Rezidențiat în 8 decembrie. Ministerul Sănătății a publicat calendarul concursului

Rezidențiatul vine în 8 decembrie, deși viitorii doctori trebuiau să dea acest examen în 17 noiembrie. O semnătură lipsă a ministrului Educației, care luna trecută era demis, a dus la amânarea acestui concurs vital pentru viitorii medici. Se „ține” în 8 decembrie. Ministerul Sănătății a publicat calendarul concursului.

Concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări. Cu cinci zile înainte de finalizarea înscrierilor și-au depus dosarele de participare un număr de 4733 de candidați. Anul acesta sunt scoase la concurs 4710 locuri: 3.960 la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI. Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Înscrierea candidaților a început în data de 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie 2019. Ministerul Sănătății a prelungit programul de înscriere la direcțiile de sănătate publică în zilele de sâmbătă, între orele 09.00 și 14.00.

Centralizarea listelor și repartizarea candidaților pe centre universitare se va realiza cel târziu în data de 25 noiembrie, iar afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro a listelor cu candidații admiși în concurs va avea loc în 27 noiembrie. În 5 decembrie se va afișa pe site-ul rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli.

În 17-19 decembrie se va face alegerea posturilor, iar între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, urmând ca în 14-16 ianuarie să se facă repartiția pe clinici de pregătire.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

ait-timisoara-danemarca_700x280

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

baschet

„Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București

O victorie şi o înfrângere la trei puncte au bifat juniorii sub 16 ani la turneul rezervat acestei categorii de vârstă ce s-a desfăşurat zilele trecute în capitală. Suficient pentru ca echipa antrenată de Radenko Toroman să încheie faza secundă a campionatului pe prima poziţie. În primul meci, „leii” U16 au trecut de Agronomia Bucureşti...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leii mici” au terminat primii grupa cu două echipe din București
black-sale_728X90

Social vezi arhiva Social