Agitație maximă la Spitalul Județean Timișoara, unde corpul de control al Ministerului Sănătăţii face, de mai multe zile, verificări. Acestea au survenit după ce, la sfârşitul lunii trecute, un bărbat a murit din cauza unei infecţii contractate pe timpul spitalizării.
„Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii se află la Timișoara, în privința infecţiilor nosocomiale. Sunt verificate secţiile, mai mult se pune accentul pe respectarea normelor de igienă, pe dezinfecţie şi pe măsurile care trebuie luate pentru reducerea numărului de cazuri de infecţii cu Clostridium Difficile”, a declarat Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Au fost luate la puricat, pe rând, toate secțiile, începând cu cele chirurgicale. În unele dintre acestea, asistentele au fost luate chiar la întrebări legate de lipsa săpunului lichid și a prosoapelor de hârtie din toalete.
Întreaga agitație a pornit după ce un timișorean de 56 de ani, operat la SCJUT de dublu anevrism, a murit, două săptămâni mai târziu, din cauza unei infecții cu Clostridium Difficile. În urma acuzaţiilor făcute de familia bărbatului care a decedat, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a demarat o anchetă. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infecţiunii de ucidere din culpă în urma unei sesizări depuse la sediul IPJ Timiş de către aparţinătorii unei persoane decedate”, spune purtătorul de cuvânt Ionuţ Bocancea.
Spitalul Județean Timișoara este una dintre puținele unități sanitare din România care anunță la DSP cazurile de infecții nosocomiale. În șase luni, SCJUT a raportat aproape 200 de cazuri de Clostridium. Medicii spun că sunt afectate de aceste infecții în special persoanele cu imunitate scăzută. Prima măsură de combatere este… spălatul pe mâini.
Comentarii prin facebook