Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz

Alin Nica

Alin Nica

Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș.

El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, o „aripă” desprinsă din PNL în urmă cu câțiva ani. Nica anunțase deja că va merge înainte ”într-un proiect de dreapta”. Rămas la stadiul de simplu membru PNL, fostul președinte al filialei Timiș, până ieri, el a spus despre ceea ce a pățit la București că a fost doar ”o execuție în stil golănesc, pe care nu am cum să o calific altfel, nu a mea, a Timişoarei şi Tmişului pentru că  practic negând dreptul liberalilor de a avea şansa de a candida şi de a  contracandida stânga aici în judeţul Timiş,  ”.

Rămas fără nominalizarea la o candidatură la un nou mandat de președinte CJT, Nica se gândește dacă merge mai departe și va candida ca și independent sau în cadrul unui proiect politic. Decizia nu o va lua înainte de a discuta cu cei care vineri îi erau alături, primarii liberali timișeni. El e sigur că sentimentul anti-Simonis se păstrează în continuare.

Toți colegii nu vor susține candidatura domnului Simonis pentru că asemeni mie, cum am declarat ieri, că mai bine îmi tăiam o mână decât să semnez pe depunerea candidaturii din partea PNL a domnului Simonis, la fel vor face și colegii mei, indiferent de decizia pe care o vor lua ei, vor susține un candidat de dreapta în localitățile lor (…) Chiar de ar fi să plec acasă eu rămân mulţumit şi bucuros că nu am plecat capul dictatelor de la Bucureşti şi că am spus-o foarte franc şi ieri şi săptămâna trecută, Timişul şi Timişoara nu sunt de vânzare domnilor de la Bucureşti ”, a declarat, miercuri, Alin Nica.

S-a întâlnit cu Ludovic Orban, dar spune că are în vedere și o discuție cu Dominic Fritz, cu care nu a avut deloc o relație extraordinară. De voie, de nevoie, e singura structură de dreapta funcțională, spune Nica.

M-am întâlnit cu Ludovic Orban, discutăm cu toți cei care pot fi interesați de un astfel de proiect, care doresc să continue acest proiect în Timiș și să ofere o șansă dreptei aici, în Timiș, dreptei reale. (…) Voi discuta și cu Fritz, eu sunt deschis și la această discuție pentru că e nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictate de la București. Acum, singurul exponent al dreptei în Timiș și Timișoara o reprezintă această alianță”, a mai subliniat fostul șef al PNL Timiș.

Aici situația se complică, Forța Dreptei e în alianță cu USR pentru Timiș, iar USR a desemnat deja un candidat la șefia CJT, în persoana lui Nicu Fălcoi.

Despre Nicolae Robu, care nu e deloc străin de mișcarea care l-a făcut simplu membru, Nica spune că prin aceste manevre și-a redus semnificativ șansele la un nou mandat de primar. La pachet cu acesta, Nica i-a pus la capitolul dușmani și pe doi dintre adversarii săi tradiționali, Marilen Pirtea și Alin Popoviciu, ultimul chiar dat afară din partid de el în urmă cu câțiva ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Aoleooo a spus: (martie 27th, 2024 at 14:10 )

Ba nesim…ule, ai ajuns sa te milogesti de Orban si Fritz?
Acum vede lumea ce caracter de mizerie ai.
Te potrivesti de minune cu Pleata Vopsita 🙂
Sa nu mai auzim de tine!

Dan a spus: (martie 27th, 2024 at 14:14 )

Sper sa nu accepte Fritz sa recicleze deseuri (ca sa ma exprim elegant). Ar fi o mare greseala dupa toate mizeriile facute de Nica.

Nica imaculata a spus: (martie 27th, 2024 at 14:28 )

Daca Fritz se combina cu acest nica in drum am terminat o cu mersul la alegeri. Sobolanii astia de la pnl tre adunati și stârpiți! Blaga rares b robu groza gorghiu ciuca popoviciu etc.

Daniel a spus: (martie 27th, 2024 at 14:44 )

Poate să uite că USR-ul nu vor renunța la specialul lor, candidat la această funcție.

Omul are un proiect de dreapta, dar constată în același timp că există un pol de dreapta, cu candidat desemnat.
În concluzie, să aștepte dezastrul PNL după primele alegeri și să înerce să revină. Sau să se plimbe prin piață, poate-l REPERează cineva… Poate să candideze ca independent mascat (din partea AUR). Nu mai are mult timp de gândire. Cât mai are primari. Cât nu l-au zburat de tot din PNL.
Greu pentru dl Nica. S-a scuipat cu Robu, nu s-a înțeles cu Tabără, de Pirtea, ce să mai spun, nu s-a înțeles cu toți primarii PNL, l-a împuns pe Fritz, l-a acceptat apoi pe Robu, n-a unit, nici n-a lichidat alte facțiuni mici din PNL, nu și-a creat o platformă de popularitate în județ, n-a apărut public cu o echipă puternică în spate, n-a tras tare din primul an pentru investiții de scos ochii electoratului, a acceptat amputarea bugetului pentru Timișoara-capitală culturală, a fost prea sigur pe el că va fi candidatul USL etc. etc. etc.

Dan A. a spus: (martie 27th, 2024 at 16:20 )

Cred ca o primarie cu Fritz primar si Nica viceprimar n-ar fi chiar rea. Totul e sa nu-si aduca Nica cu el si intelectualii care nu sunt in stare sa copieze cu manutza lor un test de angajare falsificat.

Nelu a spus: (martie 27th, 2024 at 16:26 )

Du-te ba cu tot cu dreapta ta si cu vrajelile astea pentru nostalgici din alte secole. Tu ai aproape 2 hectare de pamant in intravilanul din dudesti si 3 vile care insumeaza 800mp locuibili, pe care le-ai obtinut fiind BUGETAR TOATA VIATA si vorbesti de politici si alte dume di astea. Tu la puscarie ar trebui sa fii, coruptule!

Nemo a spus: (martie 27th, 2024 at 16:50 )

Sunt curios cine merge cu Nica, care timp de patru ani a făcut mucii praf. In 2020 era cat pe ce să rupă PNL în două ca să facă pe placul aripii PDL din PNL, iar când a ajuns la ciolan nu a fost în stare ca împreună cu ălălalt neputincios de la primăria Timișoara, să facă ceva constructiv măcar pentru cei care l-au votat.
Chiar dacă a câștigat președinția Consiliului Județean, a stat ca blegul să se pișe pe rand pe el Gorghiu, Orban, Câțu si cel mai grav Simonis, și asta nu o dată, de nenumărate ori în ultimii patru ani
Și dacă pleacă, pleacă la alt looser Orban, un nimuric după același calapod că și Nica.

Gogu a spus: (martie 27th, 2024 at 18:07 )

Daca ar avea onoare ar ieși din politică ,și așa are sacul plin .Nu e prima oară cînd PNL își taie craca .

Wanda89 a spus: (martie 27th, 2024 at 19:35 )

@diversi comentatori indignați de o eventuală combinație a usr cu Alinnica.

Fritz/USR Timișoara s-au combinat deja cu PMP. Au pierdut deja măcar votul meu. Câștigau lejer fără prosteala asta de alianță.

Ion a spus: (martie 27th, 2024 at 20:41 )

Hai că-i bine, acum chiar aveam o sansa sa scapam de PSD.

1. Cu Nica in alianta PSD/PNL
a).. castiga 100% Nica un nou mandat … 50-52% (in 2020 a avut 40%)
b) sansele lui Robu erau maricele dupa dezastrul Fritz … erau pe la 50-50 …

2. Cu Nica Out total si cu Simonis candidat la CJT

a) castiga 100% Simonis cu vreo 45% … Falcoi cu vreo 25% Aur si restul …
b) Fritz are o sansa mica in plus pe fondul degringoladei in PNL …dar atentie…un om pe tusa nu valoreaza mult … deci un 51-49 sanse pt Fritz, oricand intorcandu-se situatia.

3. Cu Nica candidat la Alianta Dreptei (cea mai buna solutie pentru noi cei anti PSD/PNL si dezamagiti de USR…

a) Nica castiga CJT 37-40% … cu ajuotrul primarilor PNL, Simonis vreo 30% .. ca e totusi alianta PSD/PNL…sunt multi prosti.
b) Fritz castiga lejer cu ~ 42% … Robu ~ 35%

Deci, pentru binele comun… Alianta Dreapta Unita poate castiga ambele functii, primaria TM si CJT… cu Falcoi candidat….Simonis este castigator, insa el si PSD sunt raul cel mai mare. Asa ca Alin Nica trebuie pus candidat la ADU, chiar daca poate nu merita ca om, e raul cel mai mic.

CANAL a spus: (martie 27th, 2024 at 21:44 )

Da’ cu MarianVasile si cu Ben Oni Ardelean nu intra in discutii? Ca si aia „e de dreapta”. Si toti au niste „proiecte” pe care trebuie sa le implementeze din posturi publice de top, pentru noi. Ca sa ne ajute pe noi si sa fie „stabilitate”. Pacatoasa specie asta cu „urmasii lui Bratianu” si „meritocrati”. Apropo, la AUR nu s-a gandit inca niciunul? Ca am inteles ca AUR sunt de viitor. S-ar putea sa le placa unele „proiecte” ale pesedistilor penelisti pedelizati. Eu zic ca merita incercat si la AUR. Nu stii niciodata ce poate iesi. Mai ales ca a iesit bine „combinatia” cu pedeleul lui baseanu. Era tot un fel de „coalitie”, doar ca i-ati spus „fuziune”. Si de atunci va merge tot mai bine. Era sa uit, cate „placute suedeze” va da „ciuma rosie” saptamana asta? Va ajunge la toti „urmasii lui Bratianu”? Daca nu va ajunge, stati linistiti ca saptamana viitoare o sa schimbati „placutele suedeze” intre voi, pana face „ciuma rosie” unele noi. Sa le impartiti „meritocratic”. Ce este si karma asta dom’le. Nu e chiar „instant karma” dar este mai bine mai tarziu, decat niciodata. Succesuri tuturor.

ioana a spus: (martie 27th, 2024 at 22:31 )

Nu o sa fie acceptat de Dominic in partid.

Doar daca isi face propriul sau partid sau intra in factura rupta din PNL Timis, Partidul Liberal Timis si poate asa intra si el in sustinerea primarului. Sau Forta Dreptei a lui Orban.

Greu de crezut avand in vedere ca doar dupa ce a fost decapitat la Bucuresti a ajuns sa se gandeasca la Fritz ca fiind o optiune. Vai si amar. Halal coloana vertebrala au asa zisii pnlisti.

Un USR-ist a spus: (martie 28th, 2024 at 08:00 )

draguță wanda89, ți-am spus și ieri că nu este necesar să votezi. Nu pricepi ?

Kuku a spus: (martie 28th, 2024 at 10:51 )

@canal. Ai dreptate AURUL e viitorul dar nu în politica ci in investitii. Inflatia globalizata a dus surul la cea mai mare cotație avuta vreodată în istorie.

bla a spus: (aprilie 1st, 2024 at 14:00 )

Se intoarce roata! In 2020 au avut intelegere cu USR si au pus viceprimar PNL (Tabara). Din acel moment au inceput sa boicoteze tot ce facea Fritz si sa incerce sa blocheze orice proiect. Culmea ca USR nu a „intors” armele nici dupa ce alianta PNL-PSD a devenit oficiala, l-au lasat pe Tabara sa continue ca vice-primar din dorinta de a face lucruri pentru Timisoara chiar daca PNL si Nica au continuat sa critice tot ce fare USR. Si acum Nica vrea sa se alieze cu Fritz ? Penibil !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top