Arhiva pentru eticheta: clostridium

Spitalul Judetean, controlat de Ministerul Sanatatii pe motiv de Clostridium

Spitalul Judetean, controlat de Ministerul Sanatatii pe motiv de Clostridium

Agitație maximă la Spitalul Județean Timișoara, unde corpul de control al Ministerului Sănătăţii face, de mai multe zile, verificări. Acestea au survenit după ce, la sfârşitul lunii trecute, un bărbat a murit din cauza unei infecţii contractate pe timpul spitalizării.

Spalatul pe maini, esential impotriva infectiilor din spitale

Medicii timişoreni au discutat, marţi, cu medici de la Bucureşti despre măsuri de depistare şi prevenţie a infecţiilor nosocomiale. Spitalul Județean este în centrul unui scandal legat de infestarea cu Clostridium. În România nu există nici măcar o statistică centralizată referitoare la infecțiile intraspitalicești.

Birsasteanu: Am raportat infectiile, am scos de sub pres mizeria

Medici importanți de la Spitalul Judeţean Timişoara explică de ce unitatea sanitară este în centrul unui uriaș scandal legat de infecțiile nosocomiale. Județeanul este singurul spital din zona de vest şi unul dintre puţinele din ţară care raportează aceste cazuri. Culmea e, spun medicii, că, în loc să se caute soluții, au fost amenințați cu sancțiuni.

Protest anti-Clostridium la Spitalul Judetean

Timișorenii sunt așteptați să protesteze, miercuri, în tăcere, în fața Spitalului Județean, pentru a atrage atenția asupra cazurilor de infectare cu bacteria Clostridium. Mai mulți bolnavi operați la SCJUT au fost ulterior transferați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din cauza complicațiilor în urma contractării bacteriei.

Top