Primăria Timișoara se luptă cu căpușele

Zeci de timișeni, înțepați de căpușe

Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00.

”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil zonele în care se desfășoară acțiunea de dezinsecție, pentru a preveni orice incidente neplăcute. Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor și să scoată stupii în afara ariei de stropire”, a anunțat primăria.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin şi concentraţie specifică pentru combaterea căpuşelor). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 27th, 2024 at 11:01 )

Când am citit titlul credeam că maestru Fritz s-a apucat să concedieze angajații inutil din primărie sau să rupă contractele cu firme cuplate la resursele bugetare. Evident nici vorba de așa ceva dar măcar o dată la 4 ani când sunt alegeri se face dezinsecția la timp.

Apel către boi a spus: (martie 27th, 2024 at 23:13 )

DEMOCRAȚIA este acel mod de organizare în care NU SE CERE COMPETENȚĂ! Se cere participare. Orice prost poate vota, de exemplu la un referendum privitor la utilizarea energiei nucleare, fără să aibă o diplomă în fizică și chiar fără să știe ceva despre cum funcționează un reactor. Competențele unui primar ales trebuie să constea în coordonarea și controlul celor cu care intră direct în contact (șefi de servicii, compartimente etc.). Competențele tehnice nu sunt în buzunarul de la vesta primarului, ci la cei angajați pntru așa ceva: ingineri, manageri pe diverse sectoare, șefi de echipe, maiștri etc. Un clovn ca Piedone, poate apărea într-o piață băgându-și nasul în frigiderul de la langoșerie, însă nu asta e treaba lui! El o face la București, mulți timișoreni o acceptă de principiu atunci când își varsă focul pe „catastrofa” de Fritz, un tip evident (de-aia nici nu aduc probe în discuție) incompetent! La rădăcina unui astfel de comportament stau cel puțin două aspecte: 1) lenea de a gândi; 2) amintirea vie a to’arășului Ceașcă care se pricepea la toate, de la agricultură la electronică. De acolo (punctul 2) a rămas și strămoșescul și străprostescul obicei al vizitelor de lucru făcute de politicieni cu alaiul de țuțeri din presă după ei. Grindeanu (spre exemplu), care n-are competențe în domeniul construcțiilor civile, merge pe șantier să verifice pentru că se subînțelege că toți ceilalți, de la ultimul zilier la șeful de șantier mint sau fură (sau amândouă)! Apa nu curge pe canalele de irigații fără prezența apropiată a lui Daea, Putin crește cu privirea producția de tancuri, Băsescu aducea ca agentul 007 pe ziariștii răpiți etc. etc. etc.
În acești 3 ani și jumătate de când este Dominic Fritz primar n-am întâlnit un singur articol care să critice un șef de serviciu din PMT! În schimb, articole și comment-uri despre incompetența lui Fritz sunt mii, dacă nu zeci de mii. N-am auzit prea multe despre incompetența lui Robu în problema concursurilor trucate (și dovedite astfel de justiție), dar am auzit șoferi de taxi, ingineri, profesori etc. oțărâți pe Fritz pentru că nu le-a dat căldură acum 2 sau 3 ierni!!! N-am văzut nicio petiție pentru demiterea primăriței Parisului pentru invazia de ploșnițe, în schimb am citit articole ale unor indignați că a plouat mult și c-au apărut 3 pâlcuri de ambrozie într-un parc din Timișoara iar Fritz n-a făcut nimic!
Este siderant să văd în ce sos de prostie evoluăm (iar trolii, ca sufocantul Daniel, presa plătită îl amplifică), în timp ce problemele cele mai dureroase ale omului de rând sunt ignorate. Am văzut pe Ciucă și Ciolacu discutând greaua problemă a primarilor useriști, dar nu i-am văzut consacrând tot atâta timp rezolvării problemelor fermierilor, de exemplu, sau ale armatei. Am înțeles că marea problemă a României este USR, veneticii = viniturile aduse de USR, sexualitatea neconformă promovată de USR, deschiderea către Europa coruptă și atee. În rest e bine: lapte și miere, Robu e competent, iar Simonis practică patriotismul local șmeker la București. Bine c-am identificat nodul gordian care stă în calea fericirii noastre: Fritz e.

Daniel a spus: (martie 28th, 2024 at 12:17 )

@Apel către boi
Nu se cere competența dar rezultatele depind de asta așa că nu mai încerca să prostești lumea cu astfel de manipulări. Înainte să ceri ceva dintr-o poziție de conducere trebuie să cunoști anumite lucruri. Interesant este ca exact aceia care au lacune, sunt și cei mai corupți. Problema fundamentală cu Ceașcă nu era că se băga peste tot cu indicații prețioase ci că era un analfabet și nu se pricepea la nimic dar dădea ordine iar dezastrul nu s-a lăsat așteptat.
Altă manipulare grosolană este ca nimeni nu critica șefii de direcții ci direct pe Fritz, lucru absolut normal pentru că noi nu votăm șefii de direcții ci aceștia sunt în subordinea primarului care trebuie să îi determine să îmbunătățească activitatea organizației pe care o conduc sau să îi demită. Aceștia răspund pe linie instituțională iar primarul răspunde pe linie politică și decontează toate aceste bile negre cauzate de subordonații lui. Evident că primarul trebuie să fie competent și să evalueze situația continuu pentru a putea lua măsuri din timp.
Bine punctat că politicul trebuie să se aplece asupra problemelor cetățenilor și aș adăuga că trebuie început cu cele mai mari inconveniențe. În schimb ce s-a observat la maestrul Fritz este că acesta s-a apucat de mărunțișuri, lucruri de fațadă dar care sunt pe agenda tipului său de partid. Toate acestea se vor deconta la urne pentru că cetățenii nu au altă posibilitate de a spera ca lucrurile se vor îndrepta.

@Danjel a spus: (martie 28th, 2024 at 18:58 )

Dacă mergi la paint-ball, să porți doar ochelari. Pentru restul capului, nu-i nevoie, rezistă.

Daniel a spus: (martie 29th, 2024 at 08:16 )

@Danjel
Un argument foarte puternic care probabil vine din experiența proprie, nu e de mirare că susții incompetența în politică și nu numai.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top