Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara a organizat cea de a șasea ediție a Atelierului „Micii Arhitecți”. Acțiunea are loc în cadrul proiectului „SEE 914- Think green. The culture of sustainable urban development”, tematica a fost legată de arhitectura verde, atelierul purtând, de altfel, și numele „Micii Arhitecți ecologiști”.
Peste 50 de copii de la Școala Gimnazială Topolovățu Mare au luat parte la acțiunea găzduită de Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism începând din 20 iunie.
Împreună cu cadrele didactice și profesorii din cadrul facultății, Cristina-Maria Povian, Andreea Anghel și studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, copiii au învățat despre fațade verzi, căsuțe sustenabile și modul în care diferite materiale pot fi reciclate pentru a putea fi transformate în alte clădiri.
Pe lângă noțiunile noi învățate, elevii au avut în program și activități practice, realizând căsuțe pentru păsări sau insecte, aplicând astfel cunoștințele dobândite.
Atelierul a avut ca scop promovarea arhitecturii sustenabile, a legăturii cu natura, folosind, pe cât posibil, materiale reciclabile. La final, copiii au votat cele mai frumoase căsuțe și au fost recompensați cu diplome. Căsuțele pentru insecte și cele pentru păsări urmează să fie montate în jurul școlii din Topolovățul Mare.
De asemenea, elevii au vizitat Facultatea de Arhitectură și Urbanism, au stat de vorbă cu decanul acesteia, conf.dr.arh. Cristian Blidariu, și au vizionat machetele realizate de studenți
Totodată, „micii arhitecți” au făcut cunoștință cu campusul UPT, Stadionul Știința, Parcul Facultății de Mecanică și cu Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.
Comentarii prin facebook