Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, exemplifică la perfecţie modul în care sunt conduse instituțiile publice din România, afirmă senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan. El se referă la faptul că, imediat după ce a ajuns şef al AEP, Greblă şi-a majorat singur salariul cu mii de euro.
Din pensie, pensii speciale, salarii și diurne, Toni Greblă a câștigat anul trecut peste 700.000 de lei (140.000 de euro). O parte din aceşti bani, 24.000 de euro, Greblă i-a câştigat după ce şi-a majorat singur şi ilegal salariul de la AEP. Potrivit unui Ordin, dat în prima zi de la instalarea în funcția de președinte, Toni Greblă a beneficiat de un salariu net de 18.427 de lei lunar, aproape 3.700 de euro la care se adaugă o diurnă de 1.600 de euro pe lună. Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, consideră gestul lui Greblă reprezentativ pentru actuala guvernare
“Şi mâna greblă se făcu, din prima zi ca șef. Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, exemplifică perfect modul în care sunt conduse instituțiile publice din România. Pus pe funcție de PSD, Toni Greblă și-a permis, încă din prima zi în post, să-și majoreze propriul salariu și diurnele, adăugând mii de euro lunar la veniturile sale (…) Nu-i ajungeau cele patru tipuri de pensii speciale pe care le încasează”, arată Trifan
El aminteşte că e vorba de același om care a supravegheat organizarea alegerilor din 9 iunie.
“Rezultatul? Fraude, incertitudine și două scrutine care au ieșit în evidență prin lipsa de încredere pe care au generat-o în rândul populației. O organizare plină de deficiențe, oameni ținuți în stradă fără apă și mâncare și multe ore nedormite. Asta a oferit Toni Greblă cetățenilor pe 9 iunie. Nu-i așa că merita o mărire de salariu?”, a continuat senatorul USR.
Cazul lui Toni Greblă nu e singular, este convins Trifan.
“PSD la putere înseamnă sute de astfel de greble, plasate în toate instituțiile publice din România. Oameni care sunt acolo strict pentru ei și care nu dau doi bani pe misiunea publică a instituției pe care o reprezintă. Cât timp genul acesta de personaje conduce instituțiile statului român, nu putem vorbi de un sistem care funcționează în interesul public. România are nevoie de o schimbare profundă, o schimbare care începe cu înlăturarea politicienilor corupți și a protejaților acestora din fotoliile călduțe în care i-au plasat”, a încheiat Trifan.
Comentarii prin facebook