Autorităţile oferă primele lămuriri în cazul deceselor de pe strada Mioriţa. S-au descoperit substanţe neurotoxice

Lucian Mihoc, şeful ISU Timiş

În urma cercetărilor întreprinse de echipele ISU, la etajele trei şi patru ale blocului din blocul de pe strada Mioriţei nr. 8 s-au detectat substanțe neurotoxice. Spațiile din bloc sunt ventilate din acest motiv.

Pompierii, poliția, medicii sunt la faţa locului, la blocul de pe strada Mioriței. S-au luat o serie de măsuri, fiind decisă evacuarea locatarilor și transportarea lor în afara zonei afectate. Pompierii utilizează în incinta blocului suflante de mari dimensiuni pentru a evacua aerul posibil contaminat.

„Am dispus evacuarea întregului imobil, continuarea ventilării spațiilor afectate, acum se desfășoară cercetări. Mai este vorba de încă două locații din Timișoara unde se face cercetări. Aici s-a deplasat deja echipajul CBRN. Nu au fost menționate probleme sau persoane care să fie intoxicate. Ne asigură sprijinul echipaje de poliție și jandarmi. După cercetarea chimică vom lua măsurile care se impun – ventilarea spațiilor. S-au detectat substanțe neurotoxice, nivel slab la etajul patru, nivel mediu la la etajul trei și pe casa scării”, a spus inspectorul-șef la Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, Lucian Mihoc.

Lucian Mihoc, şeful ISU Timiş

Conform lui Mihai Grecu, şeful UPU SMURD, în momentul de față sunt internați trei adulți la Spitalul Județean Timișoara. Este vorba despre soțul femeii care a decedat și alți doi locatari.

„La locul intervenției a fost evacuat întreg imobilul – parter și patru etaje – două sute de apartamente. S-a constatat faptul că pe casa scării, la etajul trei și patru, prezența slabă a unei substanțe neurotoxice, La un apartament de la etajul trei s-a constatat un nivel mediu al substanțelor neurotoxice. (…) Nu s-a constatat prezența de substanțe radioactive. Nivelul cel mai ridicat de substanțe a fost la etajul patru, respectiv etajul 3”, a mai spus Lucian Mihoc.

Din cercetările efectuate de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la faţa locului, substanţele folosite la intervenţia firmei de dezinsecţie şi deratizare au fost deadynă. cipermetrină, tetramethrin, rodex pastă, am mai aflat de la Mihoc.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social