Arhiva pentru eticheta: paduri

Primăriile din Timiș și administrația județeană lansează un proiect amplu de împădurire

Primăriile din Timiș și administrația județeană lansează un proiect amplu de împădurire

Consiliul Județean Timiș își propune realizarea unui program intensiv de împădurire a terenurilor. Mai multe primării au răspuns deja inițiativei și a purtat discuții cu administrația județeană. De Ziua națională a pădurilor, CJ Timiș a lansat o campanie de împădurire la nivelul județului. În acest fel, se alătură inițiativei europene „Trees for Life”, care își

Adam Crăciunescu, achitat în dosarul retrocedărilor

După mai multe amânări, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat miercuri sentința în celebrul de acum dosar al retrocedărilor ilegale. Printre membrii numerosului grup acuzat de DNA pentru mai multe fapte de corupție (constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor și altele) s-a numărat și timișoreanul Adam Crăciunescu, fost director general Romsilva.

Adam Craciunescu primește in 20 martie sentinta in dosarul retrocedarilor de 303 milioane de euro

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 20 martie pronunţarea sentinţei în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Sunt judecați în acest caz Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu, fostul deputat Ioan Adam, dar și Adam Crăciunescu, fostul director al Romsilva.

Praduiala padurilor Romaniei, in mandatul lui Adam Craciunescu

Timișoreanul Adam Crăciunescu a plecat din fruntea Romsilva, probabil mai bogat de cum a venit. În schimb, pădurile României sunt tot mai sărace. Un ONG ecologist care a urmărit activitatea lui Crăciunescu susține că fostul director a asistat pasiv la retrocedările frauduloase care s-au petrecut în perioada mandatului său.

Guvernul Ponta-Sarbu a plecat, Adam Craciunescu a ramas. Totuși, pana cand?

În urmă cu vreo zece zile, la Utvin, a avut loc o acțiune de împădurire, desfășurată și la nivel național. Cu această ocazie, am aflat că la vârful Regiei Romsilva se află în continuare timișoreanul Adam Crăciunescu. Dând dovadă de o maximă ipocrizie și tupeu, Crăciunescu s-a dus și el, în fruntea unei găști de PSD-iști, să planteze un pom.

Ipocrizie cu spate penal: „Drujba PSD”, Adam Craciunescu, la plantat de puieti

La Utvin a avut loc, sâmbătă, o importantă acțiune de împădurire, ea făcând parte dintr-o mai amplă manifestare de acest gen organizată la nivel național. Inițiativă bună și lăudabilă, dacă nu se întâmpla și aici un lucru care frizează atât nesimțirea, cât și maxima ipocrizie.

Greenpeace cauta voluntari pentru protejarea padurilor din Romania

Greenpeace a demarat o campanie națională de recrutare de voluntari care să activeze în monitorizarea pădurilor din România. Aceștia vor strânge informații despre starea pădurilor și modul în care acestea sunt administrate. Conform Greenpeace, constituirea unei rețele de voluntari este esențială pentru obținerea de date concrete despre tăierile de pădure atât ilegale, cât si legale,

Basescu: Ilie Sarbu, „mortul” defrisarilor ilegale din familia lui Ponta

Fostul președinte Traian Băsescu susține că Victor Ponta încearcă să deturneze scandalul degfrișărilor ilegale spre Palatul Cotroceni, deși problema se află chiar în familia sa. El îl nominalizează pe senatorul de Timiș Ilie Sârbu, „celebru samsar al codrilor și terenurilor agricole ale României”.

Terenuri trecute de la Paduri la autostrazi

Deputatul Adrian Diaconu laudă și ceartă în același timp. Parlamentarul e mulțumit că au fost trecute în patrimoniul Ministrul Transporturilor aproape 14 ha de pădure pentru realizarea autostrăzii Timișoara-Lugoj. În același timp însă, președintele PP-DD Timiș e nemulțumit pentru că în locul acestei suprafețe nu se plantează alți copaci.

Top