Timișoara are un viceprimar! Ruben Lațcău a fost votat de toți consilierii, cu excepția Pro România, Tabără primește doar votul PNL/FOTO

Dorința lui Dominic Fritz s-a împlinit și acum are alături viceprimarul pe care și l-a dorit, Ruben Lațcău. În plus, el a și fost votat de aproape toți consilierii locali timișoreni, așa cum ceruse noul primar. Cosmin Tabără a fost propus, a fost votat doar de colegii liberali, iar din cauza nefinalizării negocierilor politice PNL- USR PLUS, nu a devenit al doilea vice.

Prima ședință de plen de la constituirea Consiliului Local Timișoara a avut un singur punct pe ordinea de zi, cu adevărat cu miză. Desigur, vorbim despre alegerea viceprimarului sau a viceprimarilor, o decizie puternic influențată de certurile dintre partidele care împreună au cvasimajoritatea din organul de conducere al orașului.

Până la urmă am rămas la un singur viceprimar, așa cum anunța primarul Fritz că se va întâmpla, cel puțin deocamdată. Ruben Lațcău a fost votat în bloc de toți consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică. Dacă liberalii au făcut jocul cerut de partid, votând ambii candidați, cei de la PSD au anunțat că dau un vot în alb noii administrații. Cei de la Pro România doar au votat, nu au exprimat nicio ”părere” politică.

Disputa politică a apărut în prim plan, cele două forțe din consiliul local, PNL și USR PLUS, s-au bătut până și pe modul în care să se facă votul pentru numirea viceprimarilor. Cele două propuneri au fost Ruben Lațcău și Cosmin Tabără. Iar președintele de ședință, chiar Lațcău, și secretarul primăriei, Caius Șuli, au cerut să fie câte un buletin pentru fiecare candidat, iar votul secret. Liberalul Dan Diaconu a cerut să fie un singur buletin de vot, moment în care s-a pierdut, conform tradiției CLT precedent, aproape o jumătate de oră pe argumente care nu au influențat absolut deloc situația. Până la urmă au fost două buletine, așa cum s-a pornit la drum. În plus, un alt consilier local a solicitat să se găsească o metodă gen ”urna mobilă”, care să fie dusă acasă la doi consilieri locali care sunt în carantină. Desigur, propunerea a fost respinsă. Până la urmă, acele două voturi nici nu ar fi influențat situația.

Zis și făcut! Votul s-a terminat, iar Ruben Lațcău a primit 23 de voturi pentru, adică toți consilierii prezenți, cu excepția a doi dintre ei, iar Cosmin Tabără doar cele opt aparținând liberalilor, două împotrivă, iar 13 s-a abținut. Două buletine au fost predate fără a fi completate, semn că cineva nu a fost de acord cu situația existentă și nu a dorit să voteze.

Ulterior votului, Radu Țoancă, ales din partea PSD, nu a scăpat ocazia să le scoată ochii colegilor săi de la PNL și USR, despre care a spus că sunt actori într-o telenovelă, care devine deja tragi-comică.

”Este un nou episod dintr-o telenovelă, care pare să prindă aspecte tragi-comice. Noi suntem aici și pare că am fost invitați la o nuntă la care cei doi iubiți, care și-au urat dragoste veșnică în care relațiile sunt deja deteriorate. Sper să vă împăcați și să dați un exemplu. Lucrurile pot degenera”, a declarat Radu Țoancă.

Cosmin Tabără, propunerea liberală pentru viceprimar, spune că partidul său a făcut tot ce s-a putut pentru deblocarea situației.

”Nimeni nu trebuie să-și justifice votul, astăzi a votat fiecare partid. PNL, din punctul meu de vedere ne-am ținut promisiunea la care ne-am angajat, am venit cu o propunere și am susținut candidatul USR tocmai pentru a debloca această situație existentă în Timișoara. Cu toții ne confruntăm la ora actuală cu probleme grave și care trebuie rezolvate. Și țin să vă anunț că suntem în prag de iarnă, este posibil să vină zăpada, să vină frigul, sunt probleme la Colterm, sunt probleme peste tot care trebuie rezolvate. Noi nu putem să stăm în continuare și să așteptăm ce se întâmplă în alte localități sau la județ. USR nu poate condiționa alianța de la Timișoara de ceea ce se întâmplă în celelalte localități pentru că problemele pentru care suntem aleși sunt problemele Timișoarei. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare și la județ. Noi nu am ieșit în presă în tot acest interval să atacăm USR sau să dezmințim această alianță. Au apărut în presă tot felul de supoziții cum că noi negociem cu alte partide, dar astăzi am arătat că noi am venit la masă cu USR. Așa se va întâmpla și la județ probabil, dar nu putem să facem aceste două ședințe concomitent”, a explicat Tabără.

Fostul viceprimar,Dan Diaconu, a vorbit despre… formarea de majorități, făcând aluzie la votul consilierilor PSD.

”Din punctul de vedere al grupului PNL, lucrurile au fost clare încă înainte de vot, am spus onest și transparent că vom vota ambele variante de viceprimari pentru că suntem în Consiliul Local al municipiului Timișoara. Pe de altă parte, sunt surprins de rezultatul votului și nu am cum să nu fiu surprins pentru că astăzi, la toate voturile pe care le avem până acum și la voturile pe care le vom avea în continuare s-au identificat majorități, iar la votul pentru Cosmin Tabără și acolo, s-a identificat din păcate o majoritate, dar nu cea pe care ne-o doream cu toții aici”, a spus, după ședință, Diaconu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

scârbit a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 18:42 )

Radu Țoancă, eternul traseist, ar trebui să tacă. Nu are deloc ținuta morală de a da lecții liberalilor sau useriștilor. Este trist că două partide ce au obținut majorități semnificative, au ajuns subiect de discuție pentru nimuricii de la PSD. Măcar cei de la ProRo au demnitatea lor!

Poli 21 a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 19:06 )

Incepe sa se devoaleze adevarat fata a usr si implicit a celui care a aparut in Timisoara ca si Aphrodita cea zeita. Hai tovarasi , munciti cu spor , caci parintele vostru, prin vocea lui simonis va felicita si asteapta sa va intoarceti acasa.

Postac Pro Romania a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 20:31 )

Pt dommul ce s a semnat ca fiind scarbit sa il intrebe pe traseistul Adi Pau care e la al treila partid si pe Roxana Iliescu care e o alta traseista si pe “greul” politicii timisorene Marius Craina cum e cu traseismul?? Pro Ro are demnitate ? E un partid format doar din traseisti. Asa ca dl scarbit esti doar un purtator de cuvant de la Apele Romane .

Anonim a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 21:09 )

Pe Fritz, baietii nemti l au invatat cum sa castige alegerile, nu si sa guverneze. Degeba priviti spre el, poate fi un om deosebit, dar este complet nepregatit pentru ce presupune functia de primar al Timisoarei.

Vasile V.D. Toth a spus: (noiembrie 16th, 2020 at 21:27 )

Pentru ,,scarbitu'” : Mai scarbavnic madular , R. Toanca va da lectii de administratie publica la toti ! Asa ca scoateti carnetelul si creionul chimic si notati tot ce va spune Radu. Altfel sunteti in buda din fundul curtii …

vicol a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 00:21 )

Fritz si USR-ul sunt la fel cu PSD si PNL. Observ aceleasi jocuri politicianiste si nu vad nici o reducere de birocratie sau vreo inlesnire pentru noi, cetatenii de rand. Acelasi dispret al functionarilor fata de noi si acelasi dispret al politicienilor USR fata de cetateni. Toate partidele politice au uitat de ceea ce inseamna sa fie patrioti.

Donut a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 06:37 )

Lațcău avea freza facuta?

Un USR-ist a spus: (noiembrie 17th, 2020 at 10:50 )

poli 21, poli 21, treci ma odata la cantena 3, si nu mai citi deBANAT, că-ți face rău.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției

Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Repetiţie bună înainte de Final 4 din Cupă. Victorie cu Odorhei

Prim-divizionara de futsal CFR Timişoara a încheiat turul play-off-ului cu o victorie importantă, 4-2 cu Odorhei, într-un meci disputat în Sala Constantin Jude. A fost şi ultima repetiţie oficială înainte de turneul Final 4 al Cupei României care va fi găzudit în oraşul de pe Bega la începutul lunii aprilie. Revenind la joc, partida a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Repetiţie bună înainte de Final 4 din Cupă. Victorie cu Odorhei
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Jumătate dintre timișorenii care au fost somați să își dărâme vechile garaje au decis să facă singuri această operațiune. Sunt peste 120 de garaje vechi, incluse în programul Primăriei Timișoara de amenajare de noi locuri de parcare, care au fost demolate înainte de expirarea termenului de 30 de zile prevăzut în notificare, iar altele sunt...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara promite 300 de locuri de parcare și spații verzi in locul a 231 de garaje demolate
Confruntat cu decizia deja luată în ședința coaliției PNL – PSD, de a-l impune pe candidatul PSD ca și reprezentant al coaliției în lupta pentru șefia CJT, Alin Nica mai are o ultimă speranță pentru ca decizia liberalilor timișeni să fie aplicată. El speră că Biroul Politic Național va întoarce decizia luată în ședința coaliției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru Alin Nica, speranța moare ultima. El solicită Biroului Politic Național să se opună deciziei din ședința coaliției
Din primele informații ”transpirate” din ședința coaliției PSD – PNL, cele două partide au decis să aplice în Timiș soluția deja adoptată, cu un candidat comun, atât la Primăria Timișoara, oferit de PNL prin Nicolae Robu, dar și la șefia CJT, cu un candidat social-democrat. În concluzie, Alfred Simonis are liber în competiția în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rămâne cum am stabilit. Coaliția a decis să aibă candidați unici la locale: PNL la Primăria Timișoara, PSD la CJ Timiș
Mai multe unități de învățământ din Timiș vor primi microbuze electrice, acestea vor fi achiziționate cu fonduri europene, prin PNRR. Mijloacele de transport ecologice vor fi livrate până la finalul acestui an. Deocamdată nu se știe unde vor ajunge acestea. Contractul de finanțare privind achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi a fost semnat de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul pentru achiziția a 24 de microbuze electrice, cu fonduri din PNRR, destinate județului Timiș
Cinci microîntreprinderi vor beneficia de finanțare din fonduri europene, din Programul Regional Vest, lansat anul trecut. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanțare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Astfel, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiți la o societate timișoreană, specializată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două microîntreprinderi din Arad și trei din Timișoara primesc milioane de lei prin Programul Regional Vest
Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
O nouă recunoaștere pentru un cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, în cadrul unei ceremonii solemne, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cea mai înaltă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoştere şi respect. Academicianul Liviu Marșavina, prorector al UPT, Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
Chiar dacă nici măcar nu a demarat perioada oficială de înscriere în cursa de obținere a mandatelor pe patru ani în urma alegerilor locale, candidatul independent Marian Vasile a stabilit deja cine îi vor fi contracandidați la alegerile pentru postul de primar al Timișoarei. El spune că vrea o dezbatere și are în vedere doar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marian Vasile a stabilit cine sunt unicii săi contracandidați la funcția de primar al Timișoarei. Robu și Fritz sunt chemați la discuții
Top