La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara se pregătesc o serie de noi dezinfectanți, atât pentru mâini, cât și pentru suprafețe. Diferența față de cei existenți deja pe piață e dată de faptul că sunt făcuți cu uleiuri naturale, din plante cunoscute cu proprietăți antibacteriene, cultivate în cadrul universității.
De câte ori ați folosit un gel dezinfectant și pielea v-a rămas uscată? Soluția la această problemă ar putea veni de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara. Specialiștii de aici au realizat, pornind de la rețeta de bază, pusă la punct de Organizația Mondială a Sănătății, o serie de trei produse destinate dezinfecției.
Diferența este că cele produse, deocamdată experimental, la Timișoara, au în componență și o serie de uleiuri naturale, din plante. Mai mult, finanțarea elaborării gelurilor a fost asigurată cu fonduri europene.
”Soluțiile de dezinfectare au la bază rețeta Organizației Mondiale a Sănătății, la care adăugăm uleiurile noastre esențiale, din plante medicinale din producția proprie, care au proprietăți antibacteriene dovedite. Am folosit uleiul de salvie, de cimbru și de lavandă”, am aflat de la Isidora Radulov, prorector USAB.
Momentan, aceste substanțe dezinfectante nu sunt disponibile pe piață. Acestea traversează un proces de autorizare și doar ulterior vor fi și comercializate. Universitatea mai dispune și de o linie de panificație care produce o serie de alimente din domeniul panificației, e autorizată și poate realiza produse dietetice sau pentru cei care au intoleranță la gluten.
Comentarii prin facebook