Nu lipseşte ceva din ilara poveste a consilierei Ana Munteanu şi ratatul ei „flagrant”?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Liderii USR Timiş au închis cum au crezut ei de cuviinţă povestea pe alocuri grotescă a descinderii colegei lor Ana Munteanu într-un hotel. Pentru a nu risca o şi mai mare şifonare a imaginii formaţiunii, s-a decis suspendarea din partid a „justiţiarei” pentru o perioadă de un an. Şi totuşi din întreaga poveste parcă lipseşte ceva, dincolo de acest deznodământ, pe care unii l-au salutat, alţii l-au considerat prea blând, iar alţii prea drastic.

Decizia vine după ce, timp de o săptămână, Ana Munteanu a fost cel mai terfelit şi linşat politician român, întrecându-l chiar şi pe colegul Vlad Voiculescu. Parcă a fost un concurs naţional de jigniri la adresa ei, din care n-au lipsit fake news-urile. Cum ar fi acela, că ar umbla cu un tricou având chipul Anei Pauker. Ori cei care au dat de bună fotografia în cauză ori sunt rău intenţionaţi, ori imbecili. În fine, ca să mulţumească multă lume, poate trebuia ca USR-ista să fi fost arsă pe rug în Piaţa Operei, nu suspendată din partid pentru un an. Oricum, dacă fura un hotel, iar nu descindea în el cu un grup de jandarmi, nu era atât de blamată.

Din capul locului, trebuie spus că gestul consilierei a fost unul exaltat şi pe alocuri penibil. A dat dovadă de un exces de zel şi în mod cert şi-a depăşit cu mult atribuţiile. A fost şi o disperată fugă după imagine – caracteristică multor politicieni – care s-a întors acum împotriva ei, transformându-se într-un episod destul de ridicol. Dar nu e primul politician care nu are simţul ridicolului, am avut timp de opt ani un primar care nu s-a jenat de aşa ceva. Nu ştiu dacă s-a sfătuit cu cineva înainte de-a lua acea iniţiativă sau a făcut-o de capul ei. E clar însă că dacă cineva a încurajat-o nu i-a vrut binele şi nu-i e prieten. Chiar „regia” cu clienţi falşi a fost caraghioasă, desprinsă parcă din filme comico-poliţiste de categoria B.  În fine, actriţă ca formaţie, Ana Munteanu a jucat un rol foarte prost sau s-a lăsat influenţată să joace în acest rol. Ce poate să-şi aducă în sprjinul acţiunii sale este doar o mare doză de naivitate.

Dar de aici la linşajul public la care a fost supusă e cale lungă. Şi am pierdut şi esenţialul poveştii. Se încălca sau nu legea la hotelul respectiv? Ei bine, răspunsul pare să fie da, oricine poate merge să consume ce vrea acolo, după ce i se face o cazare fictivă. Este singurul local din oraş unde se întâmplă acest lucru? În mod cert, nu. E de interes acest lucru? Pentru unii da, pentru unii nu. Fiindcă la noi „descurcăreţii” sunt ridicaţi pe piedestale. Nu mai intru în istoria imobilului în cauză, construit de un fost city manager al oraşului în timp ce ocupa această funcţie, în perioada lui Nicolae Robu. Şi s-a ridicat, spun multe voci, nu tocmai legal. A fost singurul care construit ilegal? Evident, nu.

Ulterior, imobilul a fost vândut actualului proprietar. Care patron a solicitat pentru firma sa ajutor financiar de la primărie, pe motiv de pandemie, lucru care pare să fi condus la „descinderea” consilierei. Ori pandemia a lovit toate firmele HORECA din Timişoara, nu doar pe cele mari. Cei mici nu ar trebui ajutaţi? Nu ar trebui făcută o schemă de ajutor în favoarea tuturor, mari sau mici, nu doar a celor obişnuiţi să găsească „scurtături” la autorităţi? Indiscutabil, industria HORECA  a trecut printr-o perioadă extrem de grea, cu imense pierderi. Dar tocmai de aceea, e normal să fie ajutaţi doar „descurcăreţii”, iar alţii lăsaţi să „moară”? Nici asta nu-i o problemă?

A fost acţiunea USR-istei securistă, aşa cum a tot fost acuzată? Un prieten germanofil şi cunoscător al problemei îmi povestea că actuala rigurozitate germană s-a construit în ani şi pe baza unor mici delaţiuni de acest gen. Prin coerciţie şi amenzi au învăţat şi nemţii (mă rog, locuitorii Germaniei, fiindcă după război au ajuns, de exemplu, foarte mulţi turci în această ţară) să respecte legea şi regulile. În consecinţă, a greşit Ana Munteanu? Cu siguranţă da, şi acum plăteşte pentru asta, poate prea mult, poate prea puţin. Dar prea ocupaţi să sancţionăm derapajul ei, mai toată lumea a „uitat” să verifice dacă lucrul semnalat de ea este real sau nu.

P:S. În timp ce o parte din media s-a ocupat în aceste zile s-o linşeze pe consiliera timişoreană, prin spitale au început să moară oameni, fiindcă refuzau oxigen, la indicaţiile preţioase ale unei doctoriţe din Oradea. Doctoriţă imens promovată şi lăudată de exact aceeaşi media „oripilată” de „Ana Pauker”.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

vasile popescu a spus: (martie 27th, 2021 at 08:22 )

Autorul are cateva observatii corecte.
Dar uita aspectele penale ale actiunii si, mai ales, implicarea si a altor autoritati – prefectul si jandarmeria.
Iar concluzia cu doctorita de la Oradea este nepotrivita.
Nici nu are legatura si este rau intentionata – nimeni nu a acuzat-o de malpraxis si nimeni nu ia obligat pe pacienti sa ia decizia in care cred. La fel de bine puteau lua si decizia de a nu merge la spital sau alte masuri in care cred.

Gugu Traian a spus: (martie 27th, 2021 at 08:52 )

Chiar asa dle. ziaristu’? Sa comparati pe dl. EX.Primar Robu cu……?Sau poate ca pentru o prima (fara numar) merita !

Nelu a spus: (martie 27th, 2021 at 10:27 )

Lipseste.
Lipseste parerea lui Robu despre asta sa se hraneasca oligofrenii cu ea si mai lipseste informatia despre cuantumul amenzii date de catre jandarmerie localului. Oh, wait, nu i-a amendat, ca domnul proprietar are pile sus puse. Deci doar noi, p*limea, suntem amendati.

Aurel R a spus: (martie 27th, 2021 at 11:11 )

O asemenea justificare mustește de subiectivism, recunoaște că a greșit dar altcineva e de vină. Și evident dacă era invers (un consilier local ProRomânia sau PSD) autorul ar fi spumegat în voie. Iar referința la doctorița de la Oradea e din cauză de ordin de la centru, absolut pe toate site-urile o înfierează proletar toți acoperiții. Tot e bine, putem folosi povestea pe post de hârtie de turnesol, vedem băieții cu misiune în presă.
Sictir!

Dan a spus: (martie 27th, 2021 at 14:30 )

Bun articolul, păcat de sfârșit. Ai dat cu mucii în fasole. Scrie despre ce cunoști nu despre ceea ce ai impresia că știi

Rumburak a spus: (martie 27th, 2021 at 15:07 )

Trebuie observata și frustrarea marxista a domnișoarei ca la acel restaurant se vinde friptura cu 400 lei, fără a preciza amanuntul ca nu este vorba de vaci eutanasiate ci de carne de vita din argentina.

qq a spus: (martie 27th, 2021 at 17:38 )

dar holocaustul a fost tot rigurozitate nemteasca, domnu’ autor?

neo a spus: (martie 27th, 2021 at 19:00 )

– „Ministrul Sănătății și soțul său, implicați în afaceri controversate cu măști anti-Covid ”
-„caci termenul de predare initial, planificat pentru anul 2011, a fost demult depasit. Din cauza unor neconformitati tehnice la sistemul de iluminat, de protectie impotriva incendiilor si transport al bagajelor, termenul a fost amanat pentru 3 iunie 2012. Si costurile s-au ridicat in nori, la 4,3 miliarde de euro, cu 1,8 miliarde mai mult decat estimarea initiala.(aeroportul Berlin) ”

Daca veneau peste redactie cu jandarmii erai tot asa de calm ? Nu justifica nimic actiunea lor de cacat

Ion a spus: (martie 27th, 2021 at 19:52 )

Da. Holocaustul s-a făcut cu rigurozitate tipic germană. Oricine a citit două cărți despre al Doilea Război Mondial știe acest lucru.

Și tot da, în Germania reclamația a avut un rol esențial în modelarea țării așa cum este ea astăzi.

Care e adevarul oare? a spus: (martie 28th, 2021 at 15:43 )

Precizati in articol ca un city manager din „perioada lui Robu”a construit imobilul. Cine anume?
Afirmati ca sunt multe voci care spun ca imobilul a fost construit ilegal. Cred ca aveti niste dovezi in acest sens din moment ce publicati aceasta afirmatie.
Care sunt acestea?
Mentionati faptul ca patronul hotelului a solicitat primariei „ajutor financiar pentru firma sa”. Oare chiar asa o fi?
Ca eu am inteles ca este vorba despre o reducere a chiriei imense care trebuie platita primariei pentru o alta locatie, in care de luni bune nu mai functioneaza nimic si despre care dumneavoastra omiteti sa amintiti.
Adica ati cam amestecat lucrurile astfel ca, fiecare sa priceapa ce o vrea sau ce poate. Exact asa cum l-ati introdus in poveste si pe prietenul germanofil cunoscator al problemei ??? si pe doctorita de la Oradea, ca pana la urma vina Anei sa para aproape inexistenta.
De fapt cine e Ana?

Maci a spus: (aprilie 2nd, 2021 at 17:17 )

Poate ca explicatia actiunii ilegale de la restaurantul acelui hotel a consilierei Ana Munteanu poate fi gasita in declaratia ei de avere de pe site-ul Primariei Timisoara?

In 2020 a fost platita de firma Bega a fratilor Cristescu ca manager de proiect, plus o suma si mai mare (63.864 lei) ei ca PFA pentru Consultanta relatii publice.
Intrebati-o domnule ziarist in ce a constat aceasta consultanta si cui a fost acordata?
S-ar fi dus cu jandarmii in control si la un hotel apartinand fratilor Cristescu?\

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. În componență integrală, cu toți liderii naționali ai partidelor componente, alături de localii Dominic Fritz, Alin Nica sau Ligia Dugulescu, reprezentanții alianței au umplut Sala Constantin Jude pentru un show cu lumini colorate, muzică live și discursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare 1 a societății RETIM, care în ultima săptămână fie nu au lucrat, fie nu au respectat programul de colectare a deșeurilor, conducerea companiei a luat unele măsuri. Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale și cele europarlamentare. În componență integrală, cu toți liderii naționali ai partidelor componente, alături de localii Dominic Fritz, Alin Nica sau Ligia Dugulescu, reprezentanții alianței au umplut Sala Constantin Jude pentru un show cu lumini colorate, muzică live și discursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale
Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului Bănățean, în organizarea Asociației Chinologice Române a județului Timiș, au loc mai multe concursuri de frumusețe, la care vor participa câini din 146 de rase. Cele două zile vor fi pline de evenimente. Orarul în care acestea au loc este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice
Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la bugetul local, a ajuns în faza turnării fundațiilor pentru peluza 2. Urmează pregătirea zonei unde va fi tribuna VIP. Primăria a anunțat că s-a ajuns deja în etapa de realizare a fundațiilor tribunelor. În această perioadă, în zona viitoarei peluze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto
Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei din Badea Cârţan, iar persoana care l-a ocupat ilegal percepea o taxă de parcare, după ce a împrejmuit terenul. Pe terenul recuperat va fi amenajată o parcare, a anunţat primarul Dominic Fritz. “Știți parcarea îngrădită, ”privată”, de lângă piața din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”
Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare 1 a societății RETIM, care în ultima săptămână fie nu au lucrat, fie nu au respectat programul de colectare a deșeurilor, conducerea companiei a luat unele măsuri. Deși nu au fost respectate procedurile legale și exista un contract colectiv de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă
UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă cum este viaţa de student. Astfel, institutul de învăţământ cu peste 100 de ani de istorie va demara un proiect inovator în următoarea perioadă. Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le șansa de a experimenta viața de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită
Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au reținut un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. În fapt, chiar miercuri, polițiștii au fost sesizați de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Găinar” prins, după mai multe „lovituri”
Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține primăriei. Transferul se face sub forma delegării gestiunii prin atribuire directa a  activităților necesare  întreținerii și exploatării, fără organizarea unei licitații în vederea găsirii unei firme care să preia această funcție. Deocamdată, cei de la Horticultura vor trebui să dea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile
Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de Caius Ovidiu Merșa, un antropolog culinar și expert în artele culinare. În următoarele două săptămâni, până în 22 mai, persoanele interesate pot contribui la documentul care va prezenta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Top