S-au înţeles, vom avea USL 2.0! Alegeri comasate pe 9 iunie, iar PSD şi PNL vor avea listă comună la europarlamentare

Ciolacu Ciuca

Ciolacu Ciuca

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, să comaseze alegerile europarlamentare cu cele locale, ambele urmând să aibă loc pe data de 9 iunie. Marea noutate este faptul că alegerile prezidenţiale vor avea loc în toamnă, probabil în luna septembrie, iar parlamentarele pe 8 decembrie. Rămâne în suspensie candidatul pentru alegerile prezidenţiale, ambele partide dorind să aibă propriul candidat.

Un anunț oficial ar urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, care vor avea loc în această după-masă. Cert este faptul că alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal. S-a stabilit, de asemenea, ca o femeie să fie cap de listă la alegerile europarlamentare. Aceasta ar putea fi din PSD, PNL sau independentă. Încă nu s-a stabilit raportul candidaţilor celor două partide pe locurile eligibile de la europarlamentare. Cel mai probabil, va fi un raport de de 60% PSD și 40% PNL.

La solicitarea PSD, alegerile prezidenţiale vor avea loc în toamnă, cel mai probabil în luna septembrie. Nu s-a ajuns însă la un acord dacă va exista un candidat comun la aceste alegeri sau fiecare partid va avea propriul aspirant la fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Situaţia la alegerile locale

În ceea ce priveşte candidaţii comuni în unele localităţi în  alegerile locale, însă se mai discută. Este vorba de oraşe cu primari USR, printre care Bucureşti, Timișoara, Brașov, Bacău sau Sectoarele 1 și 2 din capitală. Se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Un astfel de caz este şi Timişul, dar aici situaţia este mai complicată deoarece PSD pretinde candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean, funcţie ocupată de PNL-istul Alin Nica.

 

 

Autor
Etichete , , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

d a spus: (februarie 21st, 2024 at 14:27 )

hahaha „umanista” grapini in ce partid se „inscrie” psd sau pnl ?

Giugiuca a spus: (februarie 21st, 2024 at 14:33 )

Sunt tare curios in Timis si Timisoara ce se va intampla…
Nica si Robu 🙂 )))

George a spus: (februarie 21st, 2024 at 16:14 )

@ Giugiuca, cam ce zici că se poate întâmpla? https://youtu.be/ICK5UHAwE2g?si=1sknjBCX5i8l6FXc

Ochiul Limpede a spus: (februarie 21st, 2024 at 16:18 )

Trăiască partidul stat,trăiască democrația!Ne-am întors de unde am plecat,diferența constă în faptul că în prezent jucăm un teatru ieftin mimând votul.Opoziția este de decor după bunul plac al celor două partide mari(pnl și psd).Dispariția tovarășului în ’89 a dus la apariția mai multor tovarăși care fac ce știu mai bine:păstrează puterea și subjugă norodul.Să avem slavă!

Dan a spus: (februarie 21st, 2024 at 16:46 )

Am inteles ca Ciolacu vrea sa deschida lista pentru europarlamentare cu o femeie independenta de PSD si PNL. Cred ca stiu cine e, e una care stie „sa vorbeste” si sa scrie romanseste foarte bine.

căci din Dudești ai venit și-n Dudești te vei întoarce. a spus: (februarie 21st, 2024 at 19:15 )

Iohannis: căștig (se poate întorce ca șef al unui partid de 20 %, nu de 10-12% și nu mai e nevoie să folosească justiția să-i „convingă” pe PSD-iști)! Fratelli Stănescu: câștigați! (șeful APIA care i-a deranjat deja a zburat din funcție). Ciolacu: câștigat (nu va mai trebui să „asume” candidatura la prezidențiale). Ciucă: câștigat! AUR: câștigat (sare de 25%). USR: câștigat (păstrează primarii și eventual mai câștigă vreo 2-3 în orașele mari, dacă au candidați valabili)!
Perdanți: Nica și noi, plătitorii de impozite. Nica pentru că s-a grăbit și nu știe șah (a deschis prea devreme meciul pentru primărie și cu nebunul, în plus!). De noi îmi pare rău, nu de Nica.
Occidentalii: câștig (mai profită 5 ani cel puțin de combinația resurse+aborigeni proști.
Putin: câștig (România nu numai că nu se înscrie serios pe orbita Occidentului, dar mai și reculează spre năravurile ei bizantine. O gelatină-tampon.)
Viitorul, după năravul lui de care nu se poate dezbăra, e însă imprevizbil. Cu Trump președinte, cu Mark Rutte șef al NATO, cu o Ursulă pe care partidele populiste o vor ataca constant, cu prețurile din supermarket-uri cam mari și pentru pătura medie, cu o vară secetoasă în Europa, eventual și cu Putin la Odessa, lucrurile s-ar putea să arate altfel decât visează sultanul nostru și pașalele lui, precum și nevăzuții viziri care controlează societatea românească. Poate vom traversa perioada asta de prostie, ipocrizie, trădare și hoție… Poate că foamea și bătaia de joc îndurată ne vor scoate din case și vom descoperi că putem face lucruri împreună. Poate că vom descoperi că sensul nostru comun este acela de a persista ca nație, cultură și stat, nu ca o adunătură de oi capii și lacome pe care le mână cine vrea unde vrea.

Solo a spus: (februarie 21st, 2024 at 19:23 )

Asta nu e USL2.0. E mult mai grav. In 2012 partidele astea se luptau cu Basescu si PDL. Acum zic ca se lupta cu Simion si Sosoaca, care cica impreuna ajung la vreo 28-30%. Si ce daca? Astia doi nu se pot compara cu Vadim/ Paunescu, care inafara de circ mare lucru nu au prous pe taramul politicii. Credeti ca Sosoaca si Simion vor face mai mult? Vor continua cu circul, iar unirea in partidul unic psdpnl le va pica numai bine. Sigur vor creste in sondaje, iar tambalaul va fi si mai mare. Mai bine ramaneau necomasati si fara liste comune. Asa partidul unic sugereaza ca ei se vor inscauna la putere macar pentru urmatorii 10 ani. Adica sa prinda si Ciolacu, ciolanul de presedinte, iar Ciuca….Ciuca. S-a dus dracului alegerile democrate! Voi mergeti la vot ca de iesit va iesi cine trebuie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Top