PNL Timiş şi cele cinci stadii ale suferinţei. Între negociere şi depresie

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Psihologii au determinat cinci stadii ale durerii/suferinţei pentru oamenii care trec peste o traumă majoră în viaţă. Fie că e vorba de o despărţire, decesul cuiva foarte apropiat sau cine ştie ce altă dramă. O grea despărţire o cunoaşte în această perioadă şi PNL Timiş, care trebuie să renunţe la preşedinţia Consiliului Judeţean, Alin Nica fiind nevoit să predea ştafeta lui Alfred Simonis. O despărţire care aduce aproape ca un deces al organizaţiei conduse (încă) de Nica. Odată cu acest adio, PNL Timiş parcurge şi cele cinci stadii ale suferinţei.

1.Negarea. „Nu este adevărat, e imposibil”. Acestea au fost toate replicile din PNL Timiş, în momentul în care s-a vorbit pentru prima dată că la Timiş PSD şi PNL vor avea candidaţi comuni, Consiliul Judeţean mergând însă la social-democraţi. ”Sunt speculații, nu e cazul, nu mă retrag, de ce? Doar niște dorințe și fetișuri ale unora care știu că n-au șanse la Consiliul Județean. Evident că există posibilitatea să candidăm pe liste comune, să vedem și să avem candidați comuni, dar doar în eventualitatea în care PSD-ul susține doi candidați liberali la Consiliul Județean, respectiv la Primăria Timișoara”, a spunea Alin Nica, cu mai puţin de două săptămâni în urmă.

2.Furia. Zvonurile despre trădarea conducerii centrale a partidului fiind tot mai insistente, s-a instaurat şi furia, al doilea stadiu al suferinţei. „Nu pot însa să fiu de acord cu șantajul și cu amenințările”, a clamat acelaşi Nica, doar cu câteva zile în urmă, atacând racolările de primari făcute de Alfred Simonis. Şi furia se instaurează peste tot.

3.Negocierea. Cam aici a ajuns PNL Timiş în acest moment. Fiind vorba totuşi de un grup destul de eterogen, unii membrii încă n-au reuşit să depăşească primul stadiu, iar alţii deja au ajuns la ultimul: acceptarea. Ce este negocierea la PNL Timiş? Mai poate câştiga ceva ca să compenseze măcar puţin din pierderea suferită, pentru ca aceasta să nu fie atât de dureroasă? Ce ar putea obţine? Tot aici intră posibilitatea ca unii membri ai grupului numit PNL Timiş să încerce să-şi negocieze o alinare a durerii în altă parte. Cum ar fi Forţa Dreptei, fiindcă să te duci la AUR ar fi cam de maro.

4.Depresia. Cel mai urât şi greu de depăşit stadiu. Despărţirea de CJ Timiş este deja clară. Nu te mai interesează nimic, nici măcar campania electorală care vine. „Nu o să facem campanie pentru PSD, ni se rupe de tot”, o să spună mulţi din grupul numit PNL Timiş în acest stadiu.

5.Acceptarea. Al cincilea şi ultimul stadiu la care nu nu vor ajunge însă toţi cei din PNL Timiş. „De fapt nu-i dracu chiar aşa de negru. Mergem înainte cu Simonis şi vedem ce va fi”, ar fi cuvântul de ordine pentru cei ajunşi la acest ultim stadiu al suferinţei. Vorba cântecului: „Que Sera, Sera”.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Dan a spus: (martie 21st, 2024 at 10:02 )

Dominic le-a inchis robinetul cu bani la primarie (din pacate nu de tot, inca mai picura cate ceva), pesedistii o sa-i lase fara grosul banilor furati prin CJT. Invatati cu vile, masini scumpe, shopping la Dubai, etc., tot mai greu pentru ei, e de inteles ca fac crize.

Andreiadelaff a spus: (martie 21st, 2024 at 10:11 )

Am verificat pe la ora 9:00 in RenastereaB, Opiniapnl, Pressalert, nu scrie nimic de faza cu Nica.
Se vede cine face presa platita de partid.
Alta chestie: Simonis ne era mai de ajutor de la Bucuresti ( parerea mea )
Ni(mi)ca sa-si ia viteza si sa nu mai auzim de el ( sa-l ia si pe Lae )…
Acum va fi interesanta lupta pentru primariile din judet 😉

Daniel a spus: (martie 21st, 2024 at 11:21 )

O alternativa la suferinta este actiunea si anume desemnarea unei persoane competente care sa candideze la presedintia consiliului judetean ca independent. Acest candidat desemnat trebuie sa aiba capacitatea de a motiva un numar cat mai mare din electoratul pasiv sa se prezinte la vot, aceasta categorie fiind de departe o majoritate calificata de 70% din listele electorale. Apoi sprijinirea acestei persoane de catre PNL la pachet cu retragerea sprijinului de facto pentru Simonis si invitarea altor forte democratice sa adere la acesta agenda. Dupa alegeri urmeaza pregatirea mazilirii la pachet a tov. general plagiator Ciuca si a primului turist al tarii cu proxima ocazie si instalarea unui presedinte de partid cu adevarat de dreapa, competent si pro business, cu experienta in mediul privat.

Ochiul Limpede a spus: (martie 21st, 2024 at 11:30 )

Cele cinci etape de zidire al noului partid comunist pe model european.Politicienii după atâtea blaturi pnl-pd,pdl-psd și pnl-psd au constatat că cetățenii mai pot fi păcaliți cu acest joc de glezne.Când vezi personaje de genul Blaga și Bode la negocieri,când covrigarii din politică sunt în contradicție cu ospătarii din politică nu are rost să-ți pui speranță într-o astfel de formațiune politica . Cu siguranță Europa nu este străină de acest experiment de conservare a puterii democratice🙃.Cu siguranță figurinele astea nu rămân în șomaj sau fără job.

Alexandru a spus: (martie 21st, 2024 at 11:36 )

PSD-ul face tot posibilul să câștige cât mai mult: racolări de primari, candidați comuni, chiar să câștige AUR sau USR la alegerile locale atâta timp cât ei sunt la distanță mare de al doilea partid care momentan este PNL. Legat de alegerile parlamentare, nu are importanță pentru PSD daca partidul din următoarea coaliție o să se numească PNL sau AUR.

@Dan a spus: (martie 21st, 2024 at 12:12 )

Cand se schimba factorul politic decizional evident ca se taie resursele fostei puteri dar robinetul in sine nu se inchide pentru ca resursele publice se redirectioneaza cate clientela politica a noii stapaniri. Politicienii de la noi nu se vad ca lideri ai slujbasilor in beneficiul cetatenilor ci ca lideri ai acestora ceea ce este deplasat. Iar daca ne uitam la alesii actuali nu putem sa nu observam cum au evoluat portofoliile lor imobiliare, de la cine si cat au platit pentru ele. Apoi drectionarea fondurilor bugetare spre anumite zone unde sa existe firme de profil detinute de apropiati este alta gaselnita prin care se sifoneaza bani fara a tine cont de interesul catateanului. Sigur ca in compensatie se livreaza niste petarde de presa si cu asta ei cred ca s-a incheiat povestea. Scenariul acesta s-a tot repetat ani la randul chiar daca in timp a evoluat si se desfasoara mai subtil dar cu aceleasi rezultate.

Jack a spus: (martie 21st, 2024 at 13:10 )

Voi vota Aur

@@Dan a spus: (martie 21st, 2024 at 13:47 )

Da-mi, te rog, un exemplu de firma de-a lui Fritz facuta pe numele vreunui coleg de partid prin care redirectioneaza banii publici spre propriile buzunare. Mersi. Vorbesc serios, chiar nu stiu nici una si vad ca nici „marii gazetari” de la cele 3-4-5 antene 3 locale nu gasesc.

Ani a spus: (martie 21st, 2024 at 15:37 )

@@@Dan, lasa vrajeala si du-te si colecteaza-ti cei 10 lei pentru comment de la sediul PNL merci frumos.

Au FURAT DE AU RUPT cu totii, a spus: (martie 21st, 2024 at 16:55 )

În valuri ca lacustele decum ajungeau la putere😡 niste NULITATI toti dpdv profesional, antrenati doar sa FURE din BANIL PUBLIC cu cohoartel de acoliti si firme de partid specializate in FRAUDAREA BUGETELOR PUBLICE
Ceausescu vă condamna la moarte ptrnacest JAF NATIONAL practicat de la revolutie incoace. Lupsa STATULUI DE DREPT. Dar cu o Justitie oarba, contaminate de partidele corupte… păi exact din acest motiv au ALUNGAT O pe KOVESI destructurind singura instituie de care mai stiau de frică: DNA
Cu complicitatea TRADATORULUI de neam JoHANNIS, care s-a dat în final și el cu coruptii precum toti politrucii parveniti

Shaitan a spus: (martie 21st, 2024 at 18:19 )

Bwhahaha, a ajuns mândrul PNL să fie cârpa PSD?! Ah stai, ce spun eu aici: din 2010 exact aia au fost, PNL este slugă supusă a comuniștilor, bine mersi, de la usl la usl 2.0.
Singura șansă e să votăm dreapta și să uităm că PSD-PNL există pe buletinele de vot.
Cât despre aur și Șoșoacă: numai cei cu IQ subunitar ca Jack votează așa ceva..

Vilmos Soos a spus: (martie 21st, 2024 at 21:04 )

Trepădușul asta de Nica, venit de la coada vacii fără flecuri la pantofi, merita cu prisosință tot raul care i se întâmplă.

@@@Dan a spus: (martie 21st, 2024 at 21:06 )

Nu e vorba de firme ale lui ci firme prietene care au primit proiecte suspecte pe bani mult prea multi si au nu au livrat mare lucru. Apoi este vorba de sume enorme cheltuite pe consultanta si diverse achizitii cum ar fi celebrele statii de autobuz care necesita si consultanta pentru instalare. Nu ca nu ar fi facut si altii la fel dar si acesta face la fel iar pe deasupra este si cel mai incompetent primar pe care l-a avut orasul in ultimii 25 de ani. Numai naivii si indoctrinatii il vad ca un sfant, restul stiu ca imparatul e gol.

Florin V. a spus: (martie 23rd, 2024 at 01:16 )

PNL-ul și Nica au fost duși în zona nisipurilor mișcătoare ale compromisurilor incompatibile cu viitorul și coloana dreaptă. Acum degeaba dau disperați din picioare – mai tare se afundă. O mișcare deșteaptă ar fi să accepte înfrângerea, să păstreze ce pot păstra (câteva primării, consilieri) și să identifice ceva obiective realiste pe termen mediu-lung. Viitorul poate aduce multe și nimeni nu poate veni lângă ei, cu votul, de exemplu, dacă vede disperare. Obrazul prețuiește mai mult decât câteva primării de țară care se pot pierde într-o zi. La urma, te afli într-un partid pentru niște idei & idealuri, nu pentru niște funcții. Ori, cine știe … poate că nu, dacă ești orbit de puținătate mintală juvenilă.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în București. Ei întâlnesc CSM București, duminică, la ora 17.30, în sala Apollo. Înfruntarea face parte dintr-un set de patru jocuri programate la aceeași oră, jocuri cu implicații în zona barajului și a retrogradării directe. Celelalte trei sunt: CSM Focșani –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Top