Nu lipseşte ceva din ilara poveste a consilierei Ana Munteanu şi ratatul ei „flagrant”?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Liderii USR Timiş au închis cum au crezut ei de cuviinţă povestea pe alocuri grotescă a descinderii colegei lor Ana Munteanu într-un hotel. Pentru a nu risca o şi mai mare şifonare a imaginii formaţiunii, s-a decis suspendarea din partid a „justiţiarei” pentru o perioadă de un an. Şi totuşi din întreaga poveste parcă lipseşte ceva, dincolo de acest deznodământ, pe care unii l-au salutat, alţii l-au considerat prea blând, iar alţii prea drastic.

Decizia vine după ce, timp de o săptămână, Ana Munteanu a fost cel mai terfelit şi linşat politician român, întrecându-l chiar şi pe colegul Vlad Voiculescu. Parcă a fost un concurs naţional de jigniri la adresa ei, din care n-au lipsit fake news-urile. Cum ar fi acela, că ar umbla cu un tricou având chipul Anei Pauker. Ori cei care au dat de bună fotografia în cauză ori sunt rău intenţionaţi, ori imbecili. În fine, ca să mulţumească multă lume, poate trebuia ca USR-ista să fi fost arsă pe rug în Piaţa Operei, nu suspendată din partid pentru un an. Oricum, dacă fura un hotel, iar nu descindea în el cu un grup de jandarmi, nu era atât de blamată.

Din capul locului, trebuie spus că gestul consilierei a fost unul exaltat şi pe alocuri penibil. A dat dovadă de un exces de zel şi în mod cert şi-a depăşit cu mult atribuţiile. A fost şi o disperată fugă după imagine – caracteristică multor politicieni – care s-a întors acum împotriva ei, transformându-se într-un episod destul de ridicol. Dar nu e primul politician care nu are simţul ridicolului, am avut timp de opt ani un primar care nu s-a jenat de aşa ceva. Nu ştiu dacă s-a sfătuit cu cineva înainte de-a lua acea iniţiativă sau a făcut-o de capul ei. E clar însă că dacă cineva a încurajat-o nu i-a vrut binele şi nu-i e prieten. Chiar „regia” cu clienţi falşi a fost caraghioasă, desprinsă parcă din filme comico-poliţiste de categoria B.  În fine, actriţă ca formaţie, Ana Munteanu a jucat un rol foarte prost sau s-a lăsat influenţată să joace în acest rol. Ce poate să-şi aducă în sprjinul acţiunii sale este doar o mare doză de naivitate.

Dar de aici la linşajul public la care a fost supusă e cale lungă. Şi am pierdut şi esenţialul poveştii. Se încălca sau nu legea la hotelul respectiv? Ei bine, răspunsul pare să fie da, oricine poate merge să consume ce vrea acolo, după ce i se face o cazare fictivă. Este singurul local din oraş unde se întâmplă acest lucru? În mod cert, nu. E de interes acest lucru? Pentru unii da, pentru unii nu. Fiindcă la noi „descurcăreţii” sunt ridicaţi pe piedestale. Nu mai intru în istoria imobilului în cauză, construit de un fost city manager al oraşului în timp ce ocupa această funcţie, în perioada lui Nicolae Robu. Şi s-a ridicat, spun multe voci, nu tocmai legal. A fost singurul care construit ilegal? Evident, nu.

Ulterior, imobilul a fost vândut actualului proprietar. Care patron a solicitat pentru firma sa ajutor financiar de la primărie, pe motiv de pandemie, lucru care pare să fi condus la „descinderea” consilierei. Ori pandemia a lovit toate firmele HORECA din Timişoara, nu doar pe cele mari. Cei mici nu ar trebui ajutaţi? Nu ar trebui făcută o schemă de ajutor în favoarea tuturor, mari sau mici, nu doar a celor obişnuiţi să găsească „scurtături” la autorităţi? Indiscutabil, industria HORECA  a trecut printr-o perioadă extrem de grea, cu imense pierderi. Dar tocmai de aceea, e normal să fie ajutaţi doar „descurcăreţii”, iar alţii lăsaţi să „moară”? Nici asta nu-i o problemă?

A fost acţiunea USR-istei securistă, aşa cum a tot fost acuzată? Un prieten germanofil şi cunoscător al problemei îmi povestea că actuala rigurozitate germană s-a construit în ani şi pe baza unor mici delaţiuni de acest gen. Prin coerciţie şi amenzi au învăţat şi nemţii (mă rog, locuitorii Germaniei, fiindcă după război au ajuns, de exemplu, foarte mulţi turci în această ţară) să respecte legea şi regulile. În consecinţă, a greşit Ana Munteanu? Cu siguranţă da, şi acum plăteşte pentru asta, poate prea mult, poate prea puţin. Dar prea ocupaţi să sancţionăm derapajul ei, mai toată lumea a „uitat” să verifice dacă lucrul semnalat de ea este real sau nu.

P:S. În timp ce o parte din media s-a ocupat în aceste zile s-o linşeze pe consiliera timişoreană, prin spitale au început să moară oameni, fiindcă refuzau oxigen, la indicaţiile preţioase ale unei doctoriţe din Oradea. Doctoriţă imens promovată şi lăudată de exact aceeaşi media „oripilată” de „Ana Pauker”.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

vasile popescu a spus: (martie 27th, 2021 at 08:22 )

Autorul are cateva observatii corecte.
Dar uita aspectele penale ale actiunii si, mai ales, implicarea si a altor autoritati – prefectul si jandarmeria.
Iar concluzia cu doctorita de la Oradea este nepotrivita.
Nici nu are legatura si este rau intentionata – nimeni nu a acuzat-o de malpraxis si nimeni nu ia obligat pe pacienti sa ia decizia in care cred. La fel de bine puteau lua si decizia de a nu merge la spital sau alte masuri in care cred.

Gugu Traian a spus: (martie 27th, 2021 at 08:52 )

Chiar asa dle. ziaristu’? Sa comparati pe dl. EX.Primar Robu cu……?Sau poate ca pentru o prima (fara numar) merita !

Nelu a spus: (martie 27th, 2021 at 10:27 )

Lipseste.
Lipseste parerea lui Robu despre asta sa se hraneasca oligofrenii cu ea si mai lipseste informatia despre cuantumul amenzii date de catre jandarmerie localului. Oh, wait, nu i-a amendat, ca domnul proprietar are pile sus puse. Deci doar noi, p*limea, suntem amendati.

Aurel R a spus: (martie 27th, 2021 at 11:11 )

O asemenea justificare mustește de subiectivism, recunoaște că a greșit dar altcineva e de vină. Și evident dacă era invers (un consilier local ProRomânia sau PSD) autorul ar fi spumegat în voie. Iar referința la doctorița de la Oradea e din cauză de ordin de la centru, absolut pe toate site-urile o înfierează proletar toți acoperiții. Tot e bine, putem folosi povestea pe post de hârtie de turnesol, vedem băieții cu misiune în presă.
Sictir!

Dan a spus: (martie 27th, 2021 at 14:30 )

Bun articolul, păcat de sfârșit. Ai dat cu mucii în fasole. Scrie despre ce cunoști nu despre ceea ce ai impresia că știi

Rumburak a spus: (martie 27th, 2021 at 15:07 )

Trebuie observata și frustrarea marxista a domnișoarei ca la acel restaurant se vinde friptura cu 400 lei, fără a preciza amanuntul ca nu este vorba de vaci eutanasiate ci de carne de vita din argentina.

qq a spus: (martie 27th, 2021 at 17:38 )

dar holocaustul a fost tot rigurozitate nemteasca, domnu’ autor?

neo a spus: (martie 27th, 2021 at 19:00 )

– „Ministrul Sănătății și soțul său, implicați în afaceri controversate cu măști anti-Covid ”
-„caci termenul de predare initial, planificat pentru anul 2011, a fost demult depasit. Din cauza unor neconformitati tehnice la sistemul de iluminat, de protectie impotriva incendiilor si transport al bagajelor, termenul a fost amanat pentru 3 iunie 2012. Si costurile s-au ridicat in nori, la 4,3 miliarde de euro, cu 1,8 miliarde mai mult decat estimarea initiala.(aeroportul Berlin) ”

Daca veneau peste redactie cu jandarmii erai tot asa de calm ? Nu justifica nimic actiunea lor de cacat

Ion a spus: (martie 27th, 2021 at 19:52 )

Da. Holocaustul s-a făcut cu rigurozitate tipic germană. Oricine a citit două cărți despre al Doilea Război Mondial știe acest lucru.

Și tot da, în Germania reclamația a avut un rol esențial în modelarea țării așa cum este ea astăzi.

Care e adevarul oare? a spus: (martie 28th, 2021 at 15:43 )

Precizati in articol ca un city manager din „perioada lui Robu”a construit imobilul. Cine anume?
Afirmati ca sunt multe voci care spun ca imobilul a fost construit ilegal. Cred ca aveti niste dovezi in acest sens din moment ce publicati aceasta afirmatie.
Care sunt acestea?
Mentionati faptul ca patronul hotelului a solicitat primariei „ajutor financiar pentru firma sa”. Oare chiar asa o fi?
Ca eu am inteles ca este vorba despre o reducere a chiriei imense care trebuie platita primariei pentru o alta locatie, in care de luni bune nu mai functioneaza nimic si despre care dumneavoastra omiteti sa amintiti.
Adica ati cam amestecat lucrurile astfel ca, fiecare sa priceapa ce o vrea sau ce poate. Exact asa cum l-ati introdus in poveste si pe prietenul germanofil cunoscator al problemei ??? si pe doctorita de la Oradea, ca pana la urma vina Anei sa para aproape inexistenta.
De fapt cine e Ana?

Maci a spus: (aprilie 2nd, 2021 at 17:17 )

Poate ca explicatia actiunii ilegale de la restaurantul acelui hotel a consilierei Ana Munteanu poate fi gasita in declaratia ei de avere de pe site-ul Primariei Timisoara?

In 2020 a fost platita de firma Bega a fratilor Cristescu ca manager de proiect, plus o suma si mai mare (63.864 lei) ei ca PFA pentru Consultanta relatii publice.
Intrebati-o domnule ziarist in ce a constat aceasta consultanta si cui a fost acordata?
S-ar fi dus cu jandarmii in control si la un hotel apartinand fratilor Cristescu?\

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”

Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Lista anunțurilor de primari racolați la un partid la altul continuă, luni dimineață, cu o nouă cucerire PSD de la PNL. La scurt timp după ce PNL a anunţat înregimentarea primarului PSD din Remetea Mare  Ilie Golubov, social-democratii au comunicat trecerea liberalului Virgil Ciocea, primarul din Pietroasa, de la PNL la PSD. Conform PSD Timiș,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PSD Timiș nu se lasă. PNL-istul Ciocea, de la Pietroasa, lasă liberalismul pentru social- democrație
La aproape o lună de la marele anunț al trecerii a numeroși primari din Timiș, mare parte de la PNL, la PSD, Alin Nica spune că trecerea s-a făcut în moduri mai puțin ortodoxe. El vorbește despre șantaj și amenințări, respectiv despre primari PNL care ar fi fost forțați să semneze ”adeziuni în alb la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica vorbește de șantaj, amenințări și comportament golănesc la adversarii politici care îi ”fură” primarii
PNL Timiș reușește o adevărată lovitură de imagine, după ce a anunțat transferul actualului primar din Remetea Mare, Ilie Golubov, de la PSD. În urmă cu mai puțin de o lună, social-democrații anunțau că acesta decisese, după multe mandate, să renunțe la a mai candida și, în plus, îl propusese pe viceprimarul său, Cosmin Chira,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș contraatacă în bătălia primarilor. Actualul edil-șef de la Remetea Mare, trecere surpriză la liberali
Prim-divizionara feminină Politehnica, liderul incontestabil al campionatului a „reuşit” duminică cel mai slab meci, chiar într-o partidă cu miză, contra campioanei, U Olimpia Cluj. Dacă în urmă cu doar două săptămâni, alb-violetele se impuneau în ultima etapă a sezonului regular, 2-0, iată cu astăzi el au pierdut, 0-1, acasă, după o evoluţie foarte palidă. Cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la Poli, de la 2-0 la 0-1 contra campioanei în doar două săptămâni
Top