Cât de bine se câştigă în Timiş? Statul spune că peste 3000 de lei

Statul spune că în Timiș se câștigă peste 3000 de lei

Statul spune că în Timiș se câștigă peste 3000 de lei

Timişul rămâne în continuare unul dintre judeţele cu salariile cele mai bune din ţară. Chiar peste trei mii de lei, spun statisticile oficiale, valoare înregistrată în ultimele trei luni analizate de specialiştii în domeniul statisticii. 

 

Salariul mediu net, indicatorul statistic care măsoară veniturile angajaţilor, a ajuns în Timiş la valoarea de 3088 de lei, la finalul lunii mai, arată datele Direcţiei Regionale de Statistică. Suma, una destul de mare, arată totuşi o scădere faţă de luna aprilie, când era de 3230 lei net pe angajat. În ultima jumătate de an am asistat la variaţii în jurul limintei de 3000 de lei, cu plusuri şi minusuri, chiar şi de 200 de lei, ceea ce poate  arăta că piaţa muncii din judeţ a ajuns la un nivel de saturaţie, unul la care angajatorii nu mai pot oferi mai mult muncitorilor.

Revenind la luna mai, cele mai bune venituri sunt în domeniul industriei şi construcţiilor, unde angajaţii primesc un venit mediu net de 3211 lei, urmează domeniul serviciilor, cu 3005 lei şi agricultura, cu doar 2721 de lei.

Trebuie spus că pentru un salariu mediu net de 3088 de lei, a fost nevoie de producerea unui salariu mediu brut de 5068 de lei. Deci, statul bagă în buzunarul propriu în medie 2000 de lei.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social