O bună parte a ceea ce va fi cel mai mare pod de pet-uri din lume a ajuns încă de vineri pe Bega, dar montarea lui continuă. Voluntarii nu se prea înghesuie însă să dea o mână de ajutor, așa că operațiunea este mai dificilă decât se așteaptau „constructorii”.
Cinci voluntari, alături de Radu Rusu, de la EcoStuff Romania, s-au înarmat cu răbdare și au lucrat cot la cot încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, pentru a finaliza podul. Bega nu arată deloc atrăgător, fiind extrem de murdară și plină de mizerie. Asta nu i-a oprit însă pe tineri să tragă din greu pentru montarea gabioanelor. „E mai greu decât credeam, din mai multe motive. Primul este numărul mic de voluntari de până acum. Să sperăm că după-amiază vor ieși mai mulți să ne ajute, pentru că noi chiar avem nevoie. Sunt dificultăți și la punerea gabioanelor pe apă, pentru că sunt puțini oameni, dar ne descurcăm și sper ca până deseară să putem trece de pe o parte pe alta a Begăi”, spune Radu Rusu.
Amenajarea podului nu se încheie însă cu montarea efectivă a acestuia pe Bega. „Vom pune balustrade, vom înconjura tot podul cu un rând de pet-uri de aceeași culoare, iar luni vor veni ledurile. Să sperăm că până atunci se va rezolva problema curentului electric”, mai spune Rusu. De asemenea, în mijlocul podului va fi amenajat un „copac” din pet-uri. „cu.podu” este un proiect al EcoStuff Romania și a demarat în luna mai. Inițial s-a dorit finalizarea podului într-o lună, dar lansarea a fost amânată din diferite motive. Pentru o perioadă lungă de timp, cei de la EcoStuff nu au avut destulă materie primă, așa că s-au adunat pet-uri până în ultimul moment. Lucrările la „cu.podu” continuă și duminică, în zona restaurantului Flora. Timișorenii sunt așteptați să iasă din case și să dea o mână de ajutor. Podul urmează să fie omologat de reprezentanții Guinness Book.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook