Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz

Alin Nica

Alin Nica

Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș.

El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, o „aripă” desprinsă din PNL în urmă cu câțiva ani. Nica anunțase deja că va merge înainte ”într-un proiect de dreapta”. Rămas la stadiul de simplu membru PNL, fostul președinte al filialei Timiș, până ieri, el a spus despre ceea ce a pățit la București că a fost doar ”o execuție în stil golănesc, pe care nu am cum să o calific altfel, nu a mea, a Timişoarei şi Tmişului pentru că  practic negând dreptul liberalilor de a avea şansa de a candida şi de a  contracandida stânga aici în judeţul Timiş,  ”.

Rămas fără nominalizarea la o candidatură la un nou mandat de președinte CJT, Nica se gândește dacă merge mai departe și va candida ca și independent sau în cadrul unui proiect politic. Decizia nu o va lua înainte de a discuta cu cei care vineri îi erau alături, primarii liberali timișeni. El e sigur că sentimentul anti-Simonis se păstrează în continuare.

Toți colegii nu vor susține candidatura domnului Simonis pentru că asemeni mie, cum am declarat ieri, că mai bine îmi tăiam o mână decât să semnez pe depunerea candidaturii din partea PNL a domnului Simonis, la fel vor face și colegii mei, indiferent de decizia pe care o vor lua ei, vor susține un candidat de dreapta în localitățile lor (…) Chiar de ar fi să plec acasă eu rămân mulţumit şi bucuros că nu am plecat capul dictatelor de la Bucureşti şi că am spus-o foarte franc şi ieri şi săptămâna trecută, Timişul şi Timişoara nu sunt de vânzare domnilor de la Bucureşti ”, a declarat, miercuri, Alin Nica.

S-a întâlnit cu Ludovic Orban, dar spune că are în vedere și o discuție cu Dominic Fritz, cu care nu a avut deloc o relație extraordinară. De voie, de nevoie, e singura structură de dreapta funcțională, spune Nica.

M-am întâlnit cu Ludovic Orban, discutăm cu toți cei care pot fi interesați de un astfel de proiect, care doresc să continue acest proiect în Timiș și să ofere o șansă dreptei aici, în Timiș, dreptei reale. (…) Voi discuta și cu Fritz, eu sunt deschis și la această discuție pentru că e nevoie de o coagulare a tuturor celor care se opun acestor dictate de la București. Acum, singurul exponent al dreptei în Timiș și Timișoara o reprezintă această alianță”, a mai subliniat fostul șef al PNL Timiș.

Aici situația se complică, Forța Dreptei e în alianță cu USR pentru Timiș, iar USR a desemnat deja un candidat la șefia CJT, în persoana lui Nicu Fălcoi.

Despre Nicolae Robu, care nu e deloc străin de mișcarea care l-a făcut simplu membru, Nica spune că prin aceste manevre și-a redus semnificativ șansele la un nou mandat de primar. La pachet cu acesta, Nica i-a pus la capitolul dușmani și pe doi dintre adversarii săi tradiționali, Marilen Pirtea și Alin Popoviciu, ultimul chiar dat afară din partid de el în urmă cu câțiva ani.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Aoleooo a spus: (martie 27th, 2024 at 14:10 )

Ba nesim…ule, ai ajuns sa te milogesti de Orban si Fritz?
Acum vede lumea ce caracter de mizerie ai.
Te potrivesti de minune cu Pleata Vopsita 🙂
Sa nu mai auzim de tine!

Dan a spus: (martie 27th, 2024 at 14:14 )

Sper sa nu accepte Fritz sa recicleze deseuri (ca sa ma exprim elegant). Ar fi o mare greseala dupa toate mizeriile facute de Nica.

Nica imaculata a spus: (martie 27th, 2024 at 14:28 )

Daca Fritz se combina cu acest nica in drum am terminat o cu mersul la alegeri. Sobolanii astia de la pnl tre adunati și stârpiți! Blaga rares b robu groza gorghiu ciuca popoviciu etc.

Daniel a spus: (martie 27th, 2024 at 14:44 )

Poate să uite că USR-ul nu vor renunța la specialul lor, candidat la această funcție.

Omul are un proiect de dreapta, dar constată în același timp că există un pol de dreapta, cu candidat desemnat.
În concluzie, să aștepte dezastrul PNL după primele alegeri și să înerce să revină. Sau să se plimbe prin piață, poate-l REPERează cineva… Poate să candideze ca independent mascat (din partea AUR). Nu mai are mult timp de gândire. Cât mai are primari. Cât nu l-au zburat de tot din PNL.
Greu pentru dl Nica. S-a scuipat cu Robu, nu s-a înțeles cu Tabără, de Pirtea, ce să mai spun, nu s-a înțeles cu toți primarii PNL, l-a împuns pe Fritz, l-a acceptat apoi pe Robu, n-a unit, nici n-a lichidat alte facțiuni mici din PNL, nu și-a creat o platformă de popularitate în județ, n-a apărut public cu o echipă puternică în spate, n-a tras tare din primul an pentru investiții de scos ochii electoratului, a acceptat amputarea bugetului pentru Timișoara-capitală culturală, a fost prea sigur pe el că va fi candidatul USL etc. etc. etc.

Dan A. a spus: (martie 27th, 2024 at 16:20 )

Cred ca o primarie cu Fritz primar si Nica viceprimar n-ar fi chiar rea. Totul e sa nu-si aduca Nica cu el si intelectualii care nu sunt in stare sa copieze cu manutza lor un test de angajare falsificat.

Nelu a spus: (martie 27th, 2024 at 16:26 )

Du-te ba cu tot cu dreapta ta si cu vrajelile astea pentru nostalgici din alte secole. Tu ai aproape 2 hectare de pamant in intravilanul din dudesti si 3 vile care insumeaza 800mp locuibili, pe care le-ai obtinut fiind BUGETAR TOATA VIATA si vorbesti de politici si alte dume di astea. Tu la puscarie ar trebui sa fii, coruptule!

Nemo a spus: (martie 27th, 2024 at 16:50 )

Sunt curios cine merge cu Nica, care timp de patru ani a făcut mucii praf. In 2020 era cat pe ce să rupă PNL în două ca să facă pe placul aripii PDL din PNL, iar când a ajuns la ciolan nu a fost în stare ca împreună cu ălălalt neputincios de la primăria Timișoara, să facă ceva constructiv măcar pentru cei care l-au votat.
Chiar dacă a câștigat președinția Consiliului Județean, a stat ca blegul să se pișe pe rand pe el Gorghiu, Orban, Câțu si cel mai grav Simonis, și asta nu o dată, de nenumărate ori în ultimii patru ani
Și dacă pleacă, pleacă la alt looser Orban, un nimuric după același calapod că și Nica.

Gogu a spus: (martie 27th, 2024 at 18:07 )

Daca ar avea onoare ar ieși din politică ,și așa are sacul plin .Nu e prima oară cînd PNL își taie craca .

Wanda89 a spus: (martie 27th, 2024 at 19:35 )

@diversi comentatori indignați de o eventuală combinație a usr cu Alinnica.

Fritz/USR Timișoara s-au combinat deja cu PMP. Au pierdut deja măcar votul meu. Câștigau lejer fără prosteala asta de alianță.

Ion a spus: (martie 27th, 2024 at 20:41 )

Hai că-i bine, acum chiar aveam o sansa sa scapam de PSD.

1. Cu Nica in alianta PSD/PNL
a).. castiga 100% Nica un nou mandat … 50-52% (in 2020 a avut 40%)
b) sansele lui Robu erau maricele dupa dezastrul Fritz … erau pe la 50-50 …

2. Cu Nica Out total si cu Simonis candidat la CJT

a) castiga 100% Simonis cu vreo 45% … Falcoi cu vreo 25% Aur si restul …
b) Fritz are o sansa mica in plus pe fondul degringoladei in PNL …dar atentie…un om pe tusa nu valoreaza mult … deci un 51-49 sanse pt Fritz, oricand intorcandu-se situatia.

3. Cu Nica candidat la Alianta Dreptei (cea mai buna solutie pentru noi cei anti PSD/PNL si dezamagiti de USR…

a) Nica castiga CJT 37-40% … cu ajuotrul primarilor PNL, Simonis vreo 30% .. ca e totusi alianta PSD/PNL…sunt multi prosti.
b) Fritz castiga lejer cu ~ 42% … Robu ~ 35%

Deci, pentru binele comun… Alianta Dreapta Unita poate castiga ambele functii, primaria TM si CJT… cu Falcoi candidat….Simonis este castigator, insa el si PSD sunt raul cel mai mare. Asa ca Alin Nica trebuie pus candidat la ADU, chiar daca poate nu merita ca om, e raul cel mai mic.

CANAL a spus: (martie 27th, 2024 at 21:44 )

Da’ cu MarianVasile si cu Ben Oni Ardelean nu intra in discutii? Ca si aia „e de dreapta”. Si toti au niste „proiecte” pe care trebuie sa le implementeze din posturi publice de top, pentru noi. Ca sa ne ajute pe noi si sa fie „stabilitate”. Pacatoasa specie asta cu „urmasii lui Bratianu” si „meritocrati”. Apropo, la AUR nu s-a gandit inca niciunul? Ca am inteles ca AUR sunt de viitor. S-ar putea sa le placa unele „proiecte” ale pesedistilor penelisti pedelizati. Eu zic ca merita incercat si la AUR. Nu stii niciodata ce poate iesi. Mai ales ca a iesit bine „combinatia” cu pedeleul lui baseanu. Era tot un fel de „coalitie”, doar ca i-ati spus „fuziune”. Si de atunci va merge tot mai bine. Era sa uit, cate „placute suedeze” va da „ciuma rosie” saptamana asta? Va ajunge la toti „urmasii lui Bratianu”? Daca nu va ajunge, stati linistiti ca saptamana viitoare o sa schimbati „placutele suedeze” intre voi, pana face „ciuma rosie” unele noi. Sa le impartiti „meritocratic”. Ce este si karma asta dom’le. Nu e chiar „instant karma” dar este mai bine mai tarziu, decat niciodata. Succesuri tuturor.

ioana a spus: (martie 27th, 2024 at 22:31 )

Nu o sa fie acceptat de Dominic in partid.

Doar daca isi face propriul sau partid sau intra in factura rupta din PNL Timis, Partidul Liberal Timis si poate asa intra si el in sustinerea primarului. Sau Forta Dreptei a lui Orban.

Greu de crezut avand in vedere ca doar dupa ce a fost decapitat la Bucuresti a ajuns sa se gandeasca la Fritz ca fiind o optiune. Vai si amar. Halal coloana vertebrala au asa zisii pnlisti.

Un USR-ist a spus: (martie 28th, 2024 at 08:00 )

draguță wanda89, ți-am spus și ieri că nu este necesar să votezi. Nu pricepi ?

Kuku a spus: (martie 28th, 2024 at 10:51 )

@canal. Ai dreptate AURUL e viitorul dar nu în politica ci in investitii. Inflatia globalizata a dus surul la cea mai mare cotație avuta vreodată în istorie.

bla a spus: (aprilie 1st, 2024 at 14:00 )

Se intoarce roata! In 2020 au avut intelegere cu USR si au pus viceprimar PNL (Tabara). Din acel moment au inceput sa boicoteze tot ce facea Fritz si sa incerce sa blocheze orice proiect. Culmea ca USR nu a „intors” armele nici dupa ce alianta PNL-PSD a devenit oficiala, l-au lasat pe Tabara sa continue ca vice-primar din dorinta de a face lucruri pentru Timisoara chiar daca PNL si Nica au continuat sa critice tot ce fare USR. Si acum Nica vrea sa se alieze cu Fritz ? Penibil !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga 2. Echipa pregătită de Sorin Bălu s-a impus în anteneultima eatpă din play-off în faţa echipei CSM Deva. Chiar dacă anterioarele patru partide s-au terminat la egalitate, de această dată bănăţeanii au „spart gheaţa”. A fost 3-1 pentru gazde, toate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical. În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face asta doar ca să-i strice lui Dominic Fritz calculele, dar Moș se pregătește pentru începutul campaniei electorale făcând declarații curajoase. „Vreau să vin în fața timișorenilor cu angajamente precise și termene clare pentru realizarea proiectelor propuse. Dacă la finalul termenelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”
Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social derulează o campanie de informare cu privire la oportunitățile oferite de învățământul dual. În cadrul campaniei, vor fi organizate sesiuni de informare în școli din Timișoara și județ și vor fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional
Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai mare investiție din istoria sistemului medical timișean: aproape 250 de milioane de euro, finanțare asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.  “Să aducem această mare investiție aici a reprezentat cea mai grea luptă pe care am dus-o pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea
Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic. Cei de la DRDP nu uită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei
Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în Cehia, la etapa finală a Central and Eastern European Moot Competition, un prestigios concurs științific studențesc în domeniul dreptului Uniunii Europene. Aflat la a 29-a ediție, organizat de către Juris Angliae Scientia – British Law Centre, în cooperare cu Curtea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition
Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 290 din 19 decembrie 2023, privind aprobarea tarifelor de interes județean și a prețurilor de pornire la licitații pentru anul fiscal 2024. Acesta se referă la propunerile de modificare a tarifelor de pornire a licitațiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ
Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ. Cetățenii implicați civic sunt invitați să susțină această inițiativă. Termenul limită pentru înscriere, atât pentru membrii comisiei cât și pentru parteneri, este 13 mai 2024, ora 22:00....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ
Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Derulat sub...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT
Top