Au fost anunțate rezultatele finale în alegerile locale din Timiș. PSD e lider detașat, urmat de PNL

alegeri

alegeri

La aproape zece zile de la alegerile locale, Biroul Electoral Județean Timiș a anunțat și rezultatele finale ale scrutinului. Desigur, spre deosebire de alte zone, aici nu au existat probleme mari cu votarea sau cu existența de voturi nule, chiar dacă au fost un număr destul de mare de astfel de buletine de vot. Așadar, Alfred Simonis ”rămâne” președintele ales al Consiliului Județean, iar Dominic Fritz, primar al Timișoarei.

La alegerile pentru șefia CJT au fost exprimate voturi din partea a 297.863 de alegători, au fost 14.633 de voturi nule, iar un număr de 294.554 de voturi au fost valabil exprimate. Cele mai multe au mers spre Alfred Simonis, cu 126954 de voturi, urmat de Alin Nica, cu 108.788 de voturi. Iacob Adrian Vasile a fost al treilea, cu 33.508 voturi.

La votul pentru consiliul județean s-au prezentat la urne 309.251 de votanți, fiind înregistrate 15.639 de voturi nule. Alianța PSD PNL a obținut de departe cele mai multe voturi, 130.925, iar Alianța Dreapta Unită, 75.848 voturi. AUR a atras 34.011 voturi, la mică distanță de UDMR, cu 12.677 de voturi. Deasupra au fost cei de la SOS, cu 13.679 voturi. În viitorul consiliu județean intră Alianța PSD PNL, care primește 19 mandate, Alianța Dreapta Unită, cu 11 mandate și AUR, cu cinci mandate. Vedeți aici lista celor care au primit un mandat de consilier județean.

La votul pentru consiliile locale din UAT din Timiș, PSD a fost campion, cu 56507 voturi, urmat fiind de PNL, cu 51.026 voturi, Alianța Timișoara Unită, 44109 voturi, Alianța PSD PNL (acolo unde s-a candidat pe liste comune), 43104 voturi, AUT, 32.108 voturi, Alianța Dreapta Unită, 20925 de voturi, REPER 6860 voturi, Partidul Umanist Social Liberal, 6193 voturi, SOS, 5.758 voturi, UDMR, 5714 voturi, candidații independenți, 3518 voturi, USR (unde a candidat separat), 3275 voturi, Forța Dreptei, 2544 voturi, Partidul România Mare, 1982 voturi, respectiv Partidul România Puternică, 1970 voturi.

PSD și PNL au luat un număr enorm de posturi de consilieri locali și ar trebui să conducă județul lejer: PSD – 406 mandate în Timiș, PSD – 325 mandate. AUR a adunat 146 de mandate, va fi, cu siguranță, arbitrul vieții politico- administrative în următorii patru ani, iar Alianța Dreapta Unită 100 de mandate. Sub umbrela Alianței PSD PNL cele două au mai obținut 79 de mandate, UDMR atrăgând 28 de mandate de consilier local. Alianța Timișoara Unită e menționată cu cele 13 mandate de la Timișoara, cu unul mai puțin decât necesarul pentru majoritate.

La votul pentru desemnarea primarilor, s-au prezentat la urne 309.251 de cetățeni, fiind înregistrate 8.617 voturi nule. Surprinzător pentru unii, PNL a obținut la primari cele mai multe voturi, adică 59.579 voturi, desigur aici a contat enorm voturile obținute de perdantul Nicolae Robu la Timișoara. PSD s-a oprit la 54.082 voturi, Alianța Timișoara Unită (n.r. Dominic Fritz) 53.070 voturi, Alianța PSD PNL – 47.551 voturi, Alianța Dreapta Unită – 22.677 voturi, AUR – 20.214 voturi, independenții – 15.084 voturi. Cei mai mulți primari din Timiș vor fi social-democrați, 43, liberali 38. Alianța PSD PNL a ”numărat” 9 mandate, Alianța Dreapta Unită – 3, doi fiind candidați independenți. AUR și SOS nu au câștigat niciun mandat de primar.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Nemo a spus: (iunie 19th, 2024 at 05:55 )

Din păcate cei care au votat PSD nici acum nu-și dau seama de țeapa care urmează să și-o ia.
Pe scurt, în lunile aprilie și mai au fost anunțați că până în iunie urmează să primească cupoanele cu pensiile recalculate, dar după 9 iunie au fost anunțați că datorită unor ” mici ” probleme, care vor fi remediate cu „promptitudine”, cupoanele vor fi tipărite în lunile iulie și august.
Probabil de către Moș Crăciun, că bugetarii vor fi plecați în concediu.
Acum voi reveni la „mica problema”, care de fapt lovește în bazinele electorale PSD.
Majoritatea votanților PSD sunt din zona mineritului, a extracția gazelor și petrolului, siderurgiei și producției de energie electrică, ramuri ale economiei care au beneficiat de grupe de muncă și de reduceri substanțiale ale vârstei de pensionare, mineri începând de la o vechime minima de 16 ani și până la 20, iar ceilalți până la 25 de ani, cu posibilitate de pensionare anticipată, de altfel o măsură în regulă. Dar conform noii legii a pensiilor munca în condiții grele și deosebite nu mai beneficiază de sporul de 50% sau de 25% la punctajul anual, în consecință pensiile recalculate sunt mai mici, nicio crestere, nu puncte suplimentare pentru ” fidelitate” așa că Ciolacul și cu Budăi au cam dat-o de gard, iar „buneii și părinții noștri vor rămânii cu prafu’ di pi tobâ”.
Cei mai avantajați de noua lege sunt ospătarii, zilierii și vânzătoarele de la prăvăliile de cartier, școală nu, au cotizat la minim, au primit salariile în mână, fără taxe suplimentare și care acum beneficiază (din nou) de pomană electorală, creșteri și de 1000 de lei ale pensiilor, că la prăvălie poți să vinzi până la 200 de ani, nu te ninge, nu te ploua, nu te bate nici vântul și nici soarele, stai pe scaun toată ziulica și aduni vechime și puncte suplimentare.
În septembrie, după votare parcă presimt că vor fi amânate plățile pensiilor, din cauza unor mici inconveniente, până la remedierea lor… în anul 2028.
Mă bucur că proștii iau din nou țeapă de la PSD! A câta oară oare?
I-am uitat pe asistații social, ăștia da viață de roman. Poate fiecare să cugete și să scrie, dacă știu, cum au supraviețuit tranziției mai bine decât fraierii care muncesc zi de zi pe un salariu cu 400 de lei mai mare ca ajutorul social.
Poate exagerez, dar nu cred. Eu așa văd realitatea.

Petru P. a spus: (iunie 19th, 2024 at 08:51 )

Analfabetismul are culoare roșie. Chiar și galben-albastrul penelist e de fapt roșu.

Zdreanță a spus: (iunie 19th, 2024 at 10:50 )

Într-o țară în care totul se cumpără,votul nu poate schimba nimic.Teama de nou a unei societății datorită apartenenței față de sistem prin clientelism,prin îndatorare financiară,prin teama legată de pierderea locului de muncă,prin alte forme toxice de colaborare socială dovedește un lucru cert ,comunismul nu a murit ci a luat o nouă formă de pervertire numită democrație.Atât Fritz cât și Simonis pot da naștere la o nouă formă de colaborare în interesul timișorenilor și a timișenilor astfel încât după patru ani de mandat alegătorii să voteze pentru și nu anti.

Solo a spus: (iunie 19th, 2024 at 14:35 )

La alegerile din 9 iunie Partidul Comasat Roman (psd+pnl) a ieșit invingator cu peste 93% Traiasca PCR! Ne așteaptă noi și noi victorii. Luptați pentru o societate condusa ne noi ( hoti si corupti)!

Socotitorul@Nemo a spus: (iunie 19th, 2024 at 15:20 )

Ai uitat o categorie foarte importanta a celor care vor beneficia de „ajutore nesperaye” la pensii. E vorba de .icii întreprinzători, care sunt de fapt foarte mulți, adică nu vânzătorii din supermarketuri, ci cei cu afaceri proprii care si- au dat lor și familior salarii minime, iar restul la negru l- au băgat în buzunar fără a plati taxe. Ei, astia, cu salariu minim ar fi avut un punctaj anual de maxim 0,4 Daca ar fi lucrat 40 de ani ar avea 40×0,4= 16. Iar pensia ar fi fost 16×81= 1296 lei/ luna. Adics aproape pensia minima. Ei, statul asta ii recompensează pe jmecherii care au lucrat la ” negru” si au băgat bani în buzunar, fără a plati cotizații la pensii cu asa numitele puncte de stabilitate adica : 0,25×5+0,75×5+1×5 = 11,25. Pentru astea va primi în plus 11,25×81= 911,25 lei in fiecare luna . E bine, nu- i asa? Cat au lucrat la negru au mai băgat cel puțin 1000/ luna in buzunar. Norocosi de doua ori.

Iulia a spus: (iunie 20th, 2024 at 11:20 )

Din păcate nu doar ei care au votat psdpnl au luat țeapă…toți resimțim deja…cei care primeau 250 lei la 2 luni dacă au pensie mai mică de 2000 lei au primit transa februarie și aprilie. În iunie s-a revenit la limita de maxim 1500 lei, ca în 2022. Cu o pensie care, prin mărirea de la 1 ianuarie, este 1550 lei nu mai primește acești bani de ajutor social european. Deci, deja începe ‘binele’…cu nevoia de colectarea banilor pentru a acoperii deficitul la buget….

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Rapid

Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă

Echipa de old-boys a Rapidului va întreprinde la finalul acestei săptămâni un turneu cu două meciuri demonstrative la Timișoara și Arad, anunţă clubul giuleştean. Vineri, 27 septembrie, de la ora 16:000, Rapid o va înfrunta pe Politehnica Timișoara pe arena Dan Păltinișanu, acesta fiind unul din ultimele meciuri pe acest stadion înainte de demolare. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria Timișoara a finalizat și lucrările de reabilitare a acoperișului corpului de clădire de pe str. C. Sălceanu, care aparține de Liceul Teoretic „J. L. Calderon”. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 120.000 de euro. „Am făcut lucrări la acoperișul clădirii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28
Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează, și pentru cei care o contemplă, iar pentru cei care-și doresc să-i descopere virtuțile, un loc perfect este splendida expoziție de pictură arabă deschisă în aceste zile la Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Joi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat
Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai Politehnicii. Evenimentul va avea loc pe data de 27 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, la Cinema Timiș. Gala va aduce în prim-plan realizările remarcabile ale comunității Alumni UPT și impactul lor la nivel global,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri
Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit, pe care ar trebui să îl repare și să îl folosească sub formă de soluție de cazare pentru șoferii și vatmanii pe care i-a atras la Timișoara din alte localități, pentru a acoperi necesarul pe aceste posturi. Locația era nefolosită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze
Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare este una proastă, e de părere edilul-șef, Dominic Fritz, răspunzând, astfel, unei interpelări a unui consilier local, care acuza faptul că acestea ar fi fost desființate. Acum se gândește o nouă licitație, care să aducă la Timișoara alte coșuri, pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata
Consilierii județeni au primit, joi, pe lista proiectelor de votat în ședința de plen, un proiect de hotărâre prin care ”privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 257.000.000 lei”, de către Consiliul Județean Timiș. Banii ar urma să fie folosiți pentru plata finanțării unor proiecte proprii, respectiv pentru cofinanțarea unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș vrea să ia un credit de 257 de milioane de lei. Banii, folosiți pentru demolare stadion, Muzeul Banatului, drumuri
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii
Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor din România (ACoR) – Filiala Timiş. În acest sens, la Şag se construieşte un nou sediu pentru asociaţia, care acum este condusă de primarul comunei Birda, Marius Stoian. Plasat pe lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, Flavius Roşu anunţa, zilele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş
Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de la promovarea culturii maghiare, la sport, protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unui stil de viață sănătos, dar mai ales toleranța interetnică. Începând de astn diverse spații din oraș vor avea loc expoziții, cercuri literare si spectacole. A 9-a ediție a acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare
Top