Nicolae Robu, atac furios la Dominic Fritz, după ce actualul primar s-a plâns de “greaua moştenire” de la Colterm

Dominic Fritz si Nicolae Robu

Dominic Fritz si Nicolae Robu

Fostul primar al Timişoarei Nicolae Robu a luat foc după ce urmaşul său în funcţie, Dominic Fritz, s-a plâns, zilele trecute, de “greaua moştenire” pe care a preluat-o la Colterm. Robu afirmă că a lăsat în urmă cea mai bună situaţie financiară din ultimii ani. Mai mult, îl acuză pe Fritz că ar fi incapabil şi lipsit de caracter.

Ca în fiecare an, problema Colterm a izbucnit şi acum, în prag de iarnă. Timişorenii racordaţi al sistemul centralizat sunt din nou în pericol să rămână fără apă caldă şi căldură, rezervele de cărbune şi gaz fiind aproape epuizate. Primarul Dominic Fritz a afirmat că are o “grea moştenire” în acest sector, solicitând un ajutor financiar de la guvern. Printr-o replică foarte nervoasă, fostul primar Nicolae Robu afirmă că i-a lăsat lui Fritz o situaţie excelentă la mai toate capitolele. Mai mult el îl acuză pe actualul primar că este incapabil şi fără character.

“EU AM FĂCUT PREDAREA DE MANDAT CU ELEGANȚĂ, URÂNDU-I NOULUI PRIMAR, PENTRU BINELE ORAȘULUI, SĂ FIE UN PRIMAR MAI BUN CA MINE! DAR… N-AI CU CINE! Ce constat, cu gust amar, la o lună și jumătate după acel moment este că noul Primar și noul Viceprimar, în tot acest răstimp, fac dovadă de o incapacitate crasă de a face față unor funcții atât de grele și încearcă, dând dovadă de vicii mari de caracter, să și-o acopere împroșcând permanent cu noroi în munca mea și a sutelor de angajați ai Primăriei, aruncând în spațiul public minciuni nerușinate: ba cu privire la ce-am făcut noi în privința fondurilor europene, aici profitând de faptul că cetățenii n-au de unde să știe tehnologia, adică: cronologia, etapele, bucătăria internă a procesului de accedere la banii europeni -noi, care am fost cei mai performanți din țară, câștigând finanțare de 570 milioane euro, pt 92 de proiecte!- (vă voi prezenta eu, în curând, din respect pt dv, stimați timișoreni, această tehnologie) ba cu privire la contractele de salubrizare -apropo: Timișoara a ajuns cel puțin la același nivel de necurățenie la care a fost în acea perioadă de acum vreo doi ani, când, expirând contractele vechi și schimbându-se sistemul, nu a venit nimeni la licitație și am rămas aproape un an fără operatorba cu privire la colterm etc!

O SPUN CU TOATĂ RĂSPUNDEREA: SITUAȚIA FINANCIARĂ PE CARE AM LĂSAT-O ESTE CEA MAI BUNĂ DIN ULTIMII MULȚI ANI DIN ACEEAȘI PERIOADĂ A ANULUI! DAR, TREBUIE SĂ ȘTII SĂ FII ORDONATOR DE CREDITE LA ACEST NIVEL DE PRIMĂRIA TIMIȘOARA!”, a scris Robu pe Facebok, majusculele aparţinându-i.

Totuşi, el nu explică situaţia de la Colterm şi în stilu-i caracteristic se laudă cu tot felul de “realizări”, mai mult sau mai puţin detectabile.

Vă voi explica, în curând, cum stau lucrurile și la COLTERM! O fac numai și numai din respect pt dv., stimați timișoreni! Sunt extrem de ocupat cu ceea ce fac acum -și fac cu mare plăcere!-, greu îmi găsesc timp să comunic cu dv, dar, din respect pt dv, repet, dar și să nu las minciuna să ia locul adevărului cu privire la ce-am făcut eu pt oraș timp de 8 ani, cu atâta dăruire, dăruire de viață, până la urmă, găsesc soluții!

În încheiere, acum, ca să puteți face comparație, vă prezint ce-am moștenit și ce-am lăsat eu:

Ce-am moștenit:

La SDM: pe 2012, pierderi de 2.7 milioane lei

La STPT: datorie de 73.8 milioane lei (!!!) către ANAF, plus alte zeci de milioane lei restanță la plata subvenției

Ce-am lăsat în urmă-mi:

La SDM: pe 2019, profit de 3.1 milioane lei, iar pe prima jumătate din 2020, profit de 2.4 milioane lei (plus stație de asfalt și o mulțime de alte noi dotări)

La STPT (RATT): 50 milioane lei (!!!) din cei 73.8 milioane datorie către ANAF plătiți, plus restanțele la subvenții plătite plus achitarea integrală a:

* 30 autobuze

* 50 troleibuze

* 30 tramvaie

* 20 minibuze

* 7 vaporașe

* 440 biciclete

* 100 trotinete

Comparați cu ce auziți acum că au ca “grea moștenire” actualii! Și urmăriți ce vor face ei!

RUȘINE! TRIST! Am crezut că avem de-a face cu alt gen de caractere și cu alt nivel se competență! Vai și-amar!”, şi-a încheiat Robu postarea

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Sorin a spus: (decembrie 14th, 2020 at 18:42 )

Bai nebunule, chiar nu mai ai nicio limita a nesimtirii si rusinii? Uita-te naibii cum ti-ai motivat solicitarea de prelungire la Poli; hai explica-ne si noua care profitul real al sdn ului, care e societate a primariei si lucreaza doar pt aceasta? De unde l-ai scos? De sub freza ta vopsita? …ca si caracterul tau?

robu fritzolae a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:04 )

adevarul e ca fritz e varza. o sa ne tina in live-uri si postari pe facebook 4 ani. a dat de greu la zoo, a inchis-o. la colterm e nasol, tipa la guvern si plange sa primeasca ajutor. pai unde e bre revolutia administrativa?

Ochiul limpede a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:21 )

La atâtea realizări apare o întrebare :de ce robulake nu a câștigat alegerile? Cardasiile dintre pnl și PSD in Timiș se cunosc încă de mult, electoratul lor a îmbătrânit, s-a uzat și împuținat. De fapt Fritz nu are de făcut decât un singur lucru și anume trimiterea acasă după modelul Bolojan a incompetenților și aducerea altora pe baza de concurs și sa vedem dacă se poate fără ei.

TMEUTM a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:23 )

Cifrele, sigur se pot verifica, si nu cred ca Robu minte. Problema nu e ca a reusit sa faca ceva ce mergea foarte prost sa mearga usor mai prost, dar tot la limita falimentului. Problema e ca nu a facut nimic sa il aduca pe linia de plutire. E ca si cum ai un frigider care consuma de 10 ori mai mult curent, dar tu iei credit sa platesti curentul, in loc sa schimbi frigiderul.
Nu se poate? Ok, trebuia cautata o solutie pe termen lung pt inchiderea lui. Sau nu se vrea inchiderea? Care sunt argumentele atunci? S-a facut un exercitiu financiar? Problema e ca el visa fantani cantatoare si facea treaba in centru si Soarelui si dadea bani pe studii de fezabilitate si prefezabilitate pt proiecte care mai de care. De cate ori a refacut trotuarele in centru? Sau Calea Sagului? Chiar aveam nevoie de Podul Jiul? Alti bani dati aiurea. Exemplele pot continua. Si sa te lauzi ca jonglezi cu credite, nu cred ca e ceva de care sa fii mandru. Oricine se poate imprumuta la maxim, dar peste ani si ani poate fi foarte nasol. Si da, are meritul lui pt cifrele de mai sus, dar cu mai multa atentie si pasare a banului public, sigur realiza mult mai mult in 8 ani. Poate ar fi bine sa stim si creditele preluate si pe cele lasate.

victor a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:26 )

atac e atunci cand chiar ai ce provoca celuilalt. asa…urla cainii la luna.

georgeC a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:27 )

Daca lucrurile stau asa cum le prezinta Robu…si tind sa cred ca asa este, atunci Fritz poate ar fi bine sa o sune pe ma-sa sa-i elibereze dormitoru de acasa din padurea neagra si sa o tunda cat mai repede. Iar dl. viceprimar infractor Ruben Latcau sa aplice cat mai repede pentru indemnizatia de somaj fiindca nu cred ca l-ar angaja cineva pe incapabilul ala.

Moise a spus: (decembrie 14th, 2020 at 19:30 )

Daca nu iti convine ca a inchis zoo-ul, eu zic sa iei niste animale acasa. Se vor adapta imediat din cate se vede.

George a spus: (decembrie 14th, 2020 at 20:25 )

@robufritz, avem și noi o rugăminte: după ce-ți iau zugravii banii pentru materiale în avans și după aceea nu mai răspund la telefon, nu veni să te plângi pe FB sau în presă. Cam așa e cazul de față.

q a spus: (decembrie 14th, 2020 at 20:38 )

robulake, nu-mi pierd eu timpul sa citesc ce-ai debitat acolo, dar atata iti spun: taci in plm, ratatule.

Cimisorean a spus: (decembrie 14th, 2020 at 22:48 )

De acord cu Robu. Micul nazist e f slab

Petru a spus: (decembrie 15th, 2020 at 04:39 )

Ai curajul sa ridici capul nesimțitule? Despre ce fonduri europene vorbești și despre ce proiecte? Ce ai făcut cu acele fonduri că nu se vede nimic? Ai lăsat în urmă parcuri distruse, mizerie de nedescris în tot orașul, instituții falimentare și angajați incompetenți la primăria Tm. Afirmi niste aberații pe care nici tu nu le crezi! Sper din suflet sa se facă un audit la primărie și la toate instituțiile apartinatoare și să plătiți fiecare pentru ce ați făcut.

Anamaria a spus: (decembrie 15th, 2020 at 07:49 )

Frițiche e pe langa de altfel ca toti ai lui doar liveuri , pe,retele atarnati si ce nu au facut unii si altii , la fel peste tot unde sunt useristi , atat stiu , prestati dracu

eu a spus: (decembrie 15th, 2020 at 09:29 )

nu conteaza ca are colterm 80 de milioane de lei datorii,vopsitul a lasat 100 de proiecte incepute pentru care nu a atras nici un ban european ca aproape toate proiectele sunt respinse sau blocate. probabil a lasat in pusculita niste banuti sa ia coltermul carbuni din ucraina. gaze cam greu ca eon nu mai da nimic pana nu se achita datoriile din 2016

eu a spus: (decembrie 15th, 2020 at 09:31 )

sa ne explice si noua cum a stat orasul 2 ani murdar, fara contract de curatenie dar el se pimba cu mercedesul de la Retim

Vasile a spus: (decembrie 15th, 2020 at 09:45 )

Bre, nea premar care esti tu. Nu pocnesti tu oare de atata ipocrizie!? Ce proiecte? Unde sunt alea? Slugoii tai te-au asigurat ca lasi primaria cu bugetul plin? Stie toata lumea ca STPT ul si COLTERMUL au fost si sunt gaurile negre ale primariei. Esti nemultumit de salubrizare? De ce nu ai dat bani sa se faca salubrizare asa cum trebuie? De ce nu spui ce restante ai lasat la toti colaboratorii? Si vorbim de milioane. Inca nu ai inteles ca lumea s-a saturat de tine, ca votul asta masiv care te-a dat jos a fost impotriva arogantei tale si a ipocriziei. Te-ai inconjurat de pupatori care in falsitatea lor au stiut ce sa-ti spuna ca sa-ti gadile tie orgoliul de narcisist ipocrit si asta te-a doborat. Dar drumurile nu le-ai vazut? Dar santierele care te omoara cu praful lor, dar Continentalul care ne sufoca usor si sigur, dar locurile de joaca lasate in paragina, Parcul Copiilor, Parcul Rozelor naclait de balarii, Gradina Zoologica cu animale chinuite si lasate in grija unor incompetenti …si multe altele, stimate domnule doctor inginer si alte titluri pe care le ai. O singura calitate iti lipseste….omenia. Asa ca, stai naibii acasa si fa ce stii tu mai bine.Daca stii sa faci. La administratie ai fost praf. Sarbatori fericite sa ai.

angajat primarie a spus: (decembrie 15th, 2020 at 09:58 )

Robule, cu siguranta, cand faci afirmatiile astea te uiti in oglinda. Nu, ma, tie datoriile ti le-a platit guvernul de aia este cu atat mai socant cum ai lasat tu atatea datorii cand ti-ai inceput mandatul cu 0 datorii! Bine, ca ai dovedit o lipsa crasa de caracter, ca dupa ce ti-a inchis guvernul datoriile (147 mil. lei) tu ai iesit imediat cu foaia A4 pe care ai scis 0 bani de la guvern, aia e alta treaba si dovedeste mocirla lipsei de caracter si de educatie minimala in care te scalzi. Si asta se intampla pentru ca uni de pe la DNA TImisoara au stat cu fundul pe dosarele tale. Apropo, de ce nici acum dolcu&co nu da drumul la instanta dosarului cu anveloparea?!

Daniel a spus: (decembrie 15th, 2020 at 12:21 )

nu te mai lauda cu MIZERIILE alea de biciclete. Statiile au in ele pentium 1, iar bicicletele alea sunt un pericol public, cele mai ieftine gasite la chinezi.
Autobuzele au fost cumparate de Ciuhandu, tu doar ai platit ratele.
Vaporasele sunt urate si neolositoare, shaormerii plutitoare. Nici macar nu pot circula mai mult de doua deodata (si nici nu ar avea pe cine sa plimbe)
Deci Robule, TACI, nu te mai afisa sa ne aduci aminte de marele ZERO facut de tine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top