DKMT Euroregion Endurance Cup, o nouă reușită a Masters Timișoara

inot

inot

Zilele trecute, la bazinul acoperit din Zona Circumvalațiunii (25 m, 6 culoare), a avut loc cea de-a unsprezecea ediție a “DKMT Euroregion Endurance Cup”, un concurs de amatori deschis tuturor iubitorilor de înot care au împlinit vârsta de 18 ani. La această ediție aniversară au participat 42 de sportivi, atât afiliați (celor nouă cluburi prezente), cât și individuali, din România și Ungaria.

Au fost acordate medalii competitorilor clasaţi pe primele trei locuri în cadrul fiecărei grupe de vârstă, la fiecare probă individuală. Trofeul competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup”, a fost acordată echipei cu scorul cel mai mare realizat ca sumă a punctajelor obţinute de membrii săi.

În ceea ce privește rezultatele, clasamentul pe cluburi, în raport cu punctajul obținut, este următorul: 1. CSM Arad 398 p, 2. Masters Timișoara 313 p, 3. Szentesi Delfin ESC 242 p, 4. Reșița 07 194 p, 5. CSM Timișoara 156 p, 6. Iron Swim 98 p, 7. Csongrádi Senior Úszó 70 p, 8. Alergotura 36 p, 9. Tribeach Brasov 26 p.

În raport cu recordurile mondiale actuale, cea mai buna performanță la femei a fost obținută de Éva Virágos (Szentesi Delfin ESC) la proba de 800 m liber, cea mai buna performanță la bărbați fiind obținută de Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07) la proba de 100 m mixt.

În raport cu punctajul acumulat prin participarea la mai multe probe pe durata competiției, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obținut de către Anita Borbély (Iron Swim), la femei (98 puncte din 10 probe), și Bogdan Ibănișteanu (Reșița 07), la bărbați (90 puncte din 9 probe).

Marele trofeu al competiției, “DKMT Euroregion Endurance Cup” a fost obținut de către CSM Arad.

Pe parcursul competiției au avut loc 200 de starturi individuale, ceea ce înseamnă o medie de circa 5 starturi/persoană, și au fost doborâte recorduri naționale ale Ungariei de către Éva Téli și László Tari.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă, de 25-29 ani, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. Dintre participanți, decanii de vârstă la această competiție au fost Téli Éva, (63 de ani), la femei, respectiv Melkuhn Dezso (81 de ani) la bărbați.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul de Inot MASTERS Timisoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  (Universitatea de Vest din Timişoara) și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

 
 
Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

nea vili a spus: (noiembrie 26th, 2019 at 13:36 )

eu, mult prea celebrul nea vili sosu sunt cel mai mare campion la inot. din pacate nu am mai avut timp sa ma pregatesc de cand sunt imaginea clubului acs recas. oricum raman adevaratul campion la inot si fotbal si inegalabil. semnat, nea vili sosu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Candidaţii USR pentru Consiliul Local Timişoara s-au prezentat în faţa membrilor şi a alegătorilor

Conform tradiţiei, cei de la USR Timiş au ales să ofere transparenţă totală în ceea ce priveşte candidaţii care vor reprezenta partidul în competiţia electorală, acum pentru consiliile locale, respectiv pentru funcţiile de primari. Marţi seara, la Timişoara au fost în faţa membrilor, dar şi a simplilor alegători, un număr de 15 dintre cei 32...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Candidaţii USR pentru Consiliul Local Timişoara s-au prezentat în faţa membrilor şi a alegătorilor
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Parcursul perfect continuă! Simona e în semifinale la Australian Open

Simona Halep s-a calificat în penultimul act de la Melbourne după ce „a demolat-o” pe jucătoarea din Estonia, Anett Kontaveit. A fost 6-1, 6-1 pentru favorita 4 de la Melbourne, care a făcut o adevărată demonstraţie de forţă. Halep s-a impus într-un meci fără istoric, în mai puțin de oră, 53 de minute, după ce...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcursul perfect continuă! Simona e în semifinale la Australian Open
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Se pregăteşte prima ediţie din acest an a Salonului Industriei Ușoare

Ediția de primăvară a Salonului Industriei Ușoare inaugurează calendarul expozițional al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pentru anul în curs.  Astfel, în perioada 12 – 16 februarie 2020, Centrul Regional de Afaceri Timişoara găzduiește o nouă ediție a evenimentului devenit tradițional în rândul expozițiilor de profil din vestul țării. Peste 60 de firme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregăteşte prima ediţie din acest an a Salonului Industriei Ușoare

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Conform tradiţiei, cei de la USR Timiş au ales să ofere transparenţă totală în ceea ce priveşte candidaţii care vor reprezenta partidul în competiţia electorală, acum pentru consiliile locale, respectiv pentru funcţiile de primari. Marţi seara, la Timişoara au fost în faţa membrilor, dar şi a simplilor alegători, un număr de 15 dintre cei 32...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Candidaţii USR pentru Consiliul Local Timişoara s-au prezentat în faţa membrilor şi a alegătorilor
Top