Arhiva pentru eticheta: sf. gheorghe

Azi e ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Azi e ziua Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin. Purtătorul de biruință este sărbătorit, în fiecare an, pe 23 aprilie. Sf. Gheorghe este patronul spiritual al Casei Regale a Angliei, ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, dar și al armatei române. Sân-George este protectorul naturii înverzite, al vitelor și

Sarbatoare pentru un milion de romani: Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta

Creștinii îl prăznuiesc pe 23 aprilie pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. A ajuns comandant în armata lui Dioclețian și a fost condamnat la moarte prin decapitare. În tradiția populară, Sf. Gheorghe este cunoscut sub numele de Sân-George, zeul vegetației, protector al naturii înverzite, al vitelor și al oilor.

Statuia Sf. Gheorghe a ajuns la locul ei! A „zburat” la 30 de metri inaltime / FOTO + VIDEO

Aproape doi ani și jumătate a stat statuia Sf. Gheorghe peste drum de piața cu același nume! Monumentul a fost mutat vineri seară la locul lui, între ruinele vechii biserici iezuite. Operațiunea, complicată și delicată, a durat peste trei ore, statuia fiind ridicată la aproximativ 30 metri înălțime și apoi reașezată pe noul soclu.

Sfantu Gheorghe

Ziua Sf. Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, ziua in care nu e voie sa dormi

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai venerați sfinți din calendarul creștin. Purtătorul de biruință este sărbatorit, în fiecare an, pe 23 aprilie. Sf. Gheorghe este patronul spiritual al Casei Regale a Angliei, ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, dar și al armatei române. Sân-George este protectorul naturii înverzite, al vitelor și al oilor.

Sf. Gheorghe, Purtatorul de Biruinta

Pe 23 aprilie, creștinii îl celebrează pe Sfântul Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Acesta este patronul spiritual al Casei Regale a Angliei, ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, dar și al armatei române. În popor, Sân-George este considerat protectorul naturii înverzite, al vitelor și al oilor.

Statuia Sf. Gheorghe a fost mutata peste drum

Doar de o zi au avut nevoie specialiștii pentru a găsi varianta cea mai potrivită de strămutare a statuii Sfântului Gheorghe din piața cu același nume. Monumentul a fost mutat peste drum de vechiul amplasament, în fața fostei librării Humanitas. Miercuri, operațiunea de mutare a statuii, care ar fi trebuit să ajungă în Parcul Justiției,

Sfantu Gheorghe

Sf. Gheorghe, purtatorul de biruinta

În fiecare an, la 23 aprilie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. În tradiția populară, Sfântul Gheorghe este cunoscut sub numele de Sân-George. Este considerat zeul vegetației, protector al naturii înverzite, al vitelor și al oilor.

Top