Arhiva pentru eticheta: europeni

2014-2020: Tipuri de investitii finantate si alocarea financiara

Luând în considerare situaţia economică actuală, determinată de criza ultimilor ani, dar şi experiențele din perioada de programare anterioară, investiţiile naționale propuse spre finanţare în perioada 2012-2020 vor răspunde următoarelor cerinţe: să genereze creştere economică şi să creeze locuri de muncă; să fie programate într-un mod integrat şi complementar (de exemplu investiţiile în capitalul fizic să fie complementate de investiţii în capitalul uman); să contribuie la atingerea ţintelor naţionale pentru strategia Europa 2020; să fructifice potenţialul economic, social şi geografic al României; să răspundă priorităţilor de dezvoltare teritorială.

2014-2020: Posibile scenarii privind viitorul fondurilor europene

În conformitate cu prevederile Memorandumului „Aprobarea acţiunilor şi documentelor privind pregătirea accesării şi implementării fondurilor europene în perioada 2014-2020”, s-a constituit, la nivel naţional, Comitetul Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat, denumit în continuare CIAP, organizat şi coordonat de Ministerul Afacerilor Europene (MAEur).

Chemat la raport de IPS Nicolae, Paisie s-a facut ca ploua

11 familii ai căror copii mergeau la centrul educaţional „Sf. Iosif cel Nou de la Partoş” din Deta au cerut oficial explicaţii Arhipiscopiei Timişoarei. Centrul a fost închis după ce s-a descoperit o fraudă care se poate dovedi uriașă. Cele 11 scrisori ale părinţilor revoltați au ajuns, la sfârşitul săptămânii, la Înaltpreasfinţitul Nicolae, mitropolitul Banatului.

Asistam oare la o schimbare in bine a POSDRU?

De mai bine de un an, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) se confruntă cu o serie de deficienţe referitoare la amânări repetate a unor lansări de apeluri de proiecte, întârzieri exagerate şi nejustificate în evaluarea proiectelor, a cererilor de rambursare şi a plăţilor către beneficiari şi, nu în ultimul rând, la sistarea tuturor plăţilor pe acest program.

Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor

În 28 februarie 2012, Organismul Intermediar pentru IMM-uri (OI IMM) a publicat Ghidul pentru Operaţiunea 1.3.2. „Sprijin pentru consultanţă acordat IMM” din cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE), anunţând totodată lansarea oficială a apelului de proiecte pentru acest an, deepunerea de proiecte fiind posibilă începând cu 15 martie, în trei sesiuni succesive.

„Avem proiecte eligibile si conforme de 200% peste valoarea alocata”

Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională – Regiunea Vest (ADR Vest), vorbeşte despre proiectele care i-au trecut prin mână şi care au reuşit să obţină finanţare europeană. În acest moment, în Regiunea Vest nu mai sunt fonduri pentru astfel de proiecte, valoarea alocată fiind depăşită pe toate segmentele.

Top