Arhiva pentru eticheta: cu.podu

Adio, cu.podu! Guinness Book inca face calculele / FOTO

Adio, cu.podu! Guinness Book inca face calculele / FOTO

Podul din pet-uri realizat de cei de la EcoStuff și voluntarii lor a dispărut de pe Bega. Construcția a fost demontată, iar acum este așteptat răspunsul de la Guinness Book, care ar putea certifica faptul că a fost cel mai mare pod de pet-uri din lume.

Adio „cu.podu”! Cel mai mare pod de pet-uri din lume va fi demontat sambata / VIDEO

A plutit pe Bega timp de două săptămâni și va fi demontat la finalul acestei săptămâni. Timișorenii se mai pot bucura de cel mai mare pod de pet-uri din lume până vineri seara. EcoStuff Romania caută, din nou, voluntari care să dea o mână de ajutor și speră să poată organiza aici un ultim eveniment.

„cu.podu” e gata marti! Inaugurarea oficiala, anuntata pentru miercuri

Cel mai mare pod de pet-uri din lume va fi gata marți, iar acum voluntarii alături de reprezentanții EcoStuff Romania se ocupă acum de ultimele detalii și finisări. Data inaugurării încă nu a fost anunțată, ba mai mult, pare că stă în mâna celor de la Primăria Timișoara. UPDATE: Conform celor de la Eco Stuff, podul va fi inaugurat miercuri, la ora 17.

Haideti „cu.podu”, incepe montarea!

Cum amenajarea podului de pet-uri este pe ultima sută de metri, în următoarele zile este nevoie de mobilizare maximă. Toți cei care vor să dea o mână de ajutor sunt așteptați, vineri, la piscina de lângă „La Căpițe”, Toți cei care vor să dea o mână de ajutor sunt așteptați, vineri, la piscina de lângă „La Căpițe”, unde va începe operațiunea de mutare a gabioanelor. Montarea podului ar trebui să fie gata sâmbătă seară, iar inagurarea oficială ar putea avea loc luni seara.

„cu.podu” se amana din nou. Mai e nevoie de pet-uri!

Chiar dacă sperau să poată inaugura cel mai mare pod din PET-uri din lume în acest week-end, cei de la EcoStuff trebuie să amâne din nou momentul. Proiectul trebuia finalizat încă de luna trecută, dar a fost amânat. Acum, din cauza ploii, podul nu poate fi finalizat.

„Din păcate, vrem, nu vrem, pe vremea asta nu putem să facem absolut nimic. Este imposibil! De dimineață plouă non-stop cu puține pauze”, spune Radu Rusu, de la EcoStuff România. Lucrările de asamblare a podului sunt destul de avansate, dar încă este nevoie atât de voluntari, cât și de PET-uri. „Gabioanele sunt pline în proporție de 90%, scândurile și grinzile care vor face trecerea între cele două jumătăți de pod au ajuns, paleții au venit. Așteptăm să iasă soarele, ca să ne vină și voluntarii. Mai avem nevoie de PET-uri, se pare că voluntarii noștri sunt foarte zeloși și înghesuie foarte multe în gabioane, mai multe decât ne așteptam. Avem, de exemplu, patru cuști din astea în care împreună intră 10.000 de PET-uri. Sunt foarte multe, într-o cușcă avem 3.021 de PET-uri”, mai spune Rusu. Acesta speră ca podul să fie totuși inaugurat peste câteva zile. „La o zi după ce se oprește ploaia sper să fim gata. Sper să avem sâmbătă și duminică vreme bună. În momentul în care prindem primele zile cu soare, îl și montăm”, a spus acesta. Cei care vor să ajute la finalizarea podului se pot duce La Căpițe. Tot aici pot fi aduse și PET-uri.

Pe ultima suta de metri „cu.podu”. E nevoie de voluntari si PET-uri / FOTO

Lucrul la cel mai mare pod de PET-uri din lume continuă. Inițiativa le aparține celor de la EcoStuff România care, încă din luna mai, i-au invitat pe timișoreni să doneze sticle de plastic pentru construirea podului care urmează să fie amplasat pe Bega. Cu doar trei zile înainte de finalizarea proiectului, mai este încă mult de lucru și mai e nevoie de sticle și de voluntari.

„cu.podu” a strans 80.000 de pet-uri si are nevoie de inca pe atat

Timișorenii au reușit să adune aproape 80.000 de pet-uri, pentru construirea celui mai mare pod de acest gen din lume. Ei au depășit deja recordul mondial în materie de colectare, dar, pentru ca podul să fie cu adevărat impresionant, e nevoie de încă pe atât. În aceste condiții, perioada de colectare a pet-urilor a fost prelungită până în 20 iunie.

Top