Cu restaurantele și terasele deschise la capacitate maximă, proprietarii acestora se văd puși în situația de a nu avea cu cine să lucreze.
Pandemia i-a lăsat șomeri pe mulți ospătari și bucătari, iar unii dintre aceștia s-au reorientat profesional, preferând domenii de activitate mai sigur, care nu pot fi atinse dacă revin în număr mare îmbolnăvirile cu coronavirus.
Corina Macri, președintele HORETIM și proprietara restaurantului Casa del Sole, spune că industria este pusă la pământ și trebuie reclădită.
„Din punct de vedere al resurselor umane, aceasta este cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm. Am avut foarte mulți oameni care au făcut reconversia aceasta profesională și care nu vor să se întoarcă pentru că noi nu avem o predictibilitate, nu știm să le spunem: veniți că vom funcționa. Nu știm ce se întâmplă având în vedere că nu este clarificată poziția noastră. Și doi, prin poziția noastră aproape de vestul Europei, sunt mulți care pleacă având în vedere că se caută personal în industria ospitalității și nu putem ține pasul cu salariile”, ne-a declarat Corina Macri, președintele HORETIM.
Aceasta spune că industria ospitalității timișorene a pierdut peste 40% din forța de muncă în pandemie.
„Am reluat evenimentele, am constatat că este o dorință brutală a tuturor de a ieși, de a socializa, cred că ne-au lipsit tuturor momentele acestea. Noi suntem aceeași din pandemie, ne e greu, dar ne bucurăm că oaspeții vine spre noi, înseamnă că lumea are încredere în această industrie”, ne-a mai spus Corina Macri.
Comentarii prin facebook