Arhiva pentru eticheta: familii

Povesti despre familii si… povestile lor, intr-un spectacol invitat pe scena TNTm

Povesti despre familii si… povestile lor, intr-un spectacol invitat pe scena TNTm

Povești de viață, povești din realitatea unui astăzi pe care ne străduim să-l înțelegem. Este… povestea unui spectacol invitat pe scena Naționalului timișorean, realizat de un actor care a debutat în lumea teatrului în orașul de pe Bega.

USR Timisoara, o afacere de familie? Scrisoare deschisa catre Nicusor Dan

USR Timișoara încă nu și-a anunțat candidații la parlamentare, dar în sânul filialei pare să mocnească deja un scandal. Unul dintre membri i-ar fi trimis o scrisoare deschisă lui Nicușor Dan, susținând că filiala a fost confiscată de „un grup format din familii”, iar o parte din membri sunt traseiști politici.

Copiii nu merg la scoala? Parintii pierd ajutoarele sociale

Familiile nevoiaşe care nu-și trimit copiii la școală ar putea rămâne fără ajutoare sociale. Un proiect de lege inițiat, printre alții, și de deputatul Alin Popoviciu, urmează fie dezbătut, în scurt timp, la senat. România are una dintre cele mai mari rate ale analfabetismului din Europa, iar abandonul școlar este la cote tot mai ridicate.

Se muta in Muzeul Satului, pentru a pastra vii traditiile din Banat!

Cum să trăieşti, în secolul XXI, fără televizor, laptop, aragaz, Internet sau maşină de spălat, dar cu opaiţe, lumânări şi cuptoare de pâine. Patru familii vor locui în Muzeul Satului Bănăţean şi vor demonstra că încă se poate trăi ca în urmă cu sute de ani. Acesta este pe scurt proiectul care va fi dezbătut de consilierii judeţeni la următoarea şedinţă de plen.

Traditii de Paşte, respectate din generatie in generatie

Până în Joia Mare trebuie terminată curăţenia, în seara aceleiaşi zile se vopsesc ouăle, iar în Vinerea Mare nu se coace nimic. Bucătăriile se umplu din nou, sâmbătă, când se pune la fiert ciorba şi se aşază în cuptor friptura. Fiecare familie are însă propriile obiceiurile pe care le respectă întotdeauna la marile sărbători.

Top