În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate, pe baza trimiterilor de la medicii de familie sau de la medicii specialiști aflați în contract cu CAS, în ambulatoriu, în spitalizare de zi sau continuă, dar și pentru servicii medicale paraclinice, de laborator sau imagistică.
Accesul la consultații se face în trei pași simpli: pacienții obțin un bilet de trimitere de la medical de familie sau specialist, se programează online sau prin Call Center (la numărul de telefon 0219268), specificând că doresc servicii decontate de CAS, și se prezintă la policlinică pentru a beneficia de consultație.
„Previne, nu trata! Este vital ca pacienții noștri să poată depista din timp eventualele problem de sănătate cu care se confruntă. Tocmai de aceea, pentru noi, prevenția joacă un rol major. Nu lăsați timpul să treacă, până în faza în care boala este deja într-un stadiu avansat. Mai ales că serviciile medicale sunt și decontate prin CAS, investigațiile trebuie făcute periodic, conform cu recomandările medicale.” Corina Ban, Medic specialist Medicină Generala, Policlinica Banat.
Policlinicile Regina Maria sunt dotate cu echipamente moderne pentru a asigura diagnosticări rapide și tratamente eficiente. În plus, echipa de specialiști oferă asistență medicală de înaltă calitate, după cum o demonstrează și recenziile pacienților care au beneficiat de serviciile policlinicilor.
Ambele policlinici din Timișoara sunt situate in locații accesibile și moderne, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care au nevoie de ajutor, indiferent de locul ales.
Policlinica Iulius Town se află în incinta centrului comercial Iulus Mall, la etajul 1. Aici sunt 9 specialități în contract cu CAS:
* Ortopedie
* Neurologie
* Dermatovenerologie
* ORL
* Pediatrie
* Pneumologie
* Endocrinologie
* Hematologie
* Oftalmologie
Policlinica Banat este situată pe Calea Martirilor 1989, nr. 1-3-5, aici sunt 13 specialități în contract cu CAS:
* Gastroenterologie
* Psihiatrie
* Endocrinologie
* ORL
* Oftalmologie
* Ortopedie
* Cardiologie
* Urologie
* Pediatrie
* Alergologie și imunologie
* Dermatovenerologie
* Medicină de familie
* Pneumologie
Indiferent de tipul de consultație medicală de care aveți nevoie, echipele medicale din policlinicile REGINA MARIA sunt pregătite să ofere asistență specializată pentru afecțiuni din cele mai diverse arii medicale. Astfel, orice problemă de sănătate, de la dureri articulare sau migrene până la dificultăți respiratorii și afecțiuni cardiovasculare, poate fi abordată cu profesionalism și atenție.
Totodată, ținând cont de importanța prevenției și a screeningului, accesul la consultații și investigații gratuite le permite oamenilor fie să se asigure că sunt perfect sănătoși, fie să gestioneze din timp orice posibilă problemă medicală. Prin controale periodice și monitorizarea atentă a semnelor timpurii, specialiștii din rețeaua Regina Maria ajută pacienții să identifice și să trateze afecțiunile înainte ca acestea să devină probleme majore. Indiferent dacă aveți nevoie de o evaluare generală, o consultație la un specialist sau investigații de laborator, policlinicile Regina Maria din Timișoara sunt gata să îi ajute pe oameni să facă alegeri informate pentru sănătatea lor.
„Examinările medicale periodice în specialitatea ORL sunt fundamentale pentru depistarea timpurie a afecțiunilor ce pot compromite sănătatea urechilor, nasului și gâtului. Aceste regiuni anatomice sunt frecvent expuse la factori iritativi, la alergeni și la agenți patogeni, iar afecțiuni aparent minore pot evolua rapid în absența unei gestionări adecvate. De exemplu, infecțiile auriculare recurente, dacă sunt tratate necorespunzător, pot conduce la hipoacuzie (pierderea auzului), iar rinosinuzitele cronice pot reduce calitatea vieții prin oboseală persistentă și disconfort continuu. Totodată, disfonia cronică (răgușeală persistentă) este un simptom ce necesită evaluare de către un specialist. O altă afecțiune comună care poate beneficia de evaluare ORL este ronhopatia, cunoscută popular sub denumirea de “sforăit”. Aceasta nu este doar o problemă de disconfort, ci poate indica tulburări respiratorii mai complexe, cum ar fi apneea obstructivă în somn, care deseori, netratată, evoluează către complicații cardiovasculare și poate provoca somnolență diurnă și oboseală cronică. Prin evaluarea corectă a cauzelor ronhopatiei și aplicarea unor intervenții terapeutice adecvate, se poate îmbunătăți considerabil calitatea somnului și, implicit, a vieții”, Dr. Christian Boboc, medic specialist ORL, Policlinica Banat
Mai multe detalii – https://www.reginamaria.ro/asculta-ti-corpul-investigatii-decontate-cas
Comentarii prin facebook