Primăvara vine la Timișoara cu o nouă expoziție de neratat. După impresionanta colecție de gravuri Rembrandt, acum este rândul unor litografii inspirate din lumea circului, alăturate unor nume celebre precum Toulouse-Lautrec, Chagall, Picasso sau Jean Cocteau, dar nu numai.
Dacă nu era „Oculta” şi „Marea resetare”, mai sărbătoream azi Ziua Naţională a României?

Astăzi, sărbătorim Ziua Naţională a României, marcându-se astfel Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 decembeie 1918, când s-a proclamat unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Romîniei. Dar acea zi era doar un început, cu adevărat marea unire fiind consfinţită, după dure negocieri, prin Tratatul de la Trianon. Şi la fel…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
Denunțul la ANAF, cea mai utilă formă de patriotism

Țara a luat foc când a auzit că suntem invitați să turnăm la Fisc. A lua atitudine e cam tot aia cu a „turna”. Prima formulă ne indică ceva nobil, civic, luăm atitudine pentru a îndrepta lucruri, iar dacă turnăm cineva ne va duce astăzi cu forța în culpa anilor comuniști, când cei răi îi…
Citeşte tot articolul
Citeşte şi următoarele articole de acelaşi autor:
Ciolacu, protestele şi pensiile speciale

Începutul lunii februarie. Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, iniţiază un proiect de lege prin care se înăspresc pedepsele pentru cei care fac proteste de stradă. Mai exact spus, pentru „atingeri grave aduse demnităţii persoanelor” se poate ajunge la închisoare. Cum mar veni, dacă strigi că “doctor Bode” este un plagiator, se…
Citeşte tot articolul