu îi pocesc numele e cu ‘ă’ sau cu ‘a’, nu stiu„,” Oare între timp le-o fi aflat şio numele. Nu de alta, dar la un scor aproape dublu pe Timişoara, poate ar trebui să meargă să ia nişte lecţii de la liderii USR. Şi de politică şi de bun simţ. Şi astfel de declaraţii au fost cu duiumul, doar spaţiul şi frica de-a nu plictisi mă fac să mă opresc. Ele însă devoalează unul din motivele eşecului PNL în Timişoara: nemărginita aroganţă a lui Robu. Aşa cum aroganţa liderilor PSD le-a adus adus social-democraţilor “măcelul” din 26 mai.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

vest a spus: (mai 31st, 2019 at 09:58 )

La acest specimen gretos problema cea mai mare este lipsa de educatie. Nu e vorba de dimplomele pe care le are, ci de educatia de acasa, de cei sapte ani.

leo di taio a spus: (mai 31st, 2019 at 15:37 )

Un individ conflictual, lipsit de bun simt, cu aere de dictator de parca ar fi in curtea lui tata-su, paralel cu administrarea orasului .Prof. doc. N.R. se calauzeste dupa principiul:”cine nu e cu mine e impotriva mea”El trebuie sanctionat mai intai prin vot la alegerile locale de anul viitor. , iar daca PNL-ul nu doreste sa alunece si mai rau pe tobogan sa se debaraseze urgent de acest individ.

Mada a spus: (iunie 1st, 2019 at 10:08 )

Prostul care nu-i fudul, nu-i prost destul. Dar una e să fii prost pe cont propriu, alta e să conduci un oraș. Trebuie să avem grija să scăpăm de specimenul ăsta cu probleme și la educație și la mansardă.

dam a spus: (iunie 8th, 2019 at 18:47 )

nicolaie roibu om cu probleme grave la masarda va ingropa penleul in lada de gunoi a istoriei in tm.bafta arogantule si dute la gara

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular

CSC Dumbrăvița a terminat la egalitate în runda a 19-a, ultima a sezonului regular, după ce a fost egalată pe final, de oaspeții din Miercurea Ciuc, dintr-un 11 metri dat ușor, ca la „județ”. Echipa bănățeană a fost mai activă în prima parte și parcă ea se afla pe poziție de play-off. Unul dintre atacurile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăvița pierde două puncte acasă în ultimul joc din sezonul regular
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim

Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului
Administrația Timișoarei pune la bătaie peste 50 de milioane de euro pentru a rezolva problema salubrității stradale și a deszăpezirii orașului pentru următorii opt ani. Licitația a fost lansată, aceasta la jumătate de an de la momentul în care Consiliul Local a elaborate documentația pentru acest megacontract. Cei din primărie spun că de acum se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 50 de milioane de euro pentru străzile, trotuarele, pistele de biciclete ale Timișoarei. Primăria caută firmă de salubritate
Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că „proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar
Cu o tematică specială, focusată pe arhitectură și diverse mecanisme tehnice funcționale și zone citadine construite din piese LEGO®, expoziția care i-a fascinat pe timișoreni la edițiile anterioare revine în Iulius Town. În perioada 15 – 17 martie 2024, în piațeta Intersport, zeci de mii de piese LEGO® formează orașe în miniatură. Vedeta expoziției este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Weekend pentru iubitorii LEGO®: o replică de 1,5 m înălțime a Turnului Eiffel, din peste 10.000 de piese, expusă în Iulius Town
Unplugged Lenau Robotics, echipa Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” din Timișoara a reușit să se califice la etapa națională datorită obținerii locului II în competiția Connect Award. După multe meciuri intense şi mult efort depus în fiecare dintre cele 4 sezoane FTC la care a participat, Unplugged Lenau a reuşit, la Regionala #3, să se califice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Liceului ”Nikolaus Lenau”, calificată la competiţia naţională de robotică
Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană
Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost un real succes pentru Regiunea Vest. Administrat de ADR Vest, acesta a adus în regiune cu 40% mai mulți bani decât avusese alocați. Aceasta înseamnă că în Regiunea Vest au fost investiți 920 de milioane de euro, adică cu aproape 280 de milioane de euro peste suma atribuită inițial...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes total pentru POR 2014 – 2020. Suma investită a fost cu 280 de milioane de euro peste cea alocată
Visul iubitorilor de rugby din Timișoara de a beneficia de condiții de calitate la meciurile echipei orașului vor deveni realitate, Consiliul Local Timișoara aprobând vineri proiectul „Refunctionalizare teren de sport, reabilitare și extindere clădiri existente, inclusiv utilități” pentru baza sportivă situată în Ronaț, cea unde se află și stadionul unde joacă echipa de rugby a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 40 de milioane de lei pentru stadionul de rugby din Timișoara. Va avea tribune acoperite și nocturnă
Top