O clădire din Timişoara, evacuată, după ce trei locatari din două familii au decedat într-o perioadă scurtă/ UPDATE. 17 persoane rămân internate la spital

Incident chimic pe strada Mioritei nr. 8

Un bloc de pe strada Mioriţa din Timişoara ar putea fi evacuat în totalitate, după ce au fost constatate trei decese, doi copii şi o persoană adultă, locatari ai clădirii. Crecetările demarate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş verifică existenţa unei cauze toxice care să fi afectat sănătatea persoanelor, după ce acolo s-a făcut deratizare şi dezinsecţie.

Problemele au apărut pe strada Mioriţa la numărul 8, iar de vineri, 15 noiembrie, trei locatai ai acelui bloc au decedat. Este vorba despre doi copii, de 9 zile, respectiv trei ani, dar şi un adult, de 29 de ani. De asemenea, mai mulţi copii din acelaşi bloc au fost internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”.

În urma sesizărilor trimise de cei de la UPU SMURD către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, la faţa locului a fost deplasată echipa de specialitate CBRN (n.r. Cercetare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară), din partea ISU Timiş. Dacă va fi nevoie, se va lua decizia evacuării clădirii respective.

UPDATE. Inspectorii DSP Timiş efectuează verificări

La faţa locului s-au deplasat deja inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, ei efectuând controale, însoţiţi de poliţişti

„Am fost sesizată telefonic de către directorul adjunct al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş cu privire la faptul ca au fost trei decese ca urmare a internării. Solicitarea ambulantei a fost în intervalul 16-18 noiembrie, de către persoane de la etajul 4 a aceleeași adrese din Timișoara, str. Miorița nr. 8. Ca urmare, am luat legătura cu inspectorul șef al IPJ și am solicitat un echipaj de poliţie care să însoțească inspectorii DSP pentru verificarea și constatarea cauzelor. La această oră, controlul se află în desfășurare, primele informații atestă faptul ca la etajul 4 al imobilului a fost efectuată o dezinsecţie/deratizare”, am aflat de la Cornelia Malac, conducătoarea DSP Timiş.

UPDATE. Alţi doi copii internaţi

Primele cercetări efectuate arată că la faţa locului s-a folosit un pesticid. Alţi doi copii sunt internaţi la spital ca urmare a situaţiei apărute.

We cannot display this gallery

UPDATE. Comitet pentru Situaţii de Urgenţă, la Prefectura Timiş

La sediul Prefecturii Timiş are loc la această oră un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă. Participă subprefectul de Timiş, Daniel Franţescu, şi preşedintele CJT, Călin Dobra.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că la faţa locului a fost trimisă echipa de specialitate a ISU Timiş, dar sunt aşteptate şi cele din judeţele vecine. De asemenea, acolo a fost trimis un microbuz pentru evacuarea locatarilor.

UPDATE. Locatarii din bloc vor fi evacuaţi

În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia evacuării tuturor locatarilor din acel bloc. Persoanele vor fi transferate la Liceul Silvic din Timişoara, unde sunt 45 de locuri libere. Toate persoanele vor fi duse la Spitalul Municipal şi Spitalul Judeţean Timişoara pentru verificări medicale.

We cannot display this gallery

În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis evacuarea tuturor celor patru etaje ale blocului, mai precis 200 de apartamente. Apa potabilă în zonă urmează să fie asigurată de Consiliul Judeţean Timiş. De asemenea, a fost activată grupa operativă a ISU Timiș și a fost dispusă deplasarea la bloc a punctului de comandă mobil.

La faţa locului se fac cercetări de către echipa ISU Timiş şi cea a ISU Bihor, legate de prezenţa unor substanţe chimice.

De asemenea, un număr de 14 persoane au fost transportate la spital pentru a fi supuse unor analize medicale.

UPDATE. Administratorul firmei de deratizare cercetat de poliţie, alte două locaţii verificate

La această oră cercetările continuă, atât în ceea ce priveşte substanţele folosite la deratizare şi dezinsecţie, de asemenea, şi administratorul firmei de deratizare este audiat de poliţie. În urma cercetărilor s-a descoperit că imediat după acţiunea derulată în blocul de pe strada Mioriţa, firma respectivă a mai intervenit în alte două locaţii, un club şi un restaurat, ambele tot din Timişoara. Cele două unităţi au fost imediat închise, iar jandarmii au oprit accesul în incintă. Totodată, echipele de la ISU cercetează şi aceste două noi locaţii.

UPDATE. Un număr de 17 persoane, din care 9 copii, rămân internate în spital

Ca urmare a efectelor substanţelor chimice folosite la operaţiunie de deratizare şi dezinsecţie, mai multe persoane sunt, în continuare, afectate. Conform ultimelor informaţii, opt adulți sunt internați la Spitalul Județean, iar nouă copii la Spitalul Louis Țurcanu.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

0 comentarii pentru acest articol

2 Trackbacks pentru acest articol

ALERTĂ Copii morți după deratizare într-un bloc din Timișoara: Raed Arafat anunță EVACUAREA de urgență a… – stiripesurse.ro | AccuNews Says:

[…] Timişoara este evacuat după ce au murit doi copii şi un adult, locatari ai clădirii, potrivit presei locale. Decesele au apărut după ce în bloc s-a făcut deratizare şi dezinsecţie, potrivit presei […]

ALERTĂ Copii morți după deratizare într-un bloc din Timișoara: Raed Arafat anunță EVACUAREA de urgență a locatarilor | RTnews Says:

[…] Timişoara este evacuat după ce au murit doi copii şi un adult, locatari ai clădirii, potrivit presei locale. Decesele au apărut după ce în bloc s-a făcut deratizare şi dezinsecţie, potrivit presei […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social