Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, propune conducerii centrale a partidului o nouă soluție privind constituirea listei pentru alegerile europarlamentare. El spune că aceasta ar trebui votată, în mod secret, în toate filialele județene ale partidului. Și asta în numele democratizării PNL.
Nu e un secret, că în filiala PNL Timiș pe care o conduce, Nicolae Robu nu dă doi bani pe democrație, toate deciziile fiind luate într-un grup extrem de restrâns de trei-patru oameni. Cu toate acestea, Nicolae Robu cere democrație la nivelul central al partidului, mai ales în privința constiuirii listei pentru alegerile europarlamentare. „BPJ Timiș cere conducerii PNL, cu respect, democratizarea deciziei asupra listei de candidați la alegerile europarlamentare”, este titlul unei postări pe Facebook a președintelui PNL Timiș.
Din start, el admite că partidul întâmpină mari dificultăți la constituirea acestei liste. „Nu pentru că nu ar avea candidați valoroși, ci, dimpotrivă, pentru că are prea mulți! Nu mai puțin de 49 și-au depus candidatura! De la membri vechi, consacrați, inclusiv foști președinți, inclusiv primari cu multe mandate în spate -deci: cu apreciere și susținere în comunitățile lor, cu un bun nume inclusiv la nivel național, dobândit prin ce-au lăsat în urma lor-, la tineri valoroși, îndreptățiți și ei la o șansă de afirmare”, arată Robu.
El consideră că este foarte greu – „eu cred că imposibil!” – să fie luată o decizie la nivelul conducerii partidului, care să nu creeze disensiuni. Astfel că vine cu propria propunere, căreia pentru a -i da mai multă putere, spune că este împărtășită de BPJ Timiș.
„Eu și colegii din BPJ Timiș considerăm că soluția înțeleaptă, de natură să ne permită ieșirea din impas este DEMOCRATIZAREA DECIZIEI. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Județene ale partidului, urmând ca poziția pe listă să fie dată de numărul de voturi obținut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esențial în orice alegeri -ei sunt TOȚI membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanță, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în față o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credință ar fi ea făcută!”, a scris Robu pe Facebook. El mai spune că toți primarii înscriși în competiție ar trebui să beneficieze de locuri eligibile “pe de o parte pentru că au capacitatea de a atrage voturi, prin ei înșiși, dar și prin colegii lor Primari care se vor mobiliza în plus față de cum ar face-o oricum, în gest de firească solidaritate colegială, dar pe de altă parte, ca răsplată pentru toată contribuția lor întinsă peste ani la prestigiul și implicit la rezultatele partidului”. După cum se vede, votul democratic și secret are totuși o limită: până la primari!
Comentarii prin facebook