Marcele, Freddy, Sorine, faceţi stadionul!

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

A fost o mare demonstraţie de forţă a PSD, sâmbătă, la Timişoara, şi o spun la modul cel mai serios. Premierul şi totodată preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi nu mai puţin de şapte miniştri au ţinut să fie prezenţi la (re)înscăunarea lui Alfred Simonis în fruntea social-democraţilor din Timiş. A fost chiar şi „nea Paul” (Stănescu), secretarul general al PSD, cel dat, alături de Gabriela Pandele, ca opozant al echipei Ciolacu. Potrivit celor prezenţi la evenimentul (Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş) desfăşurat într-o locaţie deţinută  de doi fraţi celebri, organizarea a fost impecabilă. Şi aici trebuie subliniată şi prezenţa celor patru rectori ai marilor universităţi din Timişoara, în pofida faptului că doi dintre ei sunt lideri ai PNL Timiş. Iar cel puţin la nivel local relaţia dintre PSD şi PNL e departe de-a fi una perfectă.

Înainte de marea întâlnire a PSD-iştilor, liderii partidului au avut câteva acţiuni de imagine. Cea care a avut cel mai mare impact în presa locală şi naţională (unii au tradus inclusiv că Marcel Ciolacu se ocupă să facă o echipă de fotbal în Timişoara) a fost întâlnirea cu lideri ai Druckeriei. Ciolacu a fost însoţit la întâlnirea, care s-a lăsat şi cu o fotografie de grup, de timişorenii Simonis şi Sorin Grindeanu. Iar promisiunea premierului a fost fără echivoc: “Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa! Orgoliile politice și incompetența au blocat ani și ani de zile dezvoltarea acestui mare centru universitar al României pe partea de infrastructură sportivă!(…) Se va face dreptate pentru Timișoara!”.

Nu e un mare secret, un nou stadion este o doleanţă veche de aproape două decenii pentru Timişoara. Două decenii în care s-a tot promis acest obiectiv de mai toţi actorii politici locali, dar şi de mai toate guvernele perindate la Bucureşti, inclusiv cele PSD-iste. Sau mai ales cele PSD-iste! De ce spun imagine? Poate o discuţie pe marginea obiectivului trebuia purtată cu Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, instituţia care patronează stadionul. S-a preferat cea cu galeria. În paranteză mai trebuie spus că, la fel ca alţi premieri care au ajuns în Timişoara, Ciolacu nu şi-a făcut în schimb timp să se întâlnească cu primarul Dominic Fritz. Ori este o cutumă instituţională – poate şi de bun simţ – ca un premier când ajunge într-un oraş să schimbe două vorbe şi cu primarul respectivei localităţi.

O altă acţiune cu impact de imagine a fost vizita mai multor lideri PSD la expoziţia Brâncuşi. Nefiind invitaţi, cu toţii şi-au cumpărat bilete, lucru făcut astfel încât să observe toată lumea. Iar odată intraţi, Ciolacu şi compania au dat peste cap conferinţa de presă a Ralucăi Turcan, părăsită de ziarişti în favoarea lui Ciolacu.

Poate pentru a pune presiune pe premier, discursul lui Simonis de la conferinţa de alegeri a fost oarecum ieşit din tipar, cel puţin în prima parte a sa. Un discurs care putea fi pus şi în gura primarului Timişoarei. Astfel, el a vorbit de marea şi legitima frustrare a timişorenilor faţă de guvernele din ultimii 33 de ani, subliniind faptul că au fost şi mulţi premieri PSD. Şi asta fiindcă, în condiţiile în care Timişoara, după Bucureşti, a fost cel mai mare contributor la bugetul naţional, până de curând nu a existat niciun obiectiv major cu finanţare guvernamentală. Pentru aceste eşecuri a dat însă vina şi pe foştii primari, vorbind de aroganţa, confictualitatea „şi chiar narcisismul unuia dintre ei”. Ghici ciupercă, cine-i?

Totuşi, Simonis a spus că, odată cu actuala guvernare, foarte multe proiecte ale Timişoarei au prins finanţare: Institutul Oncologic, magistrala CFR etc. De asemenea, a menţionat în sală de întâlnirea cu cei din galerie, întărind promisiunea premierului pentru un nou stadion. În fine, a reamintit de o mai veche iniţiativă a sa, privind constituirea unui grup transpartinic care să facă lobby pentru proiectele Timişoarei, propunând ca în fruntea acestuia să fie Mitropolitul Ioan al Banatului. Aşadar, toate bune şi frumoase, iar Timişoara a primit, din nou, o mare promisiune pentru stadion. Iar dacă PSD vrea să conteze în Timiş şi Timişoara la alegerile de anul viitor, aşa cum s-a vorbit în sală, Ciolacu, Simonis şi Grindeanu n-au de ales. Trebuie să facă stadionul!

Autor
Etichete , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Eu a spus: (octombrie 4th, 2023 at 12:01 )

Cand a vorbit de incompetenta cu siguranta revolutionarul din Buzau s-a referit la actualul si fostii presedinti CJT, adica Nica, Dobra si Grindeanu printre altii.

Adi a spus: (octombrie 4th, 2023 at 13:16 )

Inainte de stadion, v-as propune tutror sa facti o vizita pe afara.
Veti observa ca o sala polivalenta, de minim 30000 locuri incluzand „podeaua”, e mult mai importanta.
Aceasta [poate atrage concerte, festivaluri, samdt.
Dar mai ales concerte.
Iar stadion, mai incolo, caci stadionul nu va aduce si echipa in fotbalul important, si nici invers.
Reveniti-va.
Pe langa sala polivalenta, avem Bega; ne trebuie un port la marginile orasului, ne trebuie o portiune amenajata special pentru concursuri de canotaj. Si asta ar fi mai important decat stadionul!
Apoi, poate observati in fiecare dimineata aglomeratia din trafic. Daca holbati ochii prin masini, veti vedea multu soferi singuri, si mai ales multi soferi cu copii in masina.
Asta ar trebui sa va duca cu gandul la transportul in comun: cat de bine e perceput la nivelul comunitatii ? Concluzia: dezastru!
DESI, multe tramvaie circula foarte exact „iti poti regla ceasul dupa ele”, la fel pe multe linii de autobuz e ok.
Daca ati forta STPT sa renunte la smecheria cu „liniile strica vagoanele” muult mai multi s-ar urca in tramvaie sa vina la scoala, si stresul parintilor ar scadea drastic.
Adaugati 3-5 pasaje subterane pentru pietoni in intersectii majore si veti vedea copii de varste si mai mici venind singuri la scoala, si deci si mai putine masini, samdt.
TOTUL s-ar putea realiza cu banii de stadion, care, din nou, nu va aduce si echipa mult visata.
Ca sa nu mai spun de visele vicelui care vrea sa faca inca un stadion, unde amicii sai sa joace fotbal asa, ca la o sueta. Si care, din lipsa de echipa mare, va ajunge pe mana unora, care isi vor putea promova echipele de juniori la un nivel superior.
Deci, muult mai multe s-ar putea rezolva in oras, intr-un timp relativ scurt de 1-3 ani, fata de ce beneficii ar aduce un stadion gol.
A, sa mai amintesc de SCOLILE care NU AU SUFICIENTE LOCURI si care CER COPIILOR sa VINA DE DUPA-MASA la scoala?!?
Sau spatii insuficiente? Sau laboratoare mucegaite, prin subsoluri?
Treziti-va!

@Adi a spus: (octombrie 4th, 2023 at 14:56 )

Ha-ha-ha, bineinteles ca ar trebui mai intai o sala de 30.000 de locuri in NEW Timisoar,ca imediat ar veniVijelie,Uraganu,Milionera,Gutza si multi-multi-multi altii ,care pentru moment evita New Timisoara! Cat despre transportul in comun: in New Timisoara,s-au cerut la scoli – rampe, pentru a duce copiii cu masina, pana in clasa…..Dar cum, stadion nu se va face oricum…..urmareste banii…..poate vei veni cu alte postari….

Jack a spus: (octombrie 4th, 2023 at 15:09 )

Pe Marcel il doare in basca de stadionul vostru! Curve politice la vanatoare de voturi

@Adi a spus: (octombrie 5th, 2023 at 07:57 )

Nu pot să nu-ți dau dreptate, însă stadionul nu-i numai pentru fotbal, plus că-i un loc simbolic, de adunare fizică (ne-virtuală!). Neglijarea reparării celui vechi (pe care echipa Miliției și Securității a luat bătaie pe la mijlocul anilor 1980!) este de mirare: nimeni n-a băgat de seamă că se degradează, nimeni n-a făcut un plan de înlocuire. E și-un pic de răzbunare a băieților aici.
Ciuhandu, Robu și toată șleahta de șefuți și șefuleți ar trebui să tacă profund până se face un nou stadion. Așa cum acum se fac că nu văd cum nivelul de trai a luat-o la vale.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top