Arhiva pentru eticheta: sinagoga

Klaus Iohannis, la Timișoara

Klaus Iohannis, avertizat de un cetățean, la Timișoara: Nu-l vei da jos pe Dragnea!

Klaus Iohannis, avertizat de un cetățean, la Timișoara: Nu-l vei da jos pe Dragnea!

După vizita pe care a făcut-o la Universitatea de Vest, care a aniversat 75 de ani de existenţă, Klaus Iohannis a luat-o la pas, prin centrul Timișoarei. Baia de mulţime din zona centrală i-a oferit oficialului singura surpriză neprogramată din vizita de o zi din oraşul de pe Bega, un singur cetăţean care a strigat

sinagogi

Dupa 33 ani de uitare, Sinagoga din Fabric va fi readusa la viata. Va deveni, in sfarsit, sala de spectacole

Timișoara va avea un nou spațiu cultural neconvențional. Este vorba despre sinagoga din Fabric, de a cărei readucere la gloria de altă dată se va ocupa, de acum încolo, Primăria Timișoara. Vechiul lăcaș de cult, închis de peste 30 de ani, fusese concesionat Teatrului Național.

Despre spatii verzi, la Sinagoga din Cetate, cu peisagisti si reprezentanti ai primariei

Asociaţia Peisagiştilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, organizează, la finele săptămânii, ediţia a doua a conferinţei „Spațiul public”. Tema este „Infrastructuri ecologice” și vor avea loc conferințe, ateliere și mese rotunde la care sunt invitați și reprezentanți ai PMT.

Festivalul Filmului Evreiesc, la Sinagoga din Cetate / PROGRAM

Prima ediție a Festivalului Filmului Evreiesc începe luni la Timișoara. Timp de patru zile, sunteți invitați, la Sinagoga din Cetate și la Papillon Café, să vedeți o selecție interesantă de filme, de ficțiune și documentare, lung-metraje și scurt-metraje. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Din cauza Sinagogii Fabric, Stoia si-a pus in cap teatrul si Comunitatea Evreiasca

Un control al Poliției Locale la Sinagoga din Fabric a iscat un conflict în toată regula între Teatrul Național, Comunitatea Evreiască și viceprimarul Traian Stoia. Clădirea, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost dată în comodat teatrului, care, cu fonduri de la Ministerul Culturii, încearcă s-o reabiliteze și s-o transforme în spațiu de spectacol.

Top