Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO

Nicolae Robu si Culita Chis la Solventul

Nicolae Robu

Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara de Nord.

Prezentarea pentru ADR Vest a proiectului Pasajului Subteran Solvenul, care va subtraversa liniile de cale ferată aflate la capătul liniei de tramvai 5, l-a făcut pe Nicolae Robu să-şi amintească faptul că are ceva probleme cu APM Timiş legat de acest pasaj.

„Chiar acum, de pe drum, în timp ce veneam aici, am sunat din nou la Agenţia de Mediu”, spunea primarul, ajuns la faţa locului într-un superb Mercedes, unul mai bun decât cel cu care se plimbă la serviciu, doar unul de schimb până ce cel „clasic” e în service.

Robu se plânge că APM ar bloca proiectul pasajului

„Iar am cerut emiterea autorizaţiei de mediu, stăm blocaţi aici de nu mai ştiu când, oamenii ăştia lucrează împotriva timişorenilor. Încontinuu cer câte ceva în plus, tot felul de hârtii sau explicaţii, fac orice numai să nu dea aprobarea. De când stăm după autorizaţie? Domnul Culiţă (n.r Culiţă Chiş, directorul serviciului Tehnic al Primăriei)? De un an şi jumătate! Nu putem lansa licitaţiile pentru că nu avem autorizaţia de mediu”, a anunţat Nicolae Robu.

Iar Culiţă Chiş, directorul departamentului cu nume lung şi complicat – Direcţia Generală Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele Utilităţi, confirmă prompt.

„Daa, daa, aşa este de un an şi jumătate stăm, şi de şapte – opt luni la bulevardul Sudului”, spune Chiş.

Ca o coincidenţă, declaraţia lungă de presă a primarului, legată de proiectul pe fonduri europene Calea Bogdăneştilor, este brusc întreruptă de sunetul telefonului mobil al primarului.

„Da, mă sună directorul de la Mediu… Bun, o să îl sun înapoi mai târziu. Eu cred că domnul director nu ştie ce fac angajaţii lui, că nu reuşeşte să îşi controleze angajaţii”, constata primarul.

Despre poziţia de şef de la Agenţia de Mediu, Nicolae Robu spunea, chiar din cea de a doua zi de guvernare Orban, că va fi printre primele care vor avea director nou în Timiş.

We cannot display this gallery
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

baschet

„Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București

O victorie şi o înfrângere la trei puncte au bifat juniorii sub 16 ani la turneul rezervat acestei categorii de vârstă ce s-a desfăşurat zilele trecute în capitală. Suficient pentru ca echipa antrenată de Radenko Toroman să încheie faza secundă a campionatului pe prima poziţie. În primul meci, „leii” U16 au trecut de Agronomia Bucureşti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București
black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social