A venit şi reacţia! Nicolae Robu atacă dur Direcţia de Cultură Timiş şi arhitecţii “frustraţi” şi “hateri”

Nicolae Robu

Nicolae Robu

“Speranţa” celor de la Direcţia de Cultură Timiş şi de la Ordinul Arhitecţilor, legată de o reacţie referitoare la epopeea trotuarelor „şah” a fost răsplătită şi cel vizat cel mai mult de dispută, primarul Nicolae Robu, a reacţionat.

Într-o postare „fluviu” pe Facebook, sub titlul „Până unde poate merge tupeul unora, al celor incapabili să lase ceva bun în urma lor, rămași, drept urmare, la capitolul “motoare” în conduită, doar cu acela al frustrării!”, edilul şef îi atacă deopotrivă pe toţi care au contestat frumuseţea proiectului, deşi în parte disputa era legată de legalitatea acestuia şi nu de designul folosit.

Într-o jumătate de postare, Robu se laudă că el a reabilitat Centrul Istoric al orașului, subteran și teran, în perioada 2013 – 2015, recunoaşte că el „e de vină” pentru tot ce e frumos acum în această parte a oraşului, inclusive că a transformat Piaţa Libertăţii în ceea ce denumeşte „piaţă minerală”, dar şi că el a „netezit” piatra cioplită cu care a fost pavat centrul, mai ales pentru confortul femeilor. Desigur, proiectul cu care fosta administraţie a câştigat finanţarea europeană a fost considerat unul care nu corespundea şi era necesară intervenţia sa ca primar.

„S-a întâmplat acest lucru după un proiect moștenit de la fosta administrație, modificat substanțial, la dispoziția și sub răspunderea mea, de către arhitecții cu care am lucrat – arhitecți care au rămas cu toată aprecierea mea, în urma acestei colaborări! -, în următoarele privințe: transformarea globală, nu parțială, cum era gândit inițial, a întregii zone de la str. Alba Iulia, până la str. Martin Luther, respectiv de la str. Proclamația de la Timișoara, până la str. Oituz, în zonă pietonală regândirea Pieței Libertății, din conceptul de piață parc, în conceptual de piață minerală, piață de evenimente, așa cum sunt TOATE piețele celebre ale lumii, TOATE!”, a scris Robu pe Facebook.

Oamenii care intoxică lumea

Ei bine, după acest lung şir de realizări, ajungem şi la scopul acestei prezentări de opinii. Primarul a stat şi a cugetat de joi, când a avut loc conferinţa de presă în care Direcţia de Cultură Timiş a anunţat demararea cercetării penale pentru „dosarul trotuarul”, şi până duminică, la ora la care bănăţeanul îşi pregăteşte „zupa duminicală” şi a spus ce gândeşte el despre informaţiile şi opiniile prezentate de cei de la Cultură şi de la organizaţia profesională a arhitecţilor. În prezentarea sa, centrul istoric şi zona istorică sunt confundate, Robu insistă că în zona istorică ar fi doar piatră naturală pe jos şi nu dale. Cei vizaţi de postare nu sunt nominalizaţi, dar sunt numiţi indivizi care intoxică lumea.

„Mai nou, niște indivizi ce n-au nimic de etalat ca realizări ale vieții lor, în afară de încercări de boicot la adresa celor din categoria opusă, adică, din categoria celor care fac, intoxică lumea cu tema noilor trotuare din zona centrală. Acești indivizi, cu nerușinare, vorbesc despre noile trotuare ca și cum ele ar fi din centrul istoric. În centrul istoric, avem, cum am arătat mai sus, înaintea oricăror alte orașe din țară, numai piatră naturală monocromă! iar pe zona de graniță, încă nepavată -pe străzile Martin Luther și Proclamația de la Timișoara-, vom folosi, așa cum am anunțat, tot piatră naturală, exact aceeași folosită pe mijlocul străzilor savoya, blaga, alecsandri (pe Mercy e una diferită, mai scumpă, importată din Italia, care a fost foarte foarte greu de obținut). Dar…, “marii specialiști” o țin sus: NU E BUNĂ! Nu e bună pt că nu au ei niciun rol nici în acest proiect, cum n-au avut nici în altele de interes public ale orașului”, spune Nicolae Robu.

Deşi Sorin Predescu, directorul Direcţiei de Cultură a subliniat joi că nu comentează calitatea artistic-arhitecturală a noului pavaj „şah” ci faptul că nu există documentaţia legală avizată a operaţiunii, Robu atacă exact această problemă şi spune că înainte pe aceste trotuare era bitum sau dale ordinare, ca la ţară. Contestatarii sunt numiţi, ironic, “specialiști”, “apărători ai patrimoniului”, “luptători antikitsch”. De această dată primarul nu mai spune că el a decis ce şi cum se pune pe jos, ci că arhitecţii ar fi făcut aceasta.

„Au fost foarte bune trotuarele din pavele ordinare, pe care le schimbăm noi acum, pavele folosite inclusiv în curți și grădini pe la sate (da, acesta-I adevărul!!!), au fost bune trotuarele din BITUM, dar… nu sunt bune cele pe care le facem noi (menționez că acestea sunt propuse de arhitecți, nu de Primar sau altcineva din Primărie, de arhitecți, dar… nu de frustrații care altceva decât să “urle” în spațiul public împotriva celor ce fac, n-au ce etala)! Nu sunt bune pt că… “nu vrea mușchii lor”! Că… cică sunt kitsch!”, conform opiniei lui Nicolae Robu.

Pentru opiniile lor, despre cei vizaţi de epistola electronică, el spune că sunt „cei ce “urlă” -ce fac un joc politic ordinar”.

„Frustrații și hater-ii nu mă preocupă, le doresc sănătate să poată folosi ceea ce fac eu în oraș sub contestarea și boicotul lor continue, cum a fost și e cazul și la celelalte obiective și transformări pe care le-am realizat”, mai spune postarea „fluviu”.

Post scriptul, anti-personal

Într-un post scriptum, Robu mai presupune că arhitecţii au ceva personal cu el. „P.S. Eu știu cât de dezavuat sunt de arhitecții aserviți afaceriștilor imobiliari incorecți cu orașul -a nu se înțelege că fac aprecierea în bloc la adresa dezvoltatorilor!-, afaceriști care, cu ajutorul arhitecților proiectanți și aprobatori au creat cartiere întregi cu străzi înguste pe care are loc o simplă bandă auto, nimic în plus, nu tu dublu sens auto, nu tu locuri de staționare mașini pe ambele părți, nu tu piste de biciclete pe ambele părți, nu tu aliniamente de copaci cu fâșie verde pe ambele părți, nu tu trotuare pe ambele părți, așa cum cer eu! Iar cerințele mele, evident că nu convin și cu mine nu se poate “negocia”! Și… e jale mare! Dv, stimați timișoreni, nu știați lucrurile acestea, n-aveați de unde să le știți!”

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Kroko a spus: (mai 3rd, 2020 at 13:50 )

Ha.ha.ha,e clar in Tms sunt doar 2 categorii Robu care face ceva,biine sau rau si cei care nu fac nimic,decat il critica pe R9bu. Succesuri…

Nelu a spus: (mai 3rd, 2020 at 14:14 )

@Kroko Pai cum ai vrea cei care „nu fac nimic, decat il critica” sa faca ceva? Is ei primari? Consilieri locali? Directori la ADP? Astia care doar critica Isi platesc impozitele! Nu e de ajuns? Vai si-amar de mintea unora care se cred destepti…

obiectiv a spus: (mai 3rd, 2020 at 15:33 )

domn primar, incompetent esti tu, ai fost si vei fi, ai reusit in viata doar prin smecherii cu tenta comunista, nu ti-ai asumat niciodata nici un esec dar intotdeuna te-ai LAUDAT singur si pentru proiecte facute de altii, chiar investitii private (vezi pasajul iulius mall), sa nu mai spunem de minciunile cu care i-a dus cu zaharelul pe cei ce au sprijinit sportul, minciuni cu stadion de rugby, stadion lego samd. sper ca timisorenii s-au convins in sfarsit de prostiile si munciunile pe care le turuie acest om de mai bine de 8 ani si sa scape de acest dragnea de Timisoara …

Mihai a spus: (mai 3rd, 2020 at 15:52 )

Sa vina odată alegerile !!!

Remis a spus: (mai 3rd, 2020 at 16:59 )

Boul asta vrea ca dezvoltatorii imobiliari sa faca spatii verzi si piste de biciclisti si el marele primar taie copacii si asfalteza zonele verzi.

Vasile a spus: (mai 3rd, 2020 at 17:23 )

Pei el ca primar, ce aparat administrativ are, daca se fac prostiile de care spune? Si nu poate lua nicio masura… Ce minte bolnava si complicata are saracu’… trist…e f bun pentru un studiu de caz… la Jebel. And now….The one and only no 1…on Our Top 10 List of World’s Strangest Creature:…….LAE!!!!!

Lae securistu' a spus: (mai 3rd, 2020 at 18:38 )

Kroko e celebrul latrau penelist Mos Tiberiu Rimneantu, care, la venerabila-i varsta, atins fiind de covid, inepe sa delireze. Va rog sa-l intelegeti si sa nu-l luati peste picior. Genul asta de asistati social, neavand nimic productiv de facut, stau cat e ziua de lunga si scriu verzi si uscate pe internet.

x a spus: (mai 5th, 2020 at 16:41 )

asfaltul de pe trotuare nu a rupt tocuri de pantofi, nu a provocat entorse sau fracturi, nu stiu sa fi avut fisuri precum multiubitele pavele sau mai nou aparute „bijuterii” italiene „greu de obtinut” care in scurt timp vor pierde culoarea si vor deveni un gri cenusiu omniprezent
noile artere pavate de primare ar avea nevoie si de sensuri giratorii cu semafoare

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO

Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO
Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
La Şag se va ridica o nouă şcoală, care va fi amplasată în zona PUZ-ului pentru tineri. Valoarea estimativă a investiției prin fonduri europene este de peste 11 milioane de lei.  Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a anunţat că au fost demarate procedurile de realizarea a studiilor, întocmirea documentației și obținerea avizelor pentru construirea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Şag au început procedurile pentru ridicarea unei noi şcoli
Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Dorința actualei administrații a Timișoarei, de a avea tramvaie noi, dar vopsite în galben și nu în violet a devenit realitate. Deocamdată doar la uzina Bozankaya din Turcia, acolo unde a început construcția următorului lot de 17 tramvaie noi, care vor circula pe șinele orașului. E confirmat, tramvaiele care vor ajunge în noul lot la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turcii de la Bozankaya s-au apucat de asamblat noile tramvaie galbene ale Timișoarei/VIDEO
Top