Planul Simion, o demență

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Când auzi din gura lui Marcel Ciolacu că vor fi mărite pensiile românilor cu 40%, te aștepți ori să vină o prorogare a legii pentru după alegeri ori te aștepți să vină prăpădul fiscal peste cei care mai produc în țara asta. Tot o minciună este la urma urmelor, căci ți se oferă iluzia creșterii venitului tău lunar, dar prin inflație sau prin explozia taxelor, noi ca alegători vom reveni cu picioarele pe pământ, iar ei în locurile din guvern și parlament. Chiar și-așa, măcar povestea asta electorală are logică economică.

Cel invitat să voteze PSD sau PNL știe că merge pe o fentă și că promisiunea primită de la șefii partidelor respective este o iluzie. Atâta mai înțelege și alegătorul liberal sau pesedistul ce n-a ratat școala că nu poți consuma mai mult decât produci, iar dacă noi în câțiva ani am ajuns la o leafă de o mie sau chiar două de euro te întrebi de unde vin banii ăia. Bun, din împrumuturi, dar treaba asta nu poate merge mult timp și un decont tot va veni, de regulă prin criză economică.

Dar mai sunt alegători „semifuncționali” din punctul ăsta de vedere și unul n-ar întreba de unde dă George Simion case la tot românii cu 35.000 de euro. George Simion fiind candidat la alegerile prezindențiale din partea AUR, patriot. În primul rând, n-ar întreba nici în ruptul capului de când președintele României se apucă de dat case. Apoi, chiar dacă s-ar apuca de așa ceva ducându-și partidul pe mari culmi de progres în Parlamentul României, iarăși oamenii nu-și pun o grămadă de întrebări despre cum funcționează treburile astea în economie.

A mai fost un distrus din ăsta ce promitea bazaconii când a intrat PPDD în parlament. Atunci o casă la tot românul trebuia să coste 25.000 de euro, acum cu inflație cu tot s-a dat strigarea la 35.000. Dar George Simion știe că mare parte din electorat nu știe carte economică și merge mai departe: scăderea dărilor către stat. Cu asta am început. Măcar Ciolacu promite și știm că după eventuala satisfacere a promisiunii va veni și creșterea taxelor, că n-ar avea de unde să dea ce a promis.

Că o fi TVA, taxe pe muncă, impozit progresiv, accize, de undeva vor veni banii, tot de la noi, firește, PSD și PNL nu ascund ce urmează. În cazul promisiunilor AUR e o demență totală. George Simion președintele va scădea costul muncii, va da case cu 35.000 de euro, dar mai e una mișto: va tăia toate dobânzile la creditele românilor, toate, toate sub un plan numit ”Planul Simion”. Le taie ca pe porc, cum va face asta George Simion? Așa ceva nu mai scrie pe afiș, dar 15% dintre români ar putea crede că președintele dat de AUR va naționaliza băncile sau habar n-am ce ar mai putea crede oamenii ăștia.

Până la alegerile din toamnă, George Simion mai poate promite scăderea vârstei de pensionare fără să explice cum, poate oferi iluzia măririi salariilor, indemnizației pentru creșterea copilului, a frontierelor țării, a sânilor… poate promite câte un copil sau chiar gemeni pentru fiecare cuplu de alegători, aproape nimeni dintre cei 15% votanți AUR nu se va întreba cum va face George Simion asta, dar sigur așa va face dacă scrie la Plan.

Culmea e că Simion nici măcar nu va fi pus în situația să i se zică după alegeri că minte poporul. Firește că nu-l minte. Prin aceste mesaje gogonate el poate crește procentul AUR de la 15 la 20%, hai 23%, în caz că delirul devine patologic, însă acest partid nu va ajunge prea curând să decidă politici economice prin participarea la guvernare. Ei vor spune ani după ani, mandat după mandat că nu au mințit, dar că poporul ăsta a fost atât de fraier să nu le dea votul covârșitor pentru ca AUR să ajungă să dovedească. Să dovedească că a mințit.

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Obs. a spus: (iulie 2nd, 2024 at 08:49 )

Simion este, dacă analizăm puțin, un idiot util, o supapă de descărcat presiune socială, o falsă speranță. Ca musca din pisoarul aeroportului din Zurich: direcționează jetul.
Anii de declin ai învățământului românesc de prin 1980 încoace, când s-au inventat școlile profesionale în care „se fura meserie”, mai apoi universitățile pentru nicio profesie, produc acum roade. Viața stupidă la bloc, deșelarea prin muncă aiurea, la fel. Pe votanții AUR, școala nu i-a ajutat, vorba cuiva, să nu fie proști. Aici este diferența enormă dintre noi și Occident: mergi în orice târg sau sat din România și violența izbucnește de sub stratul foarte subțire de conveniențe. De limbaj și fizică. Creștini care-și iubesc aproapele de vor să-l bage în spital sau direct în groapă, la prima supărare. Ce să ceri politețe, de unde spirit critic? Acum trăim, ironic, victoria socialismului, adică a comunismului (asupra poporului român, cum zicea N.C. Munteanu la E.L.).

Daniel a spus: (iulie 2nd, 2024 at 11:16 )

Avand in vedere ca avem un electorat care nu voteaza cerebral ci bazat pe sentimentalisme iar cei care se victimizeaza si starnesc o reactie sentimentala a alegatorilor au reusit sa castige desi nu au realizat mare lucru, era de asteptat ca si altii sa incerce si sa pluseze. Oricum cei care isi dau seama cum merg lucrurile, stiu ca guvernul se intinde mai intai la cheltuieli fara acoperire cu aparatul de stat si clientela politica pentru ca mai apoi sa acopere gaura creata intentionat prin cresteri de taxe. Problema este insa cand faci astfel de lucruri povara se duce exclusiv catre mediul privat iar acesti oameni au posibilitatea sa se relocheze in tari unde pe langa faptul ca isi vor creste venitul, posibil sa plateasca si taxe mai mici.

Reos a spus: (iulie 2nd, 2024 at 13:29 )

Mult nu mai durează și multinaționalele vor începe să părăsească România deci nu vom mai avea pe cine să înjurăm , alternative avem pentru că putem lucra la stat unde se plătește bine și oamenii nu sunt exploatați ,taxele le desfințăm,băncile le naționalizăm și așa ajungem la bunăstare materială pentru toată lumea,cam așa arată o parte din visele unora care mai găsesc și votanți într-o societate bine pregătită .

Nemo a spus: (iulie 2nd, 2024 at 17:54 )

Având în vedere ultimele 8 ture de alegeri „libere”, ne dăm seama că românii au memoria scurtă și le place sa fie fentați. De ce să ne mirăm?
Țeparul promite, iar prostul trage speranțe.

Pearl a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:08 )

Nu va mintiti singuri, nu doar incultii si muncitorii necalificati voteaza HAUR. Forte multi oameni in aparenta inteligenti si cultivati inghit cu placere rahatul servit de HaUR, Sosoaca si restul. Inclusiv asa-zisi intelectuali si oameni de cultura au un foarte transparent discurs patriotard, putinist, extremist de dreapta si fundamentalist ortodox.

Suntem o tara care isi merita soarta. Ar trebui o noua revolutie ca aceea din Franta din 1789, care sa elimine malignitatea corpului social. Masuri dure pentru o sansa de supravietuire. Niciun partid nu e mai bun ca altul. Doar un idiot mai poate gira prin votul lui vreunul din clanurile de mafioti care se autointittuleaza partide.

Iar mutra de tigan borat a lui Simion, lipita pe mai toate gardurile in Timisoara desi campania e gata de o luna, imi trezeste dorinta de a-l spulbera cu o mitraliera. Pe el si pe toti fascistii care il sustin

Wanda89 a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:37 )

@Obs.
De acord. Ești, totuși, prea ermetic pentru cititorii și comentatorii uzuali.

Zdreanță a spus: (iulie 2nd, 2024 at 19:51 )

Ce să faci?La români pericolul vine întotdeauna de la cei mici(Vadim,Diaconescu,Șoșo,Simion),cei mari doresc binele norodului,lucru dovedit în anii de glorie ai României de după revoluție.Noi nu putem funcționa fără ei,veșnici oportuniști ai capitalismului de speculă,vânzătorii de iluzii supun poporul străinilor prin legi europene.Dacă nu ești pro-european sau pro-SUA ,dacă nu răspunzi afirmativ opțiunilor lor riști să ajungi anatema.YOU SPEAK ENGLISH?DU SPRICHST DEUTSCH?Cam aceasta este logica patriotismului european.Noi nu putem semăna ,recolta ,bate cuie,scoate cuie fără ei,ritmul este impus,cei care nu răspund afirmativ să plece în Rusia sau pe unde vor.Hai cu democrația,pardon globalizarea.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara

Licitația de 33 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente IT și digitale pentru dotarea școlilor timișorene a fost lansată. Primăria Timișoara caută firme care să ofere echipamentele specifice, după ce a câștigat o finanțare imensă din PNRR. Vizate pentru dotare sunt școlile și liceele din oraș. În total, vor fi șapte loturi cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut clar partida cu americanca Coco Gauff, în turul secund al turneului de mare şlem de la Wimbledon. A fost 6-2, 6-1 pentru numărul 2 mondial în 65 de minute. Anca încheie astfel o săptămână excelentă pe iarba londoneză în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au ca scop oferirea copiilor a unor condiții de învățământ de calitate. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 au fost finalizate lucrările de reparații interioare și exterioare la o unitate de învățământ unde nu s-au mai efectuat intervenții de foarte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția celor interesați de a vedea Timișoara din altă perspectivă, de către organizatorii FLIGHT Festival.  FLIGHT Hidden Treasures eveniment atașat festivalului cu același nume, e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului. Iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această săptămână, în Iulius Town, viziunea tinerilor asupra lumii contemporane va fi reflectată prin creațiile vestimentare ale absolvenților programului de studiu Modă – Design Vestimentar, în cadrul Galei MDVTM 2024. Tot în zona creației, cei mici sunt așteptați la Atelierul de Creație, dar și la o sesiune distractivă de face painting. În continuare meciurile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Creații vestimentare realizate de absolvenții Universității de Vest, ateliere de creație și sesiuni de face painting pentru copii, în Iulius Town
Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au ca scop oferirea copiilor a unor condiții de învățământ de calitate. La Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 au fost finalizate lucrările de reparații interioare și exterioare la o unitate de învățământ unde nu s-au mai efectuat intervenții de foarte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara
Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut clar partida cu americanca Coco Gauff, în turul secund al turneului de mare şlem de la Wimbledon. A fost 6-2, 6-1 pentru numărul 2 mondial în 65 de minute. Anca încheie astfel o săptămână excelentă pe iarba londoneză în care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul
Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția celor interesați de a vedea Timișoara din altă perspectivă, de către organizatorii FLIGHT Festival.  FLIGHT Hidden Treasures eveniment atașat festivalului cu același nume, e conceput ca o descoperire a periferiei Timișoarei, a locurilor ascunse, a poveștilor nespuse ale orașului. Iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO
Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu emiterea rovinietelor va duce la întreruperi temporare de funcționare a acestuia. În aceste condiții, traficul vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei în acest interval de timp poate fi îngreunat.  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează utilizatorii rețelei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului
Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi locuințe și case este satisfăcută de către constructori. Datele oficiale arată că numărul de noi locuințe finalizate în primul trimestru al anului în curs a fost de 1112. Adică aproape același număr de locuințe finalizate ca și în primul trimestru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș
Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara, perioadă în care cei peste 140.000 de absolvenți au dus prestigiul Politehnicii peste tot în țară și în lume, conducerea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO
Potrivit sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, peste jumătate dintre români sunt de părere că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie un lider politic independent de partidele politice. Profil președinte. Independent vs. reprezentantul unui partid politic 54.4% dintre români sunt de părere că viitorul președinte al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Românii îşi doresc un preşedinte independent politic. Sondaj  INSCOP
Licitația de 33 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente IT și digitale pentru dotarea școlilor timișorene a fost lansată. Primăria Timișoara caută firme care să ofere echipamentele specifice, după ce a câștigat o finanțare imensă din PNRR. Vizate pentru dotare sunt școlile și liceele din oraș. În total, vor fi șapte loturi cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se caută furnizori pentru echipamente IT în valoare de 33 de milioane de lei. Vor fi folosite la dotarea școlilor din Timișoara
Top