Se întâmplă ceva cu Timişoara? Un timişorean, campion indiscutabil al isteriei naţionale post-Schengen

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Sincer, credeam că paranoia de după ratarea obiectivului Schengen va dura trei zile, ca orice minune din ţara asta. Spre bucuria preşedintelui Iohannis şi a ciracilor săi, ea însă continuă, luând uneori forme halucinante, inclusiv în Timişoara. Chemaţi la „revoluţie” de acest nefericit produs al unei încrucişări între Coriolan Drăgănescu şi Miţa revoluţionara, pe numele său Rareş Bogdan, n-am mai oprit la pompele OMV Petrom (ce bucurie pe Gazprom, Lukoil!), ne-am scos banii de la BCR, am anulat excursiile în Austria, ne-am jurat să nu mai stăm la cozi la Parndorf, n-am mai băut Jagermeister după mese, iar maneliştii n-au mai stins whisky-ul cu Red Bull.

Nu ştiu dacă drujbierii patriei au mai vândut lemne către HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer), dar ar fi minunată o pauză aici. Ba văd că un post de televiziune patronat de un fost puşcăriaş pentru fapte de corupţie  şi unde s-a lansat „revoluţionarul de serviciu” amintit adună semnături pentru naţionalizarea Petrom. E drept, companie vândută pe preţul unei savarine de un alt „patriot” Adrian Năstase. (Vă imaginaţi ce semnale dăm potenţialilor investitori dacă am da-o pe naţionalizări?).

Ei bine, cu toate acestea ridicolul acestui delir naţional îl găsim însă la Timişoara. Nu, nu mă refer la un fost primar care a explicat eşecul Schengen în limbaj conspiraţionisto-AUR-ist, ci la un anume Filip Petcu. Cum, nu vă spune nimic acest nume? De acum o să vă spună. Omul este director al Muzeului de Artă, poziţie în care l-a înlocuit pe mult mai cunoscutul Victor Neumann, zis şi Hodoş. El a anulat o expoziţie a unui artist austriac care urma să aibă loc în 2024. „Se cuvine să luăm atitudine”, a transmis omul, găsind şi el pe felia lui „vinovatul” pe ratarea Schengen. Este fix însă „atitudinea” unuia care îşi bate copiii fiindcă a fost dat afară de la slujbă. Bine că nu e curator la Castelul Peleş, că poate dădea foc la toate lucrările lui Gustav Klimt. Aşa, ca o „atitudine”.

Ce vinovăţie să aibă artistul austriac, al cărui nume nu a fost dezvăluit, pentru că un derbedeu politic, precum Karl Nehammer joacă alegerile din Austria pe spatele românilor? A vrut şi Petcu notorietate şi acum şi-a găsit-o? Notorietatea însă a celor care demolau statui şi ardeau opere de artă. A vrut un premiu de la Gigi Becali, alt apostol al isteriei de acum? Sunt curios şi ce spune de această alunecare pe arătură Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, instituţie în subordinea căruia se află muzeul. (Apropo de Nica, chiar trebuie lăudat dacă e adevărat că a fost singurul membru din BPN-ul PNL care a cerut o demisie, cea a lui Bogdan Aurescu, pentru ratarea Schengen, atrăgându-şi apostrofările premierului Nicolae Ciucă.)

La urma urmei, aici e problema, nu artistul austriac. Chiar şi cancelarul Nehammer este doar un vârf de aisberg, fondul fiind România reală. Acea Românie condusă de nişte trepăduşi politici şcoliţi prin laboratoare securiste, burduşiţi cu „doctorate”, dar cu viziuni care nu trec de genunchiul broaştei. Şi care chiar şi acum refuză orice fel de asumare a eşecului. Iar grotescul festival anti-austriac le oferă un nesperat alibi. Pe bune, oare Nehammer şi artistul austriac refuzat de Petcu e vinovat că inclusiv la importanta şedinţă a Consiliului JAI am fost reprezentanţi de Lucian Bode?  Fost purtător de geantă al Elenei Udrea şi care transpiră când trebuie să producă două fraze în limba română, iar în limba engleză îşi fracturează braţele. Cu o asemenea ofensă adusă celorlalţi participanţi, chiar e de mirare că am avut doar două voturi împotrivă.

Dar bine că l-a găsit Petcu pe artistul austriac, încă o dovadă că în Timişoara se întâmplă ceva. Şi nu neapărat de bine.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

tm a spus: (decembrie 12th, 2022 at 08:44 )

„Se întâmplă ceva cu Timişoara?”

Nu se intampla nimic .
Acelasi oras fara un stadion , sala de sport , centura sau o autostrada pana la Moravita .
Orasul e plin de masini de MH si GJ conduse de oltenasi agresivi in trafic , parcate ilegal si la intamplare .
De aceea de sarbatorile de iarna mergem din nou la Viena .

PS
Padurile , petrolul sau bancile , nu l-au luat ei (austriecii) cu forta , ci l-am dat noi de buna voie .

anonim a spus: (decembrie 12th, 2022 at 09:21 )

@tm imi place p.s.-ul 🙂 ce le mai place saorma la unii cu de toate

Csaba Bartha a spus: (decembrie 12th, 2022 at 11:11 )

Bine punctat. Felicitări!

Gigi a spus: (decembrie 12th, 2022 at 14:19 )

Ba e un mare aurist acest Petcu. E impins in fata de Vasile Popovici, dar nu stie batranul ce face.
Regret ca nu l-am inregistrat cand inainte de alegeri il admira pe Georgica Simion si il denigra pe Gabriel Liiceanu, afirmand ca editura Humanitas a fost realizata in urma unei privatizari frauduloase.
Daca il zboara din functie o sa-l gasiti in tomberonul AUR.

Anton Delagiarmata a spus: (decembrie 12th, 2022 at 15:05 )

Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a declarat, după ce veto-ul austriecilor împotriva aderării României la spațiul Schengen a stârnit multe discuții în Austria, că procedarea diplomației austriece la Bruxelles nici nu ar fi fost un „veto”, ci doar un „strigăt de ajutor”, adresat Comisiei Europene pentru o reevaloare a politicii sale de exil și imigrație. Politicieni austrieci se plâng că ar veni prea mulți imigranți în țara lor peste granițele deschise.
O argumentație stupidă din cel puțin două motive: 1.) intrarea imigranților în spațiul Schengen prin România este neglijabil de mică și 2.) de câțiva ani încoace în Austria mișună una din cele mai corupte clase plitice din întreaga Uniune Europeană.
Se pare că aici cineva a vrut să-și spele păcatele. Rezultatul este doar o mascaradă urâtă.
Românii nu ar trebui să uite că eșecul lor la aderarea Schengen nu se datorează „austriecilor”, ci doar unor politicieni mai mult sau mai puțin corupți și cârmuiți de diverse interese politice din țara Alpilor.

Ingolstadt, 12.12.2022
Anton Delagiarmata

John a spus: (decembrie 12th, 2022 at 23:23 )

Autorul nu intelege legatura dintre un popor si clasa politica politica. Ii recomand lectura trecutului hitlerist al Germaniei. Ca pana la urma ce vina aveau cetatenii ca unul Hitler omora evrei pe banda rulanta? Nu-i asa d-le Ardelean?

cezar popescu a spus: (decembrie 13th, 2022 at 12:11 )

Se vede treaba ca orasul.asa zisei revolutii tot vrea sa traga imagine!
Revolutia a inceput o Tokes si ungurii papistasi.din Timisoara!
Orasul a continuat revolta!
Si alte orase au avut morti si raniti si nu se bat atata cu pumnii in piept!
Deci am lamurit o!
Orasul Timisoara-prea putin romanesc si cu legatura cu Romania-a beneficiat de cele mai mari investitii in detrimentul romanilor adevarati din Moldova,Muntenia etc
Orasul ,cu cladiri frumoase austro ungare,arata ca dupa bombardament!
Si se mai supra numeste Mica Viena!
Poate Micul Neapole ca seama mult!

😁 a spus: (decembrie 13th, 2022 at 12:33 )

Aveți cenzură, cumva. ? SI eu care credeam că numai la rusi găsești bolșevici.

Gaus a spus: (decembrie 13th, 2022 at 12:53 )

Sa stea la ei acasă cum stam și noi
unu la toti ..la ai lui

😁 a spus: (decembrie 13th, 2022 at 13:26 )

Gaus , tradu din meglenă în română: cine să stea acasă?

Cosmin a spus: (decembrie 13th, 2022 at 13:37 )

Cezar Popescu dute frate acasă, eu locuiesc în Germania și sunt timisorean pina in maduva oasele,stii ce mi-a zis un neamț??????,,baaaaa nu ti place aici,dute ma acasă ce mai stai aici” … asa ca pleacă frate acasă la tine ….

EL a spus: (decembrie 13th, 2022 at 13:52 )

Fiecare face ce vrea, gândește ce vrea…sau vreți iarăși că pe vremea imperiilor?

😁 a spus: (decembrie 13th, 2022 at 14:11 )

Și ai plecat Cosmine, la tine acasă, sau te-mutat în altă țară din occident, ca să-i bucuri și pe ăia ? Nu ne-ai spus…

Lucian a spus: (decembrie 13th, 2022 at 20:44 )

Nu conteaza ca inca o data clasa politica a dezamagit.
Poate folosim momentul sa nu ne mai atacam intre noi (comentariile sunt o dovada) si atat cat putem fiecare sa reactionam .
Altfel vor continua sa ne calce in picioare !

ARKAN a spus: (decembrie 14th, 2022 at 10:38 )

MĂ TU ACEST INDIVID, DE A-2-A, MÂNA, NU MAI TRAGE, CONCLUZII PRIPITE ȘI NU TE MAI AVENTURA ÎN COMPUNERE CU EXPUNERE PE ACEST, SUBIECT, AUSTRIECI SUNT NIȘTE RASIȘTI ȘI NIȘTE PROFITORI, POLITICIENI NOȘTRI DACĂ AVEAU OUUUUUUĂĂĂ, INCHIDEAU AMBASADELE AUSTRIEI ȘI OLANDEI, LA BUCUREȘTI, AVEM RESURSE SUFICIENTE SĂ FIM NAȚIONALIȘTI. DOAR CĂ SUNTEM CONDUȘI DE PAPIȚOI, CARE NU RESPECTĂ POPORUL ROMÂN. AU VÂNDUT ȘI TRĂDAT ȚARA ȘI ROMÂNI, SUNT EGALI POLITICIENILOR AUSTRIECI, AU PERMIS ACCESUL NATO ÎN ROMÂNIA FĂRĂ NICIUN BENEFICIU, CROAȚIA INTRĂ ÎN SCHENGEN, DAR MERGE ÎN SUA FĂRĂ VIZĂ. EXPLICĂ TU ACUM ASTA. SREČAN BOŽJĆ.

Dl. Foanene a spus: (martie 29th, 2023 at 13:57 )

In primul rand nu e dl petcu, ci dl. Foanene. Vasile Popovici face o greseala incredibila, parca ar fi legat la ochi, sustinandu-l pe dl. foanene care da din gafa in gafa in ritm crescendo. De la inteligenta si coloana vertebrala a lui Popovici ma asteptam mai mult, dar, cum a zis unul mai sus, o fi batranetea, ca altfel nu se explica.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top