După București, Timișoara este al doilea din țară după cantitatea de cartofi prăjiți comandată pe una dintre platformele de comenzi de mâncare din Româna, arată datele analizate cu ocazia Zilei Internaționale a Cartofilor Prăjiți. Trendul este condus de loaded fries, versiunea cartofilor prăjiți care sunt comandați ca fel principal pentru prânz sau cină.
În ceea ce privește cartofii prăjiți, cel mai des aceștia se găsesc în combinație cu burgerii, shaorma sau gyros, iar această preferință e susținută de creșterea anuală de 16% pentru comenzile de mâncare care conțin acest preparat.
Din totalul comenzilor care conțin cartofi prăjiți, 70% sunt plasate din 3 orașe: București (38% dintre comenzi), Timișoara (17%) și Cluj-Napoca (14%).
Recordul pentru cea mai mare comandă cu peste 50 de porții de cartofi prăjiți a fost înregistrat la Craiova, într-o zi de vineri, la ora 18:00 și a avut o valoare totală de 8.490 lei.
În luna aprilie a acestui an a fost atins un număr record de comenzi de cartofi prajiți, iar dacă ne raportăm la zilele preferate în care românii aleg acest fel de mâncare, 86% dintre acestea au fost plasate în timpul săptămânii și doar 14% aleg să mănânce cartofi prăjiți în zilele de weekend. Vineri e ziua care intră mereu în top pentru comenzile care conțin cartofi prăjiți.
Orele de vârf sunt 19:00 și 12:00. Pofta de cartofi prăjiți atinge apogeul la cină: 34% dintre clienții Tazz aleg acest preparat seara, în timp ce alți 29% comandă după- amiaza, 28% la prânz și doar 8% la micul dejun. Cel mai comandat sos alături de cartofii prăjiți rămâne cel de usturoi, iar băutura preferată, Coca Cola.
Comentarii prin facebook